Δείτε όλα τα παλάτια και τα κάστρα που ανήκουν στη Βασίλισσα Ελισάβετ (pics)

Στην κατοχή της η Βασίλισσα Ελισάβετ δεν έχει μόνο το Buckingham Palace!

Δείτε όλα τα παλάτια και τα κάστρα που ανήκουν στη Βασίλισσα Ελισάβετ (pics)

Στην πραγματικότητα η Βασίλισσα Ελισάβετ, έχει 6 βασιλικά κτίσματα, ένα για κάθε περίσταση. Δείτε παρακάτω ποια είναι αυτά και πώς ονομάζονται!

Η βάση της: Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ

Buckingham Palace

Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ είναι η έδρα της Βρετανικής μοναρχίας.

Βρίσκονται κοντά στο Σαιντ Τζέιμς Παρκ στο Λονδίνο. Κατασκευάστηκαν το 1703 για λογαριασμό του Σέφιλντ, δούκα του Μπάκιγχαμ, και αγοράστηκαν το 1761 από τον βασιλιά της Αγγλίας, Γεώργιο τον Γ΄. Επι Γεωργίου Δ΄ το κτίριο δέχθηκε αρκετές αλλαγές αφού προστέθηκαν νέες πτέρυγες έτσι ωστε να διοργανώνει εκεί ο Βασιλιάς τις επίσημες δεξιώσεις του. Τα ανάκτορα διαθέτουν 600 δωμάτια, εκ των οποίων 19 είναι αίθουσες τελετών, 52 βασιλικά δωμάτια και δωμάτια προσκεκλημένων, 188 δωμάτια προσωπικού και 78 μπάνια. Η Βασίλισσα Ελισάβετ Β΄ για τον εαυτό της έχει κρατήσει 12 δωμάτια και έτσι οι επισκέπτες έχουν την δυνατότητα να περιηγηθούν στο μεγαλύτερο μέρος των ανακτόρων. Τα δωμάτια και οι αίθουσες κοσμούνται με έργα τέχνης των Ρέμπραντ, Ρούμπενς, Βαττώ, Βαν Ντάικ κ.α. Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ άνοιξαν τις πύλες τους για το κοινό το 1993.

Το εξοχικό: Παλάτι του Γουίνδσωρ

Windsor Castle

To Παλάτι του Γουίνδσωρ, βρίσκεται στο Γουίνδσωρ του Μπέρκσαϊρ. Το κάστρο είναι αξιοσημείωτο για τη μακροχρόνια σύνδεσή του με την αγγλική και αργότερα με τη βρετανική βασιλική οικογένεια, αλλά και για την αρχιτεκτονική του. Το αρχικό κάστρο του Γουίντσορ χτίστηκε τον 11ο αιώνα, μετά την νορμανδική κατάκτηση της Αγγλίας υπό τον Γουλιέλμο Α. Από την εποχή του Ερρίκου Α΄ χρησιμοποιείται από τους εκάστοτε μονάρχες, όντας το μεγαλύτερο παλάτι της Ευρώπης.

Το κάστρο περιλαμβάνει το Παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου, που χτίστηκε τον 15ο αιώνα και αποτελεί τον πνευματικό τόπο του κάστρου. Είναι το πολυπληθέστερο κάστρο στον κόσμο, καθώς, περισσότεροι από 500 άνθρωποι ζουν και εργάζονται εκεί. Η Βασίλισσα Ελισάβετ Β΄ χρησιμοποιεί το κάστρο για τη διαμονή της τα σαββατοκύριακα, καθώς και ως τόπο δεξιώσεων και υποδοχής ξένων προσκεκλημένων. Κάθε χρόνο πραγματοποιείται εκεί η Τελετή του Βατερλώ, με την παρουσία της Βασίλισσας, και η ετήσια τελετή του Τάγματος της Περικνημίδας, που γίνεται στο Παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου. Το Κάστρο είναι, επίσης, ένας σημαντικός τουριστικός προορισμός.

Το σπίτι στη Σκωτία: Παλάτι του Χόλιρουντ

Holyrood Palace

Το Παλάτι του Χόλιρουντ είναι η επίσημη κατοικία της Βασίλισσας στη Σκωτία. Βρίσκεται στο τέλος του Royal Mile του Εδιμβούργου, μερικά βήματα μακριά από το Κοινοβούλιο της Σκωτίας, στην άκρη του ομώνυμου πάρκου (Holyrood Park).

Ιδρύθηκε ως μοναστήρι το 1128 και αργότερα έγινε η κατοικία της Βασίλισσας Μαίρης της Σκωτίας. Οι επισκέπτες και οι τουρίστες μπορούν να επισκεφθούν τα Βασιλικά Διαμερίσματα, όταν η Βασίλισσα δεν είναι στην κατοικία, καθώς και την Πινακοθήκη της νέας βασίλισσας που φιλοξενεί εναλλασσόμενες εκθέσεις από τη Βασιλική Συλλογή.

Η καλοκαιρινή κατοικία: Το κάστρο Μπαλμόραλ

Balmoral Castle

Η ιδιωτική αυτή κατοικία στη Σκωτία είναι το μέρος στο οποίο παραθερίζει παραδοσιακά η Βασίλισσα Ελισάβετ μαζί με την οικογένειά της. Στο παλάτι άνηκε πρώτα στην προπροπρογιαγιά της, Βασίλισσα Βικτόρια, η οποία διέμενε εκεί με τον Πρίγκιπα Αλβέρτο. Έπειτα ήρθε στα χέρια της Βασίλισσας που λατρεύει αυτό το κάστρο καθώς οι εκπληκτικοί κήποι του είναι ιδανικοί για να μπορεί να κάνει πικ-νικ, να ιππεύει και να κάνει περιπάτους, μερικά από τα αγαπημένα χόμπι της. Όταν οι ένοικοι του κάστρου λείπουν ο χώρος είναι ανοιχτός ώστε να τον επισκεφθεί το κοινό!

Η σπίτι των διακοπών: Sandringham House

Sandringham Estate

Το Sandringham House βρίσκεται κοντά στο Sandringham, στο Norfolk της Αγγλίας. Κατασκευάστηκε το 1771. Είναι ένα από τα πιο αγαπημένα σπίτια της Βασίλισσας Ελισάβετ, ίσως επειδή το κληρονόμησε από τον προπαππού της, Βασιλιά Εδουάρδο VII, ο οποίος το αγόρασε το 1862. Στα χέρια της Βασίλισσας Ελισάβετ ήρθε το 1957 ενώ το 1977 έδωσε την άδειά της να ανοίγουν οι πύλες στο κοινό όταν ή ίδια δεν βρίσκεται εκεί.

Η Ιρλανδική κατοικία: Hillsborough Castle

Hillsborough Castle

Η Βασίλισσα κάθε φορά που επισκέπτεται την Ιρλανδία, μένει στο Hillsborough Castle. Στο συγκεκριμένο κάστρο έχουν φιλοξενηθεί και ο πρώην Πρόεδρος της Αμερικής George W. Bush, όταν επισκέφθηκε την Ιρλανδία το 2003.

Δείτε επίσης:

Αυτό είναι το νέο σπίτι του Barack & της Michelle Obama - Δείτε εικόνες που θα σας αφήσουν άφωνους

Επίγειος παράδεισος το σπίτι της Halle Berry - Δείτε τις εντυπωσιακές φωτογραφίες

Θέα που κόβει την ανάσα: Δείτε το εντυπωσιακό σπίτι του Mel Gibson με θέα τον Ειρηνικό Ωκεανό (pics)

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved