Πώς θα αποφύγουμε το κρυολόγημα;

Την περίοδο που διανύουμε οι σχολικές αίθουσες που δεν αερίζονται επαρκώς ευνοούν την μετάδοση ασθενειών.

Πώς θα αποφύγουμε το κρυολόγημα;

Σε συνδυασμό με την πτώση της θερμοκρασίας, δημιουργούνται οι κατάλληλες συνθήκες για να εκδηλωθεί το κρυολόγημα. Ας μην ξεχνάμε άλλωστε, ότι τα μικρόβια «ταξιδεύουν» και μεταφέρονται ταχύτατα, για αυτό και εσύ μπορεί να κολλήσεις πολύ εύκολα από το παιδάκι σου.

Η τήρηση των βασικών κανόνων υγιεινής είναι το Α και το Ω για την άμυνα του οργανισμού. Υπενθύμιζε στο μικρό σου να πλένει τα χέρια του αρκετά συχνά, προκειμένου να αποφύγεις τη γρήγορη εξάπλωση των παθογόνων μικροοργανισμών που απειλούν τον οργανισμό μας. Τι άλλο μπορείς να κάνεις για να αποφύγεις το κρυολόγημα;

Ξεκουράσου!
Τρέχεις από το πρωί μέχρι το βράδυ, προκειμένου να τα προλάβεις όλα. Στο βεβαρυμμένο πρόγραμμα κάθε μανούλας, δεν υπάρχει αρκετός χρόνος για ξεκούραση. Παρόλα αυτά, μην ξεχνάς ότι είναι σημαντικό να βρεις λίγες ώρες για να φροντίσεις τον εαυτό σου, να χαλαρώσεις και να ξεκουραστείς. Έτσι, θα ανακτήσεις τις δυνάμεις προκειμένου να έχεις ενέργεια για να περιποιηθείς, όπως ακριβώς θα ήθελες, την οικογένειά σου.

Ισορροπημένη διατροφή για τόνωση της άμυνας του οργανισμού
Καθημερινά μαγειρεύεις γεύματα με πολλή αγάπη για τα παιδάκια σου. Αρκετές φορές όμως, εστιάζεις όλη σου την προσοχή σε εκείνα και ξεχνάς να καταναλώσεις η ίδια όλα τα θρεπτικά συστατικά που έχει ανάγκη ο οργανισμός σου, προκειμένου να παραμείνει υγιής και δυνατός. Άλλωστε, μην ξεχνάς, ότι η διατροφή παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην ενίσχυση της άμυνας του οργανισμού.

Οι βιταμίνες, τα μέταλλα και τα ιχνοστοιχεία δρουν κατά του κρυολογήματος και πρέπει να ενταχθούν στο καθημερινό σου πρόγραμμα. Η βιταμίνη C θα τονώσει τον οργανισμό σου, για αυτό προσπάθησε να καταναλώνεις τροφές όπως τα πορτοκάλια, τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά και οι πιπεριές που σε περίπτωση που αρρωστήσεις θα μειώσουν τα συμπτώματα, όπως ο βήχας και το φτάρνισμα.

εχινατσια

Εξίσου σημαντικό να βάλεις στη ζωή σου και τα προβιοτικά. Ο λόγος για τους ωφέλιμους μικροοργανισμούς, που ενισχύουν την υγεία του γαστρεντερικού και του ανοσοποιητικού συστήματος. Πρόκειται δηλαδή για φυσικά, «καλά» βακτήρια που ζουν στο έντερό μας και διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στη συνολική ευεξία μας. Προστατεύουν τον οργανισμό μας, εμποδίζοντας την ανάπτυξη παθογόνων μικροβίων και θα τα βρεις σε τρόφιμα όπως το γιαούρτι, το γάλα, το ξινόγαλα και το κεφίρ.

Υπερτεροφές για υγεία και ευεξία
Πολύ πλούσιες σε θρεπτικά συστατικά είναι οι υπερτροφές, που έχουν αναρίθμητα οφέλη για τον οργανισμό μας. Προκειμένου να ενισχύσεις το ανοσοποιητικό σου σύστημα, επίλεξε την Εχινάτσια. Εμείς ξεχωρίζουμε το φυσικό συμπλήρωμα διατροφής SUPERFOODS® ΕΧΙΝΑΤΣΙΑ x3 που περιέχει τρία είδη του βοτάνου με διαφορετικές ενεργές πολυφαινόλες, βιταμίνη C και ψευδάργυρο για extra τόνωση του ανοσοποιητικού. Έχει τριπλή δράση καθώς βοηθάει στην πρόληψη της εκδήλωσης του κρυολογήματος, συμβάλλει στη μείωση της έντασης των συμπτωμάτων και της διάρκειάς του. Έτσι, γίνεται το καλύτερο φυσικό συστατικό για να προστατέψεις τον οργανισμό σου!

exinatsia4

Ακόμη και ένα απλό κρυολόγημα μπορεί να σε ταλαιπωρήσει περισσότερο από το κανονικό, αν ο οργανισμός σου είναι εξουθενωμένος. Καλύτερα, λοιπόν, να προλαμβάνεις, παρά να θεραπεύεις!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved