Γιατί κλαίνε τα παιδιά; Ο λόγος θα σας κάνει να κρατάτε την κοιλιά σας απ' τα γέλια (vid)

Δεν ονομάζουν τα παιδιά στην ηλικία των δυο «τρομερά δίχρονα» για το τίποτα!

Γιατί κλαίνε τα παιδιά; Ο λόγος θα σας κάνει να κρατάτε την κοιλιά σας απ' τα γέλια (vid)

Θυμάστε το άρθρο της ψυχολόγου μας όπου ανέφερε ότι η μετάβαση του παιδιού από τη μωρουδιακή ηλικία στην νηπιακή, μπορεί να αποδειχθεί προβληματική και να οδηγήσει στα λεγόμενα «τρομερά δίχρονα»;

Μετά την κατάκτηση του περπατήματος, το παιδί σταδιακά εμφανίζει μια έντονη τάση να κάνει τις δικές του επιλογές. Σε αυτή τη γνωστή ως «τρομερά δίχρονα» περίοδο (1 ½ -3 χρονών), το χαρακτηριστικό γνώρισμα είναι η αντιδραστική συμπεριφορά.

Σε αυτή την ηλικία τα παιδιά εκφράζονται με τον δικό τους μοναδικό τρόπο και ανακαλύπτουν το πόσο σημαντικό είναι το «Όχι!». Μάλιστα το χρησιμοποιούν τόσο συχνά που το «όχι» γίνεται αυτή την περίοδο η πιο αγαπημένη τους λέξη.

Προφανώς και είναι δυσάρεστο να έχεις κάποιον που διαφωνεί με πάθος μαζί σου. Όταν αυτή η αντίδραση έρχεται από τον μικρό σου θησαυρό, η κατάσταση είναι ακόμα πιο δυσφορική και ενδεχομένως να γίνεται αντιληπτή και ως αντιφατική.

Αυτή η οικογένεια είχε μια μικρή κουβέντα με τη μικρή «ντίβα» της οικογένειας για τα ξεσπάσματα θυμού της. Το κορίτσι εξηγεί ότι δεν μπορεί να καταλάβει γιατί κλαίει και ότι τα δάκρυα φεύγουν από τα μάτια της ανεξέλεγκτα. Λέει ότι δεν μπορεί να σταματήσει να κλαίει και ενώ μιλάει έχει καταφέρει να αποσπάσει την προσοχή των γονιών της, ενώ παράλληλα βάφει τα νύχια της.

Ναι, ναι! Καλά καταλάβατε! Οι γονείς της τη μάλωσαν που έβαψε τα νύχια της χωρίς τη συγκατάθεσή τους, άρχισε να κλαίει και τότε άρχισε η κουβέντα τους για το κλάμα και τα νεύρα χωρίς λόγο.

«Δεν μπορώ να σταματήσω το κλάμα, τα δάκρυα βγαίνουν από τα μάτια μου συνέχεια!», εξηγεί ενώ παράλληλα καταφέρνει να βάψει τα νύχια της. Με λίγα λόγια δεν είναι ότι δεν θέλει το παιδί να σταματήσει τα κλάματα, απλά δεν μπορεί να σταματήσει τα δάκρυα να φεύγουν από τα μάτια της.

Δείτε το βίντεο παρακάτω που σίγουρα θα σας κάνει να κρατάτε την κοιλιά σας από τα γέλια!

Δείτε επίσης:
«Τα αδέρφια είναι δώρο Θεού»: Έβαλε τα κλάματα όταν κράτησε τον αδερφό της στην αγκαλιά της (vid)

Παιδιά αντικρίζουν για πρώτη φορά τη σκιά τους – Η απίθανη αντίδρασή τους (video)

Θα λιώσετε! Τα πιο αστεία φτερνίσματα μωρών, όλα σε ένα βίντεο

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved