Πώς ένας σκύλος άλλαξε τη ζωή ενός αγοριού με αυτισμό (vds)

Ο Adam ήταν τριών χρόνων, όταν διαγνώσθηκε με αυτισμό. Σήμερα, είναι 14 και χρειάστηκε να μπει στη ζωή του, ένα μαύρο Λαμπραντόρ, για να την αλλάξει και αν την κάνει καλύτερη, με περισσότερη αυτοπεποίθηση και σιγουριά.

Πώς ένας σκύλος άλλαξε τη ζωή ενός αγοριού με αυτισμό (vds)

Πριν έξι χρόνια, το μαύρο Λαμπραντόρ έγινε για τον Adam ο «βοηθός» του, καθώς είναι ειδικά εκπαιδευμένος για να βοηθάει παιδιά με αυτισμό. Ήταν το 2009, όταν οι γονείς του είδαν για πρώτη φορά σε τηλεοπτική εκπομπή, για τους «βοηθούς – σκύλους» και την επόμενη μέρα επικοινώνησαν με το κέντρο εκπαίδευσης.

Όπως εξήγησε η μητέρα του 14χρονου Adam, στον Independent, όταν ανακάλυψαν ότι ο γιος τους έχει αυτισμό, έχασαν τη γη κάτω από τα πόδια τους. Αμέσως, όμως, «συνήλθαν» και έψαξαν παντού και τα πάντα, προκειμένου να βοηθήσουν το παιδί τους. Όπως λέει η ίδια, ήταν ένας μακρύς και δύσκολος αγώνας, που έδωσαν. Ο Adam ήταν ιδιαίτερα νευρικός, απέφευγαν να τον παίρνουν σε δημόσιους χώρους με κόσμο, καθώς του προκαλούσε ένταση.

labrador

Ωστόσο, από το 2011, που μπήκε στη ζωή του ο σκύλος, όλα άλλαξαν, σταδιακά. Και 6 χρόνια μετά, ο Adam έχει κάνει μία θεαματική πρόοδο. «Ο Grant – το όνομα του σκύλου – τον βοηθάει πολύ. Τον ανακουφίζει από κάθε άγχος που μπορεί να νιώθει, τον ηρεμεί, του ενισχύει την αυτό-εκτίμηση, τον βοηθάει να έχει περισσότερη αυτοπεποίθηση και σιγουριά για τον εαυτό του», δηλώνει ο πατέρας του 14χρονου.

Ο σκύλος τον βοηθάει με πολλούς τρόπους. Όταν βρίσκονται σε δημόσιο χώρο, φροντίζει ώστε ο Adam να μη φεύγει τρέχοντας, λόγω του άγχους που αισθάνεται ανάμεσα στον κόσμο. Επίσης, βεβαιώνεται, ότι ο 14χρονος περνάει με ασφάλεια το δρόμο. Αλλά, και στο σπίτι κοιμάται δίπλα του, βοηθώντας τον έτσι να κοιμάται ήρεμα. Εξάλλου, όπως λέει η μητέρα του Adam, πριν φέρουν τον Grant, ο γιος τους κοιμόταν στο δωμάτιο τους, αφού φοβόταν να κοιμηθεί μόνος.

parapemptiko
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved