Κοινωνικό μέρισμα: Πότε θα ξεκινήσει η κατάθεση των αιτήσεων

Υπομονή λίγων ημερών καλούνται να κάνουν οι δικαιούχοι του κοινωνικού μερίσματος.

Κοινωνικό μέρισμα: Πότε θα ξεκινήσει η κατάθεση των αιτήσεων

Όπως έχει γίνει γνωστό, το αργότερο μέχρι το τέλος του μήνα αναμένεται ν’ ανοίξει η ηλεκτρονική πλατφόρμα www.koinonikomerisma.gr , μέσω της οποίας όσοι το δικαιούνται θα μπορούν να υποβάλλουν το σχετικό αίτημά τους.

Για την υποβολή της αίτησης χρειάζονται ο ΑΜΚΑ, ο αριθμός του κινητού, το email και το ΙBAN.

Ποια είναι η διαδικασία

Ο ενδιαφερόμενος θα εισέρχονται στην ηλεκτρονική σελίδα Koinonikomerisma.gr και θα συμπληρώνουν τα προσωπικά τους στοιχεία. Και το τεκμαρτό εισόδημα το οποίο λαμβάνεται υπόψη στα εισοδηματικά κριτήρια συμπληρώνεται αυτόματα από το σύστημα.

Οι φιλοξενούμενοι θα πρέπει να μπουν στην ίδια πλατφόρμα και να δηλώσουν το φορολογητέο εισόδημά τους ώστε να υπολογιστεί το σύνολο του εισοδήματος του νοικοκυριού.

Σε περίπτωση που ο ενδιαφερόμενος δικαιούται το κοινωνικό μέρισμα, τότε θα πρέπει να κάνει αποδοχή του μερίσματος, ώστε αυτό να πιστωθεί στον λογαριασμό του. Αν ο δικαιούχος παραλείψει αυτό το βήμα τότε δεν θα λάβει το μέρισμα ακόμα κι αν το δικαιούται.

Σύμφωνα με τον Γενικό Γραμματέα Πρόνοιας του υπουργείου Εργασίας Δημήτρη Καρέλλα, η Κοινή Υπουργική Απόφαση για το κοινωνικό μέρισμα αναμένεται να κατατεθεί έως τις αρχές της επόμενης εβδομάδας ενώ μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου θα καταβληθεί το ποσό που αναλογεί στον κάθε δικαιούχο.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved