Η συγκινητική ιστορία μιας μητέρας που έφερε στον κόσμο την κόρη της μετά από 5 αποβολές

«Ήμουν τόσο ευτυχισμένη που επιτέλους την είχα στα χέρια μου»

Η συγκινητική ιστορία μιας μητέρας που έφερε στον κόσμο την κόρη της μετά από 5 αποβολές

Για περίπου 15 χρόνια, η Jennie Hill αντιμετώπιζε προβλήματα υπογονιμότητας και πέρασε από 5 επώδυνες αποβολές μέχρι να καταφέρει τελικά να αποκτήσει την κόρη της. Η ιστορία της, την οποία διηγείται σήμερα η ίδια, κρατώντας πλέον στην αγκαλιά της την 14 μηνών Harper Grace, είναι μια ιστορία που μπορεί να δώσει δύναμη σε αμέτρητες γυναίκες που δυσκολεύονται να αποκτήσουν ένα παιδί.

«Όταν έμαθα ότι ήμουν έγκυος και ότι η εξωσωματική είχε πετύχει, θυμάμαι πόσο ξαφνιάστηκα» λέει η 40χρονη Hill στο αμερικανικό People. «Τελικά, κατάφερα να αποκτήσω ένα μωρό, αλλά δεν πρόκειται ποτέ να ξεχάσω τις απώλειες που έζησα. Χάσαμε το πρώτο μας μωρό την παραμονή των Χριστουγέννων του 2003. Θέλαμε να κάνουμε έκπληξη στην οικογένειά μας με το νέο της εγκυμοσύνης την επόμενη μέρα. Από τότε και για πολλά χρόνια, τα Χριστούγεννα ήταν μια δύσκολη περίοδος για εμένα».

Η Hill είχε άλλες δύο αποβολές, μία το 2004 και μία το 2005, πριν τελικά χωρίσει με τον τότε σύζυγό της: «Ήταν τόσο δύσκολη για εμένα η εμπειρία αυτών των αποβολών κι εκείνος δεν ήξερε πώς να με στηρίξει, πώς να με βοηθήσει. Τελικά όμως όλο αυτό με έκανε πιο δυνατή». Κατέθεσαν αίτηση διαζυγίου το 2007.

Εκείνη παντρεύτηκε τον δεύτερο σύζυγό της το 2014. Όμως οι δυσκολίες δεν είχαν τελειώσει, αφού επρόκειτο να ζήσει άλλες δύο αποβολές. Ωστόσο, κατά τη διάρκεια κάποιων εξετάσεων οι γιατροί ανακάλυψαν ότι έφερε μια ισοζυγισμένη μετάθεση, μια χρωμοσωμική ανωμαλία που συχνά αποτελεί αιτία καθ' έξιν αποβολών. «Ήμουν ανακουφισμένη που επιτέλους ήξερα γιατί απέβαλλα συνεχώς. Μέχρι τότε, απλώς κατηγορούσα τον εαυτό μου. Πίστευα ότι ίσως είχα φάει κάτι λάθος ή ότι είχα κάνει πολλή γυμναστική. Συνεχώς έριχνα ευθύνες στον εαυτό μου για αυτές τις αποβολές. Οπότε ξαφνικά, ήταν μια μικρή ανακούφιση το να ξέρω ότι δεν έφταιγε κάτι που είχα κάνει».

Το 2016, πλησιάζοντας τα 40, η Hill στράφηκε στη μέθοδο της εξωσωματικής γονιμοποίησης και μετά από τρεις κύκλους έμαθε ότι τελικά είναι έγκυος. Ο φόβος μιας ακόμα αποβολής δεν την άφησε να χαρεί πραγματικά για τα νέα. Όμως όλα αυτά τελείωσαν με τον καλύτερο τρόπο, τον Ιανουάριο του 2017, όταν η Jennie κράτησε επιτέλους στην αγκαλιά της το μωρό της. «Το μόνο που μπορούσα να σκεφτώ ήταν εκείνη. Ήμουν τόσο ευτυχισμένη που επιτέλους την είχα στα χέρια μου. Δεν ένιωσα να πονάω ούτε λεπτό, ακόμα και κατά τη διάρκεια του τοκετού. Το πρώτο κλάμα της ήταν μια συγκλονιστική στιγμή για εμένα» λέει, προσθέτοντας πως επέλεξε να μοιραστεί την ιστορία της για να δώσει δύναμη σε γυναίκες που περνούν κάτι παρόμοιο με όσα πέρασε η ίδια.

Hill

Photos: lovewhatmatters.com

Δείτε ακόμα:

Καθ' έξιν Αποβολές: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Έγκυος μετά από πολλαπλές αποβολές... Πώς θα τα βγάλω πέρα 9 μήνες;

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved