Νέο βιβλίο από τη Μαρίνα Γιώτη: Ο Ρεβιθοκοντούλης

Τελικά πως τον λένε τον μικρούλη; Κοντορεβιθούλη ή… Ρεβιθοκοντούλη; Την απάντηση τη δίνει η Μαρίνα Γιώτη μέσα από το νέο της βιβλίο!

Νέο βιβλίο από τη Μαρίνα Γιώτη: Ο Ρεβιθοκοντούλης

Το πρώτο της βιβλίο ήταν «Η Στιγμούλα» και όπως είχε αποκαλύψει η ίδια η συγγραφέας σε συνέντευξη που μας είχε παραχωρήσει, έμπνευσή της ήταν η κόρη της.

Τρία χρόνια μετά, η Μαρίνα Γιώτη, έχει στο βιογραφικό της πέντε παιδικά βιβλία. Πέντε υπέροχα παιδικά βιβλία, που έχουν σκοπό και δεν αφήνουν σε κανένα παιδί, αλλά ούτε και ενήλικα αναγνώστη το αίσθημα του ανεκπλήρωτου. Κάτι που συνέβαινε αρκετές φορές στην ίδια τη συγγραφέα όταν διάβαζε παραμύθια στην κόρη της. Αυτό ήταν άλλωστε που την έκανε να ασχοληθεί με τη συγγραφή των παραμυθιών.

Marina5

Αν και η ίδια άρχισε να γράφει ιστορίες πριν κάνει την κόρη της, εκείνη έχει υπάρξει μέχρι και σήμερα η μεγαλύτερη έμπνευσή της. Για χάρη της ψάχνει συνέχεια δημιουργικούς τρόπους να της εξηγεί τον κόσμο και να δημιουργεί δυναμικά πρότυπα. Θέλει να της δείξει τρόπους να αντιμετωπίζει ό,τι βρίσκεται στο δρόμος της και όπως έχει η ίδια πει, «Ένα σύστημα αξιών και εργαλείων που θα τη βοηθήσουν να πορευτεί στο μέλλον!».

Revitho insid

Αυτό άλλωστε το έδειξε και μέσα από το βιβλίο της «Μια καρδιά». Η Μαρίνα Γιώτη, αρχικά είχε σκεφτεί να γράψει ένα γράμμα στην κόρη της όμως, το γράμμα εξελίχθηκε σε ένα τρυφερό, αληθινό και γεμάτα μηνύματα βιβλίο!

kardia

Μόλις 1,5 χρόνο από την κυκλοφορία του πολύ πετυχημένου της βιβλίου «Μια Καρδιά», που λάτρεψαν αρκετές μαμάδες και έσπευσαν να κάνουν δώρο στα παιδιά τους, επανέρχεται η Μαρίνα Γιώτη με το νέο της βιβλίο, «Ρεβιθοκοντούλης». Πρόκειται για τη διάσημη ιστορία του Κοντορεβιθούλη, αλλά ιδωμένη από μια άλλη οπτική γωνία.

Λίγα λόγια για το νέο βιβλίο της Μαρίνας Γιώτη:

Revitho inside

Πώς γίνεται ένας γονιός να παρατάει τα παιδιά του στο δάσος, όσο δύσκολα κι αν είναι τα πράγματα; Και ο Κοντορεβιθούλης, αφού ήταν τόσο έξυπνος, δεν ήξερε ότι τα ψιχουλάκια δεν θα άντεχαν για πολύ στο δάσος; Κι αν ήταν τόσο κοντούλης, πώς μπορούσε να τον δει από ψηλά ένας τόοοσο τεράστιος Γίγαντας; Και αυτός ο Γίγαντας πάλι, τόσο κουρασμένος ήταν που τον άφησε να του κλέψει έτσι απλά τις μπότες; Ο δαιμόνιος ρεπόρτερ, Φάνης ο Μπούφος, είναι αποφασισμένος να ανακαλύψει τι κρύβεται πίσω από τις λέξεις του γνωστού παραμυθιού. Ένα βιβλίο που μιλάει για την ενηλικίωση, τη συνεργασία και πώς να αντιμετωπίζουμε τους χειρότερούς μας φόβους. Ένα εργαλείο για γονείς και εκπαιδευτικούς που μαθαίνει στα παιδιά να διαβάζουν ανάμεσα στις γραμμές και να αναπτύσσουν την κριτική τους σκέψη.

Γιατί έχει ο καιρός γυρίσματα, αλλά και δυο όψεις τα νομίσματα…

Revitho banne300X250 2

Πρόκειται για ένα βιβλίο που μιλάει για τoν φόβο και πώς να τον αντιμετωπίσουμε. Θα το βρείτε από τις εκδόσεις διόπτρα.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved