Η μεγαλύτερη Χριστουγεννιάτικη γιορτή της Αθήνας ξεκινά στα Ανοιχτά Σχολεία του δήμου Αθηναίων!

Η μικρή Μαρία που μένει στην Ακαδημία Πλάτωνος και πολλά απ’ τα απόγευμα της τα περνάει σε ένα από τα Ανοιχτά Σχολεία της γειτονιάς της, είχε μία ευχή για τα Χριστούγεννα.

Η μεγαλύτερη Χριστουγεννιάτικη γιορτή της Αθήνας ξεκινά  στα Ανοιχτά Σχολεία του δήμου Αθηναίων!

Έγραψε την ευχή της και την ταχυδρόμησε στα γραφεία του προγράμματος Ανοιχτά Σχολεία του δήμου Αθηναίων. Η ευχή έγραφε:
«Ονειρεύομαι μία χριστουγεννιάτικη γειτονιά με χαμογελαστούς κατοίκους, δώρα και παιχνίδια, μαγικά δωμάτια με πολλές εκπλήξεις και γιορτινή διακόσμηση και μια παραμυθένια μουσική για ατέλειωτο χορό σε έναν ζεστό χώρο όπου ο καθένας θα μπορεί να γιορτάσει με το δικό του μοναδικό τρόπο».

Τα Χριστούγεννα καμία ευχή δεν πρέπει να μένει ανεκπλήρωτη. Έτσι, το πρόγραμμα Ανοιχτά Σχολεία του δήμου Αθηναίων, το αγαπημένο πρόγραμμα των Αθηναίων που με αποκλειστικό δωρητή το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και τον συντονισμό του Athens Partnership ζωντανεύει τις γειτονιές της πόλης ανοίγοντας 25 σχολεία για δωρεάν δραστηριότητες, αποφάσισε να εκπληρώσει την ευχή της μικρής Μαρίας.

Την Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου στις 17:00 μια ζεστή και παραμυθένια χριστουγεννιάτικη γειτονιά ζωντανεύει στο 56ο Δημοτικό Σχολείο της Ακαδημίας Πλάτωνος για να κάνει όλες τις ευχές πραγματικότητα. Η γειτονιά αυτή έχει μόνο χρώμα και αισιοδοξία και σε καλεί να την ανακαλύψεις στην πιο όμορφη χριστουγεννιάτικη βόλτα της Αθήνας. Στους σταθμούς της βόλτας, θα σε περιμένουν: η Big Band του δήμου Αθηναίων, το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο, το Athens Makerspace, η θεατρική ομάδα Seven Eleven, η Ορχήστρα των Χωμάτων και πολλές άλλες εκπλήξεις.

geitonia

Τι θα βρεις στην Γειτονιά των Χριστουγέννων των Ανοιχτών Σχολείων:

1ος Σταθμός: ATHENS BIG BAND (19:00)
Χριστούγεννα χωρίς μουσική δεν γίνεται! Γι’ αυτό φροντίσαμε να έχουμε τους καλύτερους. Η πιο δημοφιλής μπάντα της Αθήνας έρχεται στα Ανοιχτά Σχολεία για την πιο μελωδική χριστουγεννιάτικη συναυλία. Η 17μελης τζαζ μπάντα του δήμου Αθηναίων έρχεται για πρώτη φορά στα Ανοιχτά Σχολεία και μας καλεί να ζήσουμε το χριστουγεννιάτικο πνεύμα μέσα από ξέφρενες χορευτικές φιγούρες.

2ος Σταθμός: ΦΤΙΑΞΤΟ ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ: ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ (17:00-21:00)
Στην χριστουγεννιάτικη γειτονιά των Ανοιχτών Σχολείων ο καθένας είναι ελεύθερος να ζήσει τη δική του προσωπική ευχή. Με αυτή τη σκέψη, δημιουργήσαμε 4 μαγικά δωμάτια, στα οποία μπορείς να «Φτιάξεις Μόνος Σου» το δικό σου γιορτινό όνειρο.

Δωμάτιο 1: Κατασκευή Χριστουγεννιάτικης Κάρτας KIRIGAMI | Athens Makerspace
Όχι, δεν πρόκειται για μια οποιαδήποτε κάρτα. Σ’ αυτό το εργαστήριο θα φτιάξεις τις πιο πρωτότυπες χριστουγεννιάτικες κάρτες με τρισδιάστατη προοπτική! Η τεχνική του Κιριγκάμι, μια παραλλαγή της ιαπωνικής τεχνικής του Origami, σε βοηθά να φτιάξεις σχέδια με ακρίβεια, χρησιμοποιώντας λέιζερ διοξειδίου του άνθρακα. Δημιούργησε την πιο ξεχωριστή χριστουγεννιάτικη κάρτα και δώρισε την στο πιο ξεχωριστό πρόσωπο της ζωής σου! | Για παιδιά και γονείς. Από τις 17:00, ανά 30 λεπτά σε γκρουπ 10-12 συμμετεχόντων.

Δωμάτιο 2: Φυσικά… Σοκολάτα! | Ελληνικό Παιδικό Μουσείο
Τι σχέση έχει η σοκολάτα με τη φυσική; Λιώνουμε, ανακατεύουμε τη σοκολάτα, πειραματιζόμαστε με άλλα υλικά και φτιάχνουμε με τη δική μας συνταγή τα πιο ευφάνταστα και λαχταριστά γιορτινά σοκολατάκια! | Για παιδιά δημοτικού. Από τις 17:00, 2 εργαστήρια των 45 λεπτών.

Δωμάτιο 3: Χριστουγεννιάτικη Κηπουρική | Η Ορχήστρα των Χωμάτων
Μας αρέσει η ιδέα ότι πολλά αντικείμενα που θα πήγαιναν στα σκουπίδια μπορούν να αποκτήσουν καινούρια μορφή αν παρέμβεις με φαντασία πάνω τους. Μας αρέσει ακόμη περισσότερο όμως η ιδέα του να φιλοξενήσουν μία καινούρια ζωή! Χρησιμοποιούμε πλαστικά μπουκάλια, τα διακοσμούμε με πολύχρωμα Χριστουγεννιάτικα υφάσματα για να τα μεταμορφώσουμε σε πολύχρωμα γλαστράκια, ώστε να υποδεχτούν τα φυτά μας! Δεν μένουμε όμως εκεί! Φτιάχνουμε και την κατασκευή που ενθουσιάζει μικρούς και μεγάλους… την κάμπια που όταν την ποτίσεις βγάζει γρασίδι για μαλλιά! | Για γονείς και παιδιά.

Δωμάτιο 4: Χριστουγεννιάτικα στολίδια από ανακυκλώσιμα υλικά | Η Ορχήστρα των Χωμάτων
Με υλικά της φύσης που μπορούν να ανακυκλωθούν, φτιάξε το αγαπημένο σου στολίδι έτσι όπως μόνο εσύ το έχεις φανταστεί για το χριστουγεννιάτικο δέντρο του σπιτιού σου. | Για γονείς και παιδιά.

3ος Σταθμός: ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΔΩΡΩΝ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΕΝΑ ΕΥΦΑΝΤΑΣΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ (18:00)
Η ανταλλαγή δώρων είναι μια χριστουγεννιάτικη παράδοση κι ένας δρόμος να εκφράσουμε την αγάπη μας προς όλους. Δύσκολο να φανταστείς τα Χριστούγεννα χωρίς δώρα. Άλλοι τα περιμένουν την Πρωτοχρονιά απ’ τον Αι Βασίλη, στη Γειτονιά των Χριστουγέννων όμως τα ανταλλάσουμε στις…8 Δεκεμβρίου. Η αγαπημένη θεατρική ομάδα Seven Eleven σκέφτηκε και σχεδίασε έναν πρωτότυπο τρόπο ανταλλαγής των δώρων μέσα από ένα ευφάνταστο και ζωηρό παιχνίδι. Και μην ξεχνάς! Η ανταλλαγή σημαίνει ότι για να πάρεις δώρο πρέπει να φέρεις κι εσύ ένα! Σκέψου κάτι που έχεις και θες να το δωρίσεις, κάνε το κατάλληλο αμπαλάζ και φέρτο μαζί σου για να το ανταλλάξεις!

4ος Σταθμός: ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ & ΡΟΦΗΜΑΤΑ
Χριστούγεννα σημαίνει ένα μεγάλο γιορτινό τραπέζι με στολίδια, αγαπημένα πρόσωπα και πολλά αλμυρά και γλυκά εδέσματα. Αυτό το τραπέζι δεν θα μπορούσε να λείπει απ’ την Γειτονιά των Χριστουγέννων των Ανοιχτών Σχολείων, το οποίο έχουμε φροντίσει να τροφοδοτήσουμε με τα πιο γευστικά φαγητά, γλυκά κα ροφήματα για τους επισκέπτες μας.

Παράλληλες Δράσεις:

«Ένα Χριστουγεννιάτικο Δέντρο από… βιβλία»
Ένα ημιτελές χριστουγεννιάτικο δέντρο αποτελούμενο από βιβλία θα σε περιμένει σε κεντρικό σημείο της Γειτονιάς των Χριστουγέννων για να το στολίσεις. Φέτος, είπαμε να πρωτοτυπήσουμε κι έτσι αντί για μπάλες και λαμπιόνια, το δικό μας δέντρο στολίζεται εξολοκλήρου από βιβλία. Και το σημαντικότερο; Όλα τα βιβλία που θα μαζευτούν θα μοιραστούν στα σχολεία του προγράμματος Ανοιχτά Σχολεία στο πλαίσιο της δημιουργίας δανειστικών βιβλιοθηκών από τη νέα χρονιά! Γι’ αυτό… μη ξεχάσεις να φέρεις το βιβλίο σου!
«Οι σάκοι του Αι Βασίλη»
25 είναι τα Ανοιχτά Σχολεία του δήμου Αθηναίων, 25 και οι αγιοβασιλιάτικοι σάκοι που θα είναι διάσπαρτοι στη Γειτονιά των Χριστουγέννων. Κάθε σάκος για κάθε ένα Ανοιχτό Σχολείο, ο οποίος θα κρύβει μέσα του ένα ξεχωριστό δώρο!

Λίγα λόγια για το πρόγραμμα Ανοιχτά Σχολεία του δήμου Αθηναίων
Σε ζωντανά κύτταρα της γειτονιάς έχουν μετατραπεί 25 σχολεία του δήμου Αθηναίων, με δωρεάν δράσεις που πραγματοποιούνται καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας μετά τη λήξη του σχολικού ωραρίου και τα Σαββατοκύριακα.
Τα σχολικά κτίρια γίνονται κέντρα συνάντησης για τη γειτονιά φιλοξενώντας δράσεις πολιτισμού, εκπαίδευσης, τεχνολογίας, άθλησης και ψυχαγωγίας για όλες τις ηλικίες.
Τα κτίρια και οι αυλές τους παραμένουν ανοιχτά, με φύλακα, μετά το χτύπημα του τελευταίου κουδουνιού, έως τις 9.30 το βράδυ και τα Σαββατοκύριακα από τις 10 το πρωί ως τις 8 το βράδυ.
Το πρόγραμμα υλοποιείται με αποκλειστικό δωρητή το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και τον συντονισμό του Athens Partnership.

Ιnfo:
-Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου (17:00-21:00)
-56ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών (Τιμαίου 9, Ακαδημία Πλάτωνος).
-Πώς να έρθεις: Λεωφορεία (025 – Στάση Σχολείο, 051 – Στάση Άγιος Γεώργιος, Α15,Β15,Γ16 – Στάση Σπύρου Πάτση, Μετρό (Κεραμεικός).
-Η εκδήλωση υλοποιείται από το πρόγραμμα Ανοιχτά Σχολεία του δήμου Αθηναίων με αποκλειστικό δωρητή το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και τον συντονισμό του Athens Partnership.
-Υποστηρικτές εκδήλωσης: Ο.Π.Α.Ν.Δ.Α., Mon Kolour
-Χορηγοί Επικοινωνίας: Debop, Taλk Magazine, Μonopoli.gr, Mothersblog.gr, Click@Life.gr
-Είσοδος Ελεύθερη
-Περισσότερες πληροφορίες: www.athensopenschools.gr & 210 5277089.

Τα όσα θα γίνουν προβλέπονται… εκρηκτικά, γι’ αυτό μην ξεχάσετε όσοι θα παρευρεθείτε να δηλώσετε «ασφαλείς» στα social media με το hash tag #AthensOpenSchools !

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved