Πώς θα ετοιμάσετε εύκολα υγιεινά, βρεφικά γεύματα

Το πέρασμα από το γάλα στη στερεά τροφή είναι αναμφίβολα ένα αγχωτικό και συνάμα συναρπαστικό βήμα για τους νέους γονείς.

Πώς θα ετοιμάσετε εύκολα υγιεινά, βρεφικά γεύματα

Το παιδάκι σας μεγαλώνει και εξελίσσεται και η τροφή του αλλάζει. Το μικρό σας μαθαίνει τώρα να χρησιμοποιεί διαφορετικά τους στοματικούς του μυς και μαζί σας, ανακαλύπτει νέες γεύσεις και συνταγές.

Αν βρίσκεστε, λοιπόν, σε αυτή τη φάση, δεν χρειάζεται να προβληματίζεστε διότι υπάρχουν μερικά απλά και πολύτιμα tips για να πετύχετε αυτή τη μετάβαση εύκολα και κυρίως υγιεινά!

Αρχικά, αξίζει να έχετε κατά νου ότι οι γιατροί προτείνουν η μετάβαση στη στερεά τροφή πρέπει να γίνεται όταν το μωρό θα είναι μεταξύ τεσσάρων και επτά μηνών.

vrefiki anaptixi 2

Πώς, όμως, πρέπει να κάνετε την αρχή;

Ξεκινήστε με μικρά και απλά βήματα. Ετοιμάστε γεύματα που δεν περιέχουν ζάχαρη ή αλάτι. Τα δημητριακά χωρίς γλουτένη (όπως για παράδειγμα ρυζάλευρο), τα φρούτα και τα λαχανικά θα κάνουν καλό στο μωρό σας και θα το βοηθήσουν να προσαρμοστεί. Μην ξεχνάτε, όμως, ότι έπειτα από την εισαγωγή μιας νέας τροφής στη διατροφή του παιδιού, καλό είναι να περιμένετε μερικές ημέρες για τυχόν αλλεργικές αντιδράσεις.

Στη συνέχεια, αρχίστε να κάνετε συνδυασμούς με τα τρόφιμα και να δημιουργείτε υγιεινές κρεμούλες για το παιδί. Καλό είναι να προμηθευτείτε έναν καλό παρασκευαστή βρεφικής τροφής για να ετοιμάζετε σπιτικά, υγιεινά γεύματα για το μωρό σας, απλά με το αναποδογύρισμα της κανάτας! Αξίζει να δείτε τον παρασκευαστή 4 σε 1 της Philips Avent διότι, όπως αποκαλύπτει και η ονομασία του, έχει τέσσερις λειτουργίες που θα σας «λύσουν» τα χέρια και θα σας βοηθήσουν να παρασκευάζετε θρεπτικά βρεφικά γεύματα με απόλυτη ευκολία!

vrefiki anaptixi 3

Με τη συγκεκριμένη συσκευή, θα μαγειρεύετε υγιεινά στον ατμό και με ένα απλό αναποδογύρισμα της κανάτας θα μπορείτε να αλέσετε την τροφή και να την προσφέρετε απευθείας στο μωράκι σας! Εκτός αυτού όμως, θα μπορείτε να αποψύξετε και να αναθερμάνετε το σπιτικό φαγητό σε πολύ λίγο χρόνο. Παράλληλα, θα ανακαλύψετε πεντανόστιμες συνταγές απογαλακτισμού από τη γνωστή παιδιατρική διατροφολόγο Dr. Emma Williams.

Αφού προμηθευτείτε τον κατάλληλο παρασκευαστή βρεφική τροφής για το μωρό σας και ετοιμάσετε σε αυτόν τις νόστιμες, φρουτένιες κρεμούλες του, θα πρέπει να βάλετε σιγά σιγά στη διατροφή του τη ζωική πρωτεΐνη. Ετοιμάστε του γεύματα με κόκκινο κρέας και πουλερικά και εν συνεχεία, εισάγετε στη διατροφή του όσπρια, αυγά και ψάρι.

vrefiki anaptixi 1

Τέλος, φροντίστε να έχετε κατά νου ότι, σύμφωνα με τους ειδικούς, καλό είναι να μη δίνετε στο μωράκι σας αγελαδινό γάλα, μέλι, ασπράδι αυγών μέχρι να γίνει ενός έτους, ενώ δώστε προσοχή και στα όξινα φρούτα, όπως τα πορτοκάλια!

Μπορεί, λοιπόν, να λένε πως κάθε αρχή είναι και δύσκολη, αλλά το σίγουρο είναι πώς όταν έχετε τις κατάλληλες γνώσεις και τα κατάλληλα προϊόντα, τότε μπορείτε να κάνετε την καθημερινότητά σας πιο εύκολη και περισσότερο υγιεινή. Αυτό, άλλωστε, θέλετε και για το μωράκι σας. Μην ξεχνάτε πως το να εισάγετε το παιδί σας στη στερεά τροφή είναι μία νέα συναρπαστική εμπειρία που αξίζει να ζήσετε μαζί του!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved