Αναπτυξιακές δυσκολίες- Πρώιμη Παρέμβαση

Αναπτυξιακές δυσκολίες- Πρώιμη Παρέμβαση

Στο πλαίσιο εορτασμών των 80 χρόνων συνεχούς και αδιάλειπτης προσφοράς της ΕΛΕΠΑΠ η Διοικούσα Επιτροπή της ΕΛΕΠΑΠ Αγρινίου σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Αγρινίου διοργανώνουν την Τετάρτη 15/11/2017 Επιστημονική Εσπερίδα με θέμα «ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΕΣ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ –ΠΡΩΙΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ».

Ομιλητές θα είναι έμπειροι και καταξιωμένοι επιστήμονες:
Κώστας Ζάβρας, Φυσίατρος
Βιάζης Αντώνιος- Οδυσσέας, Παιδοψυχίατρος
Πυργέλη Μαρία, Φυσίατρος
Βαλαβάνη Ελένη, Παιδίατρος- Αναπτυξιολόγος
Τζίφα Γεωργία, Ειδική Παιδαγωγός
Στέλιος Μαντούδης, Αναπτυξιακός- Εργοθεραπευτής

Ο κ. Στέλιος Μαντούδης θα παρουσιάσει ένα νέο ελληνικό τεστ ανάπτυξης, το Αναπτυξιακο Check up Plus καθώς και τα νεότερα δεδομένα στην αναπτυξιακή εξέταση.

Τι είναι το Αναπτυξιακό Check up Plus ;

Το αναπτυξιακό Check up Plus είναι ένα αναπτυξιακό τεστ που έχει δημιουργηθεί σε ελληνικό πληθυσμό. Εξετάζει 5 βασικές κλίμακες της ανάπτυξης (τον τομέα της αυτοεξυπηρέτησης, το γνωστικό τομέα, τον λόγο-ομιλία, τον κοινωνικό συναισθηματικό και κινητικό τομέα )καθώς και τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της ανάπτυξης στους αντίστοιχους τομείς. Παράλληλα περιλαμβάνει δύο συμπληρωματικές κλίμακες που εξετάζουν τη συγκέντρωση προσοχής- υπερκινητικότητα και την αυτορρύθμιση των συναισθημάτων. Απευθύνεται σε παιδιά από 3 έως 72 μηνών (έξι ετών).

Το Αναπτυξιακό Check up Plus αποτελεί ένα πολύτιμο εργαλείο στα χέρια των παιδιάτρων, των Αναπτυξιολόγων καθώς και των θεραπευτών. Παρέχει σημαντικές πληροφορίες τόσο για την ανίχνευση διαταραχών της ανάπτυξης όσο και για την έγκαιρη και πρώιμη παρέμβασή τους.

Για να μάθετε περισσότερα παρακολουθήστε την ομιλία του κ. Στέλιου Μαντούδη, που θα πραγματοποιηθεί στις 18:15 στην αίθουσα του Δημοτικού συμβουλίου (Αναστασιάδη 1,πρώην Τράπεζα της Ελλάδος, Αγρίνιο)

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved