Φτιάξτε μια φανταστική πινιάτα για το παιδικό πάρτι!

Είναι από τις πιο όμορφες στιγμές του πάρτι αφού τα παιδιά προσπαθώντας να σπάσουν την πινιάτα διασκεδάζουν, γελούν ενώ λαχταρούν να φάνε τα γλυκίσματα που κρύβονται μέσα σε αυτή.

Φτιάξτε μια φανταστική  πινιάτα για το παιδικό πάρτι!

Μπορείτε με πολύ λίγα και οικονομικά υλικά να φτιάξετε μόνες σας μια ονειρεμένη πινιάτα σε σχήμα κάστρου. Θα χρειαστείτε:

- Μία χαρτόκουτα μετρίου μεγέθους

- Ένα χαρτόνι τύπου κάνσον

- Γκοφρέ χαρτί μοβ

- Λίγο κίτρινο μαλλί

- Κόλλα

- Ψαλίδι

Ανοίγουμε τη χαρτόκουτα και κόβουμε ένα ορθογώνιο κομμάτι. Το πιέζουμε με τα δάχτυλά μας ώστε να σχηματίσει έναν κύκλο. Κολλάμε τις δυο άκρες και μετρούμε την περίμετρο του κύκλου που σχηματίζεται. Κόβουμε στη διάσταση αυτή ένα χαρτόνι και το προσαρμόζουμε στην κάτω μεριά. Αυτό θα βοηθήσει το χαρτόνι να σχηματίσει πραγματικό κύκλο και να μην προεξέχει από κάποια μεριά. Στη συνέχεια περνάμε όλη την κατασκευή με εφημερίδες βουτηγμένες σε αραιωμένη ατλακόλ. Αφήνουμε να στεγνώσει, σχηματίζουμε με το κάνσον ένα χωνί, το κολλάμε με ζεστή σιλικόνη για πιο γρήγορα και το προσαρμόζουμε στον πύργο. Ντύνουμε τον πύργο με γκοφρέ χαρτί μοβ βουτηγμένο στην ατλακόλ. Φτιάχνουμε την πάνω μεριά του πύργου κόβοντας δυο λωρίδες χαρτόνι από την ίδια κούτα και βάφουμε τον πύργο φούξια. Πριν από αυτό έχουμε φτιάξει στον πύργο ένα παράθυρο με καφέ μπογιά και έχουμε κολλήσει μια εικόνα-εκτύπωση με τη Ραπουνζέλ. Επίσης κόβουμε το γκοφρέ χαρτί έτσι διπλωμένο που είναι κατά μήκος, κάνουμε ψαλιδιές σε κοντινή απόσταση και στη συνέχεια το ξεδιπλώνουμε και το κολλάμε γύρω γύρω στον πύργο. Με το κίτρινο μαλλί κολλάμε στη Ραπουνζέλ και φτιάχνουμε δυο πλεξούδες. Κολλάμε και τους προμαχώνες και στερεώνουμε στην κάτω μεριά κορδέλες. Είναι αυτές που θα τραβήξουν τα παιδιά για να πέσουν από μέσα οι καραμέλες. Γεμίζουμε την πιάνατα και είμαστε για έτοιμοι για πολύ παιχνίδι!

Πηγή κατασκευής: aneraida

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved