Πώς θα ξεσκονίσετε το σπίτι και θα κρατήσετε τη σκόνη μακριά

Όσες και όσοι έχετε κοντά στο σπίτι σας πεύκα, αυτή την εποχή σίγουρα θα έχετε απηυδήσει μιας και η γύρη έχει γίνει εφιάλτης σας!

Πώς θα ξεσκονίσετε το σπίτι και θα κρατήσετε τη σκόνη μακριά

Φυσικά και δεν είναι μόνο δικός σας εφιάλτης, αλλά και δικός μας. Δεν είναι και λίγο να ξεσκονίζεις τη μια στιγμή και την άλλη να βλέπεις στο τραπέζι, στο ράφι, στις κορνίζες ξανά σκόνη.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή

Αν χρησιμοποιείτε φτερό, θα πρέπει να το καταργήσετε. Το φτερό κάνει τα πράγματα χειρότερα αντί για καλύτερα. Σκορπάει τη σκόνη περισσότερο παρά τη μαζεύει.

Πώς θα μαζέψετε τη σκόνη από τους τοίχους

Στους τοίχους χρησιμοποιήστε τη σκούπα σας με το ειδικό βουρτσάκι. Έτσι θα μαζέψετε τη σκόνη αποτελεσματικά

Πώς θα μαζέψετε τη σκόνη από έπιπλα

Μπορεί να ακουστεί μπελαλίδικο όμως, θα μαζέψει περισσότερη σκόνη απ' ό,τι ένα φτερό και θα κρατήσει για περισσότερες ώρες τη σκόνη μακριά. Βάλτε σε μια λεκάνη νερό και βουτήξτε ένα μαλακό πανάκι μέσα. Βρέξτε το, στύψτε το καλά (πολύ καλά) και περάστε την επιφάνεια με τη σκόνη. Μαζέψτε τη και έπειτα στεγνώστε την επιφάνεια με ένα άλλο μαλακό στεγνό πανάκι.

Αν πρόκειται για ξύλινες επιφάνειες που θέλετε να γυαλίσετε, ακολουθήστε την παραπάνω τακτική και έπειτα περάστε τις με ένα γυαλιστικό (που περιέχει κερί) ώστε να γυαλίσει.

Κάπως έτσι θα κρατήσετε τη σκόνη μακριά από τα έπιπλα του σπιτιού σας.

Διαβάστε επίσης:
Πώς θα καθαρίσετε την καφετιέρα σας

Η μαγειρική σόδα κάνει θαύματα! Δείτε 10 πράγματα που μπορείτε να καθαρίσετε με αυτή

Πώς θα καθαρίσετε το «τηλέφωνο» της μπανιέρας

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved