«Ο Άγιος Βασίλης δεν φέρνει δώρα των 200 ευρώ», το ξέσπασμα μιας μαμάς για τα δώρα που έγινε viral

Η Megan Dunn, δημοσίευσε ένα ποστ στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook, απευθυνόμενη προς όλους εκείνους τους γονείς που αγοράζουν τα πιο ακριβά δώρα και τα βάζουν κάτω από το Χριστουγεννιάτικο δέντρο.

«Ο Άγιος Βασίλης δεν φέρνει δώρα των 200 ευρώ», το ξέσπασμα μιας μαμάς για τα δώρα που έγινε viral

Το ποστ της μέχρι στιγμής έχει κοινοποιηθεί πάνω από 100.000 φορές και πολλοί είναι εκείνοι που λένε «Μπράβο» στην κίνησή της αυτή!

Το σχόλιό της ήταν απλό, λιτό και ξεκάθαρο ώστε να γίνει κατανοητό από όλους.

«Δεν μπορώ να το κρατήσω άλλο μέσα μου. ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΝΑ ΛΕΤΕ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΒΑΣΙΛΗ ΟΤΙ ΤΑ IPAD, ΤΑ IPHONE KAI TΩΝ 200 ΕΥΡΩ ΔΩΡΑ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΒΑΣΙΛΗ!», σχολίασε.

Όχι, ότι την απασχολεί το γεγονός ότι ο Άγιος Βασίλης θα πάρει όλα τα εύσημα για αυτά τα υπέροχα δώρα, κάθε άλλο. Το μήνυμά της στοχεύει αλλού.

«ΕΠΕΙΔΗ ΠΟΛΛΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΟΥΝ ΤΕΤΟΙΑ ΔΩΡΑ. ΤΑ ΜΙΚΡΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΝΑΡΩΤΙΟΥΝΤΑΙ ΓΙΑΤΙ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΔΕΝΤΡΟ ΚΑΛΤΣΕΣ Ή ΠΑΛΤΟ, Ή ΦΘΗΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΒΑΣΙΛΗ ΚΑΙ ΤΑ ΑΛΛΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ IPAD!», εξήγησε.

megan dunn

«Δεν είμαι καλό παιδί;»

Το μήνυμα λοιπόν έχει ως παραλήπτες όλους εκείνους τους γονείς που αγοράζουν ακριβά δώρα στα παιδιά τους και όλους εκείνους τους γονείς που πασχίζουν να αγοράσουν ένα μικρό δώρο ώστε να το βάλουν κάτω από το δέντρο για να μην στεναχωρηθεί το παιδί τους. Τα παιδιά δεν καταλαβαίνουν από οικονομική κρίση... Δεν ξέρουν την αξία των χρημάτων και των παιχνιδιών...

Η Megan, εξηγεί ότι αυτό είναι καταστροφικό για τα παιδιά και τους γονείς τους ειδικά όταν ένα παιδί ζητάει δώρο από τον Άγιο Βασίλη και οι γονείς τους δεν μπορούν να το αγοράσουν. Αυτό γίνεται ακόμη πιο χαοτικό για εκείνα όταν οι φίλοι τους, τους λένε ότι ο Άγιος Βασίλης τους πήρε ένα υπέροχο, φανταστικό και ακριβό δώρο από τον Άγιο Βασίλη. Κάπως έτσι η ελπίδα τους και οι ευχές τους πάνε χαμένες.

«Αυτή ήταν η δεύτερη χρονιά που ένα γονιός μου έλεγε κλαίγοντας ότι τα παιδιά του τον ρωτούσαν αν ήταν "καλά παιδιά" ή ότι ο Άγιος Βασίλης δεν τα συμπαθούσε όσο τα άλλα παιδιά. Μου ραγίζει την καρδιά να τους βλέπω έτσι. ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΛΟΓΟ ΛΟΙΠΟΝ ΤΑ ΑΚΡΙΒΑ ΔΩΡΑ ΚΑΝΤΕ ΤΑ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΙΔΙΟΙ. Ο ΑΓΙΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ IPAD Ο ΜΠΑΜΠΑΣ ΚΑΙ Η ΜΑΜΑ ΤΟ ΑΓΟΡΑΣΑΝ. Αφήστε τα λιγότερα ακριβά δώρα για τον Άγιο Βασίλη. Κάντε δώρα που μπορούν και οι άλλοι να κάνουν! Καλά Χριστούγεννα!».

Αυτό ήταν το μήνυμά της που έγινε viral μέσα σε λίγες ώρες. Σκοπός της δεν είναι να μην αγοράζουν οι γονείς ακριβά δώρα στα παιδιά τους. Όσοι μπορούν και έχουν τα χρήματα ας το κάνουν. Αλλά ας κάνουν αυτά τα δώρα οι ίδιοι στα παιδιά τους και όχι ο Άγιος Βασίλης. Ο Άγιος Βασίλης ας κάνει μια απλή κούκλα. Ένα απλό αυτοκινητάκι. Ένα ζευγάρι κάλτσες. Ένα λιγότερο εντυπωσιακό δώρο!

Αν και πολλοί ήταν οι γονείς που την έκριναν αρνητικά, το μήνυμά της άγγιξε τις καρδιές και τα πορτοφόλια πολλών, με εκατοντάδες γενναιόδωρους ανθρώπους να κάνουν δωρεές στην μη Κυβερνητική οργάνωση όπου η ίδια εργάζεται ως εθελόντρια, για να αγοράσουν δώρα σε όλα εκείνα τα παιδιά που οι γονείς τους δεν έχουν χρήματα. Μέσα σε μία μόνο εβδομάδα κατάφεραν να μαζέψουν πάνω από 10.000 δολάρια.

Διαβάστε επίσης:
«Δεν έχω χρήματα για δώρο... Πώς να μιλήσω στο παιδί μου και πώς να εξηγήσω την κατάσταση;

Έξι «δώρα» που πραγματικά χρειάζονται τα παιδιά αυτά τα Χριστούγεννα

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved