Τα σχολεία του μέλλοντος είναι ήδη εδώ - πώς επηρεάζει η αρχιτεκτονική την μάθηση

Έχουμε συνηθίσει να μην δίνουμε ιδιαίτερη βάση στην εμφάνιση ενός σχολείου ή ενός πανεπιστημίου. Αυτό που μας ενδιαφέρει περισσότερο είναι η λειτουργικότητά του, η ποιότητα των μαθημάτων και τα αποτελέσματα των εξετάσεων.

Τα σχολεία του μέλλοντος είναι ήδη εδώ - πώς επηρεάζει η αρχιτεκτονική την μάθηση

Όμως, αυτό που δεν γνωρίζαμε ως τώρα είναι την επίδραση που μπορεί να έχει η αρχιτεκτονική ενός τέτοιου κτιρίου στη μάθηση. Αυτό έρχεται να μας επιβεβαιώσει το Αμερικανικό Ινστιτούτο Αρχιτεκτόνων του οποίου Επιτροπή έχει την ευθύνη να εντοπίζει τα εκπαιδευτικά κτίρια, με την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική.

Προσφάτως επέλεξε 12 καινοτόμα και σχεδιασμένα με πρωτότυπο τρόπο, σχολεία, τα οποία βραβεύθηκαν με τα φετινά Education Facility Design Awards.

Το CNNi μίλησε με τον διευθυντή της επιτροπής (AIA Committee on Architecture for Education), John Dale με σκοπό να δώσει πληροφορίες σχετικά με το πόσο σημαντική είναι η μάθηση σε σχολεία/πανεπιστήμια με προσεγμένο και καινοτόμο design.

Μείζονος σημασίας το χρώμα

«Το χρώμα είναι εξαιρετικά σημαντικό. Έχουν διεξαχθεί αρκετές έρευνες και έχουν διατυπωθεί πολλές θεωρίες σχετικά με το πώς συγκεκριμένα χρώματα έχουν την ικανότητα να διεγείρουν. Στις Ηνωμένες Πολιτείες, είμαστε πιο συντηρητικοί όσον αφορά το χρώμα, ειδικά με τα τυπικά δημόσια σχολεία, διότι πιστεύουμε πως οι έντονες και φωτεινές αποχρώσεις μπορεί να αποσπούν την προσοχή των μαθητών και να τους δημιουργούν μια υπερκινητικότητα».

Διαβάστε περισσότερα στο Cnn.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved