Οι περίεργες λιγούρες της Nicky Hilton! Μάθετε τι ζητούσε από το σύζυγό της για να φάει

Λιγούρες νιώθουν και οι διάσημες μέλλουσες μαμάδες!

Οι περίεργες λιγούρες της Nicky Hilton! Μάθετε τι ζητούσε από το σύζυγό της για να φάει

Τις ξαφνικές λιγούρες εγκυμοσύνης που νιώθουν οι γυναίκες συνήθως οι σύζυγοι ή όσοι «τρέχουν», τις ονομάζουν "καπρίτσια" ή παραξενιές της εγκύου και αυτό γιατί η εγκυμονούσα νιώθει μια ξαφνική μικρή επιθυμία να φάει κάτι γλυκό ή κάτι αλμυρό ή κάτι που πριν δεν έβαζε ποτέ στο στόμα της.

Από αυτή την αίσθηση όμως, δεν γλιτώνουν ούτε οι διάσημες μέλλουσες μαμάδες. Όπως για παράδειγμα η Nicky Hilton, που πριν μερικές μέρες σε εμφάνισή της στο New York City Ballet 2017 Fall Fashion Gala μίλησε για όλες εκείνες τις παράξενες λιγούρες που νιώθει.



«Νιώθω λιγούρες όλη την ώρα και μάλιστα περίεργες λιγούρες. Όπως για παράδειγμα για μελιτζάνες με παρμεζάνα ή καυτές μεξικάνικες ταμάλες. Αυτές τις περίεργες λιγούρες δεν τις είχα στην πρώτη μου εγκυμοσύνη αλλά τώρα τις έχω. Μάλιστα θέλω να τρώω ξερά βατόμουρα!»



Για να γνωρίζετε όμως, υπάρχει επιστημονική εξήγηση για τις λιγούρες αυτές και αποδίδεται στην ορμονική θύελλα που πλήττει την γυναίκα στους πρώτους μήνες της εγκυμοσύνης και στην οποία ο οργανισμός απαντάει με μια σειρά από φαινόμενα προσαρμογής τα οποία εκδηλώνονται με ναυτία, αίσθηση γαστρικής πληρότητας, μειωμένη όρεξη και τη λεγόμενη φανταστική ή ονειρική γαστρονομική κατάσταση. Για αυτό το λόγοι οι γυναίκες που είναι σε ενδιαφέρουσα θέλουν να φάνε κάτι γλυκό ή αλμυρό!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved