Τέσσερις τροφές που δεν πρέπει να πλένονται πριν το μαγείρεμα

Από την παιδική ηλικία μαθαίνουμε ότι πρέπει να πλένουμε καλά ό, τι πρόκειται να φάμε.

Τέσσερις τροφές που δεν πρέπει να πλένονται πριν το μαγείρεμα

Ωστόσο, πολύ λίγοι άνθρωποι γνωρίζουν ότι το πλύσιμο μερικών τροφίμων οδηγεί στην εξάπλωση βακτηρίων ή ακόμα και στην καταστροφή των θρεπτικών ουσιών.
Το Bright Side παραθέτει πέντε παραδείγματα τροφών που δεν πρέπει να πλένονται πριν τα μαγειρέψουμε.

Ποιες τροφές δεν πρέπει να πλένουμε

Αυγά
Τα αυγά διαθέτουν μια ειδική ουσία στο τσόφλι που τα προστατεύει από τυχόν μολύνσεις από βακτηρίδια. Πλένοντας το αυγό, καταστρέφεται αυτή η ουσία.

Κοτόπουλο
Αρχίζει και γίνεται ευρέως γνωστό ότι το πλύσιμο του κοτόπουλου δεν βοηθά στην απομάκρυνση των βακτηρίων αλλά στην εξάπλωσή τους ( σαλμονέλα). Πλένοντας το κοτόπουλο, το νερό που χρησιμοποιούμε βοηθά τα βακτηρίδια να εξαπλωθούν στα χέρια μας και στον νεροχύτη της κουζίνας. Μια καλή λύση είναι να χύσουμε το νερό που έχει πάρει πρώτη βράση το κοτόπουλο και να το μαγειρέψουμε στη συνέχεια.

Κρέας
Και το νωπό κρέας (βοδινό, χοιρινό, μοσχάρι, αρνί), δεν πρέπει να το πλένουμε για τους ίδιους λόγους επειδή το πλύσιμο βοηθά τα βακτηρίδια να εξαπλωθούν στον νεροχύτη της κουζίνας και στα χέρια μας. Εναλλακτικά, μπορούμε με λίγο χαρτί να ταμπονάρουμε το κρέας προκειμένου να φύσουν τα υγρά και στη συνέχεια να πλύνουμε τα χέρια μας πολύ καλά. Ζυμαρικά: Και όμως, κάποιοι πλένουν τα ζυμαρικά! Οι σεφ πιστεύουν ότι το πλύσιμο ζυμαρικών είναι... έγκλημα, επειδή το νερό αφαιρεί το άμυλο που βοηθά στην απορρόφηση της σάλτσας πιο αποτελεσματικά. Μπορείτε να πλύνετε τα ζυμαρικά μόνο μετά το μαγείρεμα σε περίπτωση που θέλετε να τα χρησιμοποιήσετε σε σαλάτα.

Μανιτάρια
Τα μανιτάρια όταν τα πλένουμε ή τα μουλιάζουμε απορροφούν πολύ νερό. Η λύση είναι να τα ξεπλένουμε γρήγορα και να τα σκουπίζουμε με χαρτοπετσέτα λίγο πριν να τα μαγειρέψουμε.

Διαβάστε επίσης

Ποια τρόφιμα δε λήγουν, όσα χρόνια και αν περάσουν
Ποια τρόφιμα μπαίνουν στην κατάψυξη και ποια όχι (πίνακας)

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved