Οι «Μικροί Ήρωες» της Ελλάδας μαθαίνουν και ανοίγουν τα «φτερά» τους

Ήρωες. Αλήθεια, στη δύσκολη εποχή που ζούμε υπάρχουν άνθρωποι που μπορούμε να θαυμάζουμε και αξίζει να μιμηθούμε; Κι αν υπάρχουν, τι κάνουμε εμείς για εκείνους;

Οι «Μικροί Ήρωες» της Ελλάδας μαθαίνουν και ανοίγουν τα «φτερά» τους

Τι θα λέγατε αν μαθαίνατε ότι ανάμεσά μας ζουν κάποιοι ήρωες οι οποίοι αν και μικροί, αξίζουν όλη την αγάπη και την προσοχή μας; Οι «Μικροί Ήρωες» ζουν σε διάφορες περιοχές της ακριτικής Ελλάδας αλλά και στα μεγάλα αστικά κέντρα της χώρας μας. Έχουν πολλά ταλέντα και όρεξη για μάθηση αλλά δυστυχώς, δεν διαθέτουν τα μέσα για να εκπληρώσουν τους στόχους τους και να βρεθούν ένα βήμα πιο κοντά στα όνειρά τους, ένα βήμα μικρό το οποίο, ωστόσο, μπορεί να τους βοηθήσει να γίνουν οι μεγάλοι ήρωες του αύριο.

Ποιοι είναι οι «Μικροί Ήρωες»;

Είναι όλα τα παιδιά της Ελλάδας που θέλουν να αναπτύξουν τα ταλέντα τους για να φτάσουν πιο κοντά στα όνειρά τους αλλά δεν έχουν τη δυνατότητα να το κάνουν. Τα παιδιά αυτά θέλησε, λοιπόν, να στηρίξει και να βοηθήσει η Stoiximan για αυτό και δημιούργησε το πρόγραμμα «Οι Μικροί Ήρωες Μαθαίνουν».

stoiximan2

Ποιος είναι ο σκοπός του συγκεκριμένου προγράμματος; Να αναδείξει τη σημασία των ίσων ευκαιριών στην πρόσβαση της εκπαιδευτικής κοινότητας και να βοηθήσει μαθητές Δημοτικών Σχολείων από ολόκληρη την Ελλάδα να αποκτήσουν τη δυνατότητα να ενισχύσουν τις δεξιότητές τους, μέσα από βιωματικές εκπαιδευτικές εμπειρίες.

Ήδη περισσότερα από 10.000 παιδιά Γ’ και Δ’ τάξης Δημοτικών Σχολείων της Αττικής και της Θεσσαλονίκης έχουν λάβει μέρος στο πρόγραμμα, συμμετέχοντας σε χωρίς κόστος εκπαιδευτικά προγράμματα Μουσείων και Ιδρυμάτων, όπως το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο, το Εθνικό Αστεροσκοπείο, το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο, το Μουσείο Παιχνιδιών.

mikroi iroes dpg 800x600 v1

Τώρα, η δράση συνεχίζεται και η Stoiximan δίνει την ευκαιρία σε περισσότερους μαθητές που το έχουν ανάγκη να αλληλεπιδράσουν, να «ταξιδέψουν» σε ανεξερεύνητους προορισμούς γεμάτους γνώσεις και να απολαύσουν τον πολιτισμικό και εκπαιδευτικό πλούτο!

Ναι, υπάρχουν πολλοί «Μικροί Ήρωες» ανάμεσά μας και όλοι τους αξίζουν να έχουν τη δυνατότητα να ονειρεύονται ένα καλύτερο κόσμο. Με «όπλο» τους τη μάθηση, μπορούν να τα καταφέρουν για αυτό αξίζει να τους τη προσφέρουμε. Μερικά «κλικ» αρκούν για να έρθουν τα παιδιά αυτά, ένα βήμα πιο κοντά στα όνειρά τους. Αξίζει να το κάνετε!



© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved