Τι μπορεί να μαρτυρούν οι πόνοι στη μέση ή τα γόνατα;

«Τρέχεις» καθημερινά για να τα προλάβεις όλα; Κάθε μανούλα έχει ένα ιδιαίτερα βεβαρυμένο πρόγραμμα.

Τι μπορεί να μαρτυρούν οι πόνοι στη μέση ή τα γόνατα;

Οι υποχρεώσεις ξεκινούν από νωρίς το πρωί και δεν τελειώνουν... ποτέ! Παρόλα αυτά, δεν πρέπει να ξεχνάς να φροντίζεις τον εαυτό σου και φυσικά την υγεία σου.
Μην αγνοείς τους πόνους που μπορεί να έχεις στα γόνατα, τους ώμους ή την πλάτη. Πρόκειται για πολύ κοινά συμπτώματα, που απασχολούν αρκετές γυναίκες και τα οποία συχνά αγνοούμε.

Μήπως παίζοντας με τα παιδάκια σου χτύπησες και εσύ το γόνατό σου; Τα γόνατα είναι από τις πιο ταλαιπωρημένες αρθρώσεις στο σώμα μας, καθώς σε κάθε βήμα δέχονται κραδασμούς διπλάσιους έως και τριπλάσιους από το βάρος μας. Λανθασμένες κινήσεις που κάνουμε καθημερινά μπορεί να προκαλέσουν φθορά και να προκαλέσουν προβλήματα στα γόνατα, όπως και σε άλλα σημεία του σώματός μας, όπως για παράδειγμα η πλάτη μας, καθώς μπορεί να κρατάμε αγκαλιά για πολλές ώρες το μωράκι μας και να την επιβαρύνουμε.

Οι τραυματισμοί αυτοί πρέπει να αντιμετωπίζονται εγκαίρως, και να μην αμελούμε να επισκεπτόμαστε τον γιατρό μας, καθώς διαφορετικά μπορεί μακροπρόθεσμα να οδηγήσουν σε προβλήματα στις αρθρώσεις.. Ένας ήπιος πόνος ή πρήξιμο μπορεί να είναι συχνό φαινόμενο, αλλά αν συνεχίζεται για περισσότερο από τρεις εβδομάδες θα πρέπει να επισκεφθούμε ένα ορθοπεδικό. Ποιο είναι, λοιπόν, το κλειδί για να προλάβουμε το πρόβλημα;

Το πρώτο βήμα για να μη... «γονατίσουμε» είναι η διατήρηση του σωματικού μας βάρους σε φυσιολογικά επίπεδα, καθώς είναι πολύ σημαντική για την υγεία των αρθρώσεων. Αντίθετα, αν έχουμε αυξημένο σωματικό βάρος, επιβαρύνουμε σημαντικά τη μέση, τα γόνατα και τους αστραγάλους μας. Ακόμα και η απώλεια λίγων κιλών μπορεί να κάνει τη διαφορά.

Η άσκηση παίζει πολύ σημαντικό ρόλο. Πάντα βέβαια αναφερόμαστε στην ήπια άσκηση, όπως για παράδειγμα το γρήγορο βάδισμα. Ιδανικά, μπορείς να πηγαίνεις στο κολυμβητήριο μαζί με το παιδάκι σου. Μην ξεχνάς ότι το νερό είναι ιδιαίτερα «φιλικό» με τις αρθρώσεις και μάλιστα μπορεί να συντελέσει στην ενδυνάμωσή τους! Στο ίδιο πλαίσιο, μην ξεχνάς να προσέχεις τη στάση του σώματός σου όταν σηκώνεις βάρος ή... το παιδάκι σου! Τέλος, απόφυγε την πολύωρη ορθοστασία αλλά και την ακινησία που ενδέχεται να προκαλέσουν προβλήματα στις αρθρώσεις σου.

SUPER

Παράλληλα, μπορείς να εντάξεις τα κατάλληλα συμπληρώματα διατροφής στο πρόγραμμά σου. Το SUPERFOODS® OSTEOAID είναι ιδανικό, καθώς συμβάλλει στην υγεία των χόνδρων και των αρθρώσεων. Δρα γρήγορα και αποτελεσματικά και βοηθά σημαντικά στην πρόληψη προβλημάτων που αφορούν στις αρθρώσεις, μειώνοντας τις φθορές των χόνδρων. Μία κάψουλα την ημέρα αρκεί για να απελευθερώσεις την κίνησή σου με φυσικό τρόπο!

Το SUPERFOODS® OSTEOAID περιέχει ΝΕΜ® (Natural Eggshell Membrane), ένα υψηλής τεχνολογίας προϊόν με πατενταρισμένη μέθοδο επεξεργασίας, το οποίο προσφέρει στον ανθρώπινο οργανισμό έναν μοναδικό συνδυασμό φυσικής γλυκοζαμίνης, φυσικής θειικής χονδροϊτίνης, φυσικού υαλουρονικού οξέος και φυσικού κολλαγόνου, συστατικά που υπάρχουν στο ανθρώπινο σώμα και είναι αξιοποιήσιμα από αυτό σε μεγάλο βαθμό. Ο υψηλής τεχνολογίας συνδυασμός των συστατικών του ΝΕΜ® έχει τεκμηριωμένη από κλινικές μελέτες ευεργετική δράση για την ανακούφιση από τη δυσκαμψία και τον πόνο, αλλά και για τη μείωση της χρήσης αναλγητικών Παράλληλα, συμβάλλει στη μείωση της εκφύλισης του χόνδρου και στην καλύτερη επαναφορά μετά από την άσκηση.

Μην ξεχνάς ότι η έγκαιρη διάγνωση του προβλήματος είναι πολύ σημαντική. Μην αγνοείς πόνους που μπορεί να έχεις, ειδικά σε περίπτωση που συνεχίζονται.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved