Κλειστοί οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί στις 20 Φεβρουαρίου

Την έντονη αντίδρασή τους στην στην απόφαση της κυβέρνησης να περάσει νομοθετική διάταξη για την ένταξη παιδιών ηλικίας τεσσάρων ετών στην υποχρεωτική εκπαίδευση, εκφράζουν οι εργαζόμενοι στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς.

Κλειστοί οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί στις 20 Φεβρουαρίου

Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση, κλειστοί θα παραμείνουν οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί την Τρίτη 20 Φεβρουαρίου, ενώ στις 10 το πρωί της ίδιας ημέρας πραγματοποιείται συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Εσωτερικών.

Παράλληλα, με επιστολή τους ΚΕΔΕ (Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας), ΠΟΕ-ΟΤΑ (Πανελλήνια Ομοσπονδίας Εργαζομένων σε Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης) και ΠΑΣΥΒΝ (Πανελλήνιος Σύνδεσμος Βρεφονηπιοκόμων)ζητούν άμεση συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για το ζήτημα της προσχολικής αγωγής.

Πρόθεσή τους, όπως τονίζουν είναι να ενημερώσουν τον Πρωθυπουργό «για τις δυσμενείς επιπτώσεις που θα προκαλέσει σε χιλιάδες οικογένειες και εργαζόμενους, η ψήφιση νομοθετική διάταξης που προβλέπει την ένταξη των παιδιών ηλικίας τεσσάρων ετών στην υποχρεωτική εκπαίδευση».

«Η σχετική διάταξη, χωρίς να προηγηθεί διάλογος και με αυθαίρετο τρόπο έχει συμπεριληφθεί στο Nομοσχέδιο για την ίδρυση του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής», σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση.

Υπενθυμίζεται ότι το νομοσχέδιο για την ίδρυση του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, προβλέπει μεταξύ άλλων, τη σταδιακή υποχρεωτική φοίτηση των νηπίων ηλικίας τεσσάρων έως πέντε ετών στο νηπιαγωγείο.

Σύμφωνα με το νομοσχέδιο η σταδιακή ένταξη της προνηπιακής εκπαίδευσης στην υποχρεωτική θα αρχίσει να εφαρμόζεται από τον Σεπτέμβριο του 2018. Αρχικά σε όσους δήμους πληρούν τις προϋποθέσεις δηλαδή έχουν επάρκεια σε κτιριακές υποδομές και εκπαιδευτικό προσωπικό για να επεκταθεί σταδιακά σε όλη τη χώρα.

Δήμοι και εργαζόμενοι στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς κάνουν λόγο για απολύσεις. Η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος εκτιμά ότι 1600 σχολικές δομές θα βάλουν λουκέτο εξαιτίας της υπαγωγής των 4χρονων στην υποχρεωτική εκπαίδευση και κάνουν λόγο για αιφνιδιαστική απόφαση του υπουργείου Παιδείας.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved