Μικροί Ήρωες: Ένα μάθημα ζωής για τα παιδιά σου

Τα βίντεο που μας παρουσιάζουν τη διαφορετική εκπαιδευτική πραγματικότητα στις απομακρυσμένες περιοχές της Ελλάδας

Μικροί Ήρωες: Ένα μάθημα ζωής για τα παιδιά σου

Τα παιδάκια θεωρούν δεδομένα κάποια πράγματα, όπως τις παροχές που τους προσφέρουν τα σχολεία στις μεγάλες πόλεις. Παρόλα αυτά, τα πράγματα δεν είναι ίδια για όλα τα παιδιά, τα οποία όπως φαίνεται, δεν έχουν ίσες ευκαιρίες. Στις απομακρυσμένες περιοχές της Ελλάδας, η ζωή και η εκπαιδευτική πραγματικότητα των μαθητών είναι πολύ διαφορετική.

Στους Αρκιούς, την Κάσο, την Ηρακλειά, την Ανάφη και το Τρανόβαλτο οι μαθητές συναντούν στον δρόμο τους εμπόδια και περιορισμούς. Οι μικροί αυτοί ήρωες όμως, έχουν μάθει να γίνονται πιο δυνατοί μέσα από τις δυσκολίες και να αντιμετωπίζουν τα πράγματα με αισιοδοξία και χαμόγελο. Μέσα από μία πολύ ενδιαφέρουσα σειρά βίντεο, που καταγράφει την καθημερινότητα των μικρών μαθητών στις απομακρυσμένες περιοχές της Ελλάδας, μπορείς να διδάξεις ένα μάθημα ζωής στα αγγελούδια σου.



Η ενέργεια αυτή πραγματοποιήθηκε από την οικογένεια της Stoiximan και του προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, που έδωσε την ευκαιρία στα παιδιά απομακρυσμένων περιοχών να ζήσουν ένα συναρπαστικό εκπαιδευτικό ταξίδι και να επισκεφτούν για πρώτη φορά την Αθήνα. Κάτι τέτοιο δεν θα ήταν δυνατό, λόγω οικονομικών και άλλων δυσκολιών. Το πρόγραμμα «Οι Μικροί Ήρωες ταξιδεύουν» όμως, τους έδωσε τη δυνατότητα να ζήσουν μία αξέχαστη εμπειρία ζωής, καθώς ακριβώς αυτός ήταν ο σκοπός της δημιουργίας του: Να γεφυρώσει τα γεωγραφικά χάσματα και να αναδείξει την εκπαιδευτική πραγματικότητα, όπως αυτή εξελίσσεται στις γωνιές της Ελλάδας.

Οι μικροί ήρωες ανακαλύπτουν έναν άγνωστο κόσμο

STOIXIMAN1

Έτσι, ο Παναγιώτης, ο μικρός ήρωας του μικροσκοπικού, αυθεντικού και σχεδόν άθικτου κόσμου των Αρκιών, άλλαξε για πρώτη φορά τη διαδρομή για το σχολείο του και ετοιμάστηκε για το μεγάλο του ταξίδι στην Αθήνα, γεμάτος ενθουσιασμό. Το ίδιο συναίσθημα γέμισε τις καρδιές του Θοδωρή και του Μάριου από την Ηρακλειά, που γεμάτοι ανυπομονησία και προσμονή, δεν μπορούσαν να πιστέψουν ότι θα είχαν την ευκαιρία να φύγουν για λίγο από το μικρό νησί τους. Αντίστοιχα, τα λιγοστά παιδιά του Δημοτικού Σχολείου της Κάσου, καθώς και οι ελάχιστοι μαθητές του ορεινού και απομακρυσμένου Τρανόβαλτου, προετοιμάστηκαν για τη μεγάλη ημέρα και την άφιξή τους στη μεγαλούπολη, ένα άγνωστο μέρος, ιδανικό για νέες περιπέτειες.

Όλοι τους συναντήθηκαν στην Αθήνα, γνωρίστηκαν, έγιναν μία μεγάλη ομάδα και έζησαν μία εμπειρία ζωής που θα θυμούνται για πάντα. Όλα όσα διάβαζαν στα βιβλία τους, ξαφνικά ζωντάνεψαν μπροστά στα μάτια τους. Οι μικροί μαθητές πειραματίστηκαν, έπαιξαν, ανακάλυψαν έναν διαφορετικό, υπέροχο κόσμο. Έναν κόσμο που μέχρι πριν δεν είχαν την ευκαιρία να συναντήσουν.

Το ταξίδι γίνεται αφορμή για νέα ξεκινήματα

STOIXIMAN3

Όταν γύρισαν πίσω, γεμάτοι όμορφες αναμνήσεις και διδάγματα, ήταν σε θέση να μεταφέρουν ένα κομμάτι του άγνωστου αυτού κόσμου, πίσω στις περιοχές τους. Έτσι, η επιστροφή στα μέρη τους, μπορεί πλέον να σημαίνει μία άλλη αφετηρία…

Στα πολύ ενδιαφέροντα βίντεο, που αξίζει να παρακολουθήσεις παρέα με τα μικρά σου, μας μιλούν τόσο για τη ζωή τους στις ακριτικές περιοχές της Ελλάδας, όσο και για τις εμπειρίες τους, τις επιθυμίες τους και όλες τις αστείες στιγμές του ταξιδιού, που είχαν την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν χάρη στη Stoiximan.

Μπορείς να βρεις όλα τα βίντεο εδώ!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved