Αυτές τις γιορτές όλη η οικογένεια περιμένει το «Θαύμα»!

Τα Χριστούγεννα είναι η γιορτή της αγάπης και της χαράς, μια γιορτή που μικροί και μεγάλοι λατρεύουμε, διότι γεμίζει τις καρδιές -και τις ζωές μας- με καλοσύνη και ζεστασιά.

Αυτές τις γιορτές όλη η οικογένεια περιμένει το «Θαύμα»!

Αναζητώντας, λοιπόν, τις πιο διασκεδαστικές εκδηλώσεις και παραστάσεις για να πάμε αυτές τις γιορτές με τα μικρά μας, ανακαλύψαμε -κυριολεκτικά- ένα στο best seller των New York Times το «Θαύμα»Ο λόγος για την ομώνυμη, αμερικανική ταινία του Στίβεν Τσμπόσκι με την αγαπημένη μας Τζούλια Ρόμπερτς, τον ταλαντούχο Όουεν Γουίλσον και τους Τζέικομπ Τρέμπλεϊ, Μάντι Πατίνκιν, Νταβίντ Ντιγκ, μια ταινία που ήδη έχουμε βάλει στο οικογενειακό μας πρόγραμμα.

Γιατί θα πάμε να τη δούμε μαζί με τα παιδιά μας; Διότι θα τους δώσει ένα μεγάλο «μάθημα» και θα τους δείξει ότι ακόμη και στον «σκληρό», σύγχρονο κόσμο που ζούμε, γίνονται «θαύματα», αρκεί να έχουμε την καρδιά και το μυαλό μας «ανοιχτά»!

THAYMA 2

Η συγκλονιστική ιστορία του Αυγούστου Πούλμαν που μας συγκίνησε

Η ταινία είναι βασισμένη στο best seller των New York Times το «Θαύμα», που κυκλοφορεί και στην Ελλάδα από τις Εκδόσεις ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ. Αναμένεται να κάνει πρεμιέρα στους κινηματογράφους της χώρας στις 28 Δεκεμβρίου 2017 και αφηγείται την ιστορία του μικρού Αυγούστου Πούλμαν, ενός 10χρονου αγοριού με διαφορετικό πρόσωπο, το οποίο μας δείχνει τι σημαίνει να είσαι άνθρωπος!

Η όψη του Αυγούστου (ή αλλιώς Όγκι) σοκάρει πολλούς. Ο μικρούλης γεννήθηκε με ένα σπάνιο σύνδρομο (το σύνδρομο Treacher-Collins), για αυτό και μέχρι την ηλικία των 10 ετών δεν πήγε σχολείο αλλά έκανε μαθήματα στο σπίτι.

Τι σημαίνει αυτό; Ότι μέχρι τότε, δεν του είχε δοθεί η ευκαιρία να βρεθεί σε μια σχολική αίθουσα, να μάθει μαζί με άλλα παιδιά ή να φάει στη σχολική καφετέρια μαζί με του συμμαθητές του. Βλέπετε, παρά τις πολλαπλές χειρουργικές επεμβάσεις στις οποίες υποβλήθηκε, το πρόσωπό του δεν έγινε ποτέ «φυσιολογικό», όπως ο ίδιος, άλλωστε, λέει στην ταινία…

«Ξέρω ότι δεν είμαι ένα κανονικό παιδί. Έχω κάνει 27 εγχειρήσεις που με βοήθησαν να αναπνέω, να βλέπω, να ακούω χωρίς ακουστικό αλλά καμία εγχείρηση δεν με έκανε να μοιάζω φυσιολογικός…», είναι τα λόγια του μικρούλη που μας συγκίνησε.

THAYMA 3



Το «Θαύμα», λοιπόν, που περιμένουμε πως και πως να παρακολουθήσουμε στους κινηματογράφους από την ημέρα που είδαμε το τρέιλερ στο Διαδίκτυο, καταγράφει το πρώτο έτος του Όγκι στο δημοτικό σχολείο. Τα πρώτα του βήματα είναι δύσκολα καθώς ο μικρός «αναγκάζεται» να εγκαταλείψει τον μικρόκοσμό του και το… διαστημικό κράνος του (ναι, το φορά για να απομονώνεται) και να αντιμετωπίσει ένα ολόκληρο «σύμπαν» από παιδιά που τον κοιτούν επίμονα και αδιάκριτα! Τα παιδιά μπορούν να γίνουν σκληρά και αυτό το γνωρίζουμε από πολλά παραδείγματα της καθημερινής μας ζωής!

THAYMA 4



Καθώς, λοιπόν, οι συμμαθητές του 10χρονου και η ευρύτερη κοινωνία παλεύουν να ανακαλύψουν μέσα τους τη συμπόνοια και την αποδοχή, ο Όγκι καταφέρνει να τους αποδείξει ότι με επιμονή, χιούμορ και δύναμη, μπορεί κάποιος να αναδείξει όλα όσα έχουν πραγματικά σημασία σε αυτή τη ζωή. Ποια είναι αυτά; Η φιλιά, το κουράγιο και η επιλογή να είσαι ευγενής καθημερινά με οποιονδήποτε εμφανιστεί στον δρόμο σου. Το πιο σημαντικό είναι, όμως, ότι τους δείχνει πως δεν μπορείς να είσαι σαν τους άλλους όταν έχεις γεννηθεί για να ξεχωρίζεις!

Και μπορεί ο Όγκι να είναι ένας χαρακτήρας που ανήκει στη σφαίρα της φαντασίας, ωστόσο, το σίγουρο είναι πως οι χιλιάδες άνθρωποι στον κόσμο που υποφέρουν από κρανιοπροσωπικές ανωμαλίες, κάθε άλλο παρά φανταστικοί είναι! Ευτυχώς, όμως, όπως μας δείχνει ο Όγκι, αν έχουμε αγάπη στην καρδιά μας, μπορούν να γίνουν «θαύματα» και τι πιο όμορφο υπάρχει από το να παρακολουθείς μες στα Χριστούγεννα το «Θαύμα» που μπορεί να φέρει την αλλαγή ακόμη και για ένα παιδί!

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΤΡΕΙΛΕΡ ΤΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ



#WonderMovie

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved