Λουλούδια που αντέχουν στο κρύο - Έξι επιλογές για το μπαλκόνι σας

Ποιος είπε ότι μόνο την άνοιξη μπορείτε να έχετε ανθισμένα λουλούδια στο μπαλκόνι σας;

Λουλούδια που αντέχουν στο κρύο - Έξι επιλογές για το μπαλκόνι σας

Υπάρχουν λουλούδια που ανθίζουν μέσα στο χειμώνα και είναι πολλά.

Εμείς θα σας προτείνουμε μερικά, και εσείς θα διαλέξετε αυτά που σας αρέσουν. Σύμφωνα λοιπόν με το kipologio.gr, τα φυτά που μπορείτε να επιλέξετε το χειμώνα είναι τα εξής:

Χρυσάνθεμο

Φθινοπωρινό φουντωτό και λουλουδάτο. Μη το πετάξεις όταν σταματήσει να ανθίζει και ξεραθούν όλα τα λουλούδια του, αλλά κλάδεψέ το χαμηλά και αυτό θα ξαναβγάλει φύλλα και θα ξαναανθίσει.

Πανσές

Απειρα χρώματα θα βρεις και πολλούς με 2 χρώματα στον καθένα. Θα κρατήσει μέχρι και το Μάιο ή πιο αργά αν βρίσκεται σε σκιερό μέρος.

Ρείκι

Μωβ, ροζ, άσπρα λουλούδια. Προτίμησε την Erica carnea (πάνω) που έχει τα άνθη σαν καμπανούλες, και όχι την άλληνε (κάτω). Η E. carnea είναι πιο συνηθισμένη στα βουνά της Ελλάδας και θα σου κρατήσει περισσότερο, και το καλοκαίρι που δε θα ανθίζει όμως.

Καλλωπιστικό λάχανο

Αντέχει σε μεγάλα υψόμετρα και στο πολύ κρύο. Μπρρρ… Βγαίνει σε μωβ και άσπρο, με ίσιο φύλλο ή περμανάντ. Όταν τα κάτω φύλλα ξεραίνονται, να τα βγάζεις για να του δώσεις δύναμη να ψηλώσει κι άλλο. Την άνοιξη θα βγάλει κίτρινα λουλουδάκια στην κορυφή, τα οποία θα δώσουν σπόρους για του χρόνου. Μετά θα πεθάνει, κλαψ…

Κυκλάμινο

Εννοείται είναι για έξω τα κυκλάμινα και όχι μέσα στο γραφείο ή πάνω στο καλοριφέρ. Μη το μουλιάσεις με πολυ νερό, θα σαπίσει.

Βολβοί

Τουλίπες, ζουμπούλια, κρόκος κτλ κτλ. Έλα τώρα, σε ξετρελαίνει η προσμονή της ανοιξιάτικης άνθισης! Βάλε μπόλικα.

Διαβάστε επίσης

Συγκινητικό: Δείτε για ποιο λόγο ένας άντρας φύτευε λουλούδια επί δύο χρόνια στον κήπο του (βίντεο)
Ένας κήπος, καλύτερος κι από ουράνιο τόξο! Αποτελείται από 7 εκατομμύρια λουλούδια!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved