Δέκα εκπληκτικά γεγονότα που δεν ξέρατε για τα μωρά

Η εγκυμοσύνη είναι μια αξέχαστη στιγμή στη ζωή μιας γυναίκας, αλλά είναι το τελικό αποτέλεσμα που είναι ακόμα πιο απίστευτο. Το δώρο ενός παιδιού είναι αξιοθαύμαστο και ένα νεογέννητο μωρό είναι μία από τις πιο τέλειες δημιουργίες της ζωής.

Δέκα εκπληκτικά γεγονότα που δεν ξέρατε για τα μωρά

Υπάρχουν κάποια γεγονότα γι’ αυτά τα μικροσκοπικά πλασματάκια που ίσως δεν γνωρίζατε. Για παράδειγμα: Ξέρετε ότι ένα μωρό μπορεί να σέρνετε μόλις γεννηθεί; Είναι αλήθεια! Μπορούν επίσης να αναγνωρίσουν τη φωνή της μητέρας τους μετά τη γέννηση. Δεν είναι εκπληκτικό;

Σας τα παρουσιάζουμε παρακάτω :

4 μωρά γεννιούνται κάθε δευτερόλεπτο

gegonota gia mora 3


Έχετε αναρωτηθεί ποτέ πόσες γεννήσεις συμβαίνουν σε όλο τον κόσμο κάθε λεπτό; Η απάντηση θα είναι 255. Αυτό σημαίνει ότι γίνονται 4 γεννήσεις κάθε ένα δευτερόλεπτο!

Τα μωρά μπορούν να ανιχνεύσουν

gegonota gia mora 4


Το 1987 το Ινστιτούτο Καρολίνσκα στη Σουηδία συνέταξε τα ευρήματα της μελέτης τους σχετικά με την «ανίχνευση του μαστού». Όταν το μωρά τοποθετήθηκαν στο στήθος της μητέρας τους αμέσως μετά τη γέννηση, κατάφεραν να βρουν το στήθος για τη διατροφή τους μέσα σε μία ώρα. Πολύ εντυπωσιακό!

Τα νεογνά αναγνωρίζουν τη φωνή της μαμάς αμέσως μετά τη γέννηση

gegonota gia mora 5

Όταν ένα μωρό γεννιέται, η ακοή του δεν είναι 100%. Το αυτί του εξακολουθεί να είναι γεμάτο με υγρό ώστε να μειώνει κάπως την ακοή. Ο ήχος που μπορούν να αναγνωρίσουν είναι ο ήχος της φωνής της μαμάς τους και αντιδρούν σε αυτόν τον ήχο.

Τα νεογέννητα μωρά δεν έχουν δάκρυα

gegonota gia mora 6


Μπορούν να κλαίνε πολύ, αλλά το γεγονός είναι ότι τα νεογέννητα μωρά δεν έχουν δάκρυα. Γιατί? Παρόλο που οι δακρυϊκοί αγωγοί και οι αδένες λειτουργούν, μέχρι στιγμής παράγουν αρκετά δάκρυα για να λιπαίνουν και να προστατεύουν τα μάτια του μωρού σας. Τα δάκρυα θα αρχίσουν να εμφανίζονται μεταξύ ενός και τριών μηνών.

Τα μωρά έχουν περισσότερα οστά από τους ενήλικες

gegonota gia mora 7


Δεδομένου ότι οι ενήλικες είναι τόσο ψηλότεροι και μεγαλύτεροι από ένα μωρό, φυσικά θα νομίζετε ότι έχουν περισσότερα κόκαλα. Σωστά; Λάθος! Ένα μωρό γεννιέται με 270 οστά και από τη στιγμή που φτάνει στην ενηλικίωση ο αριθμός αυτός πέφτει στα 206! Ο λόγος για την απώλεια των οστών οφείλεται στο ότι όσο μεγαλώνει το μωρό τα οστά ενώνονται μεταξύ τους για να σχηματίσουν ένα γερό και δυνατό σκελετό που θα μπορεί να υποστηρίξει όλες τις κινήσεις ενός ανθρώπου.

Τα μωρά παίρνουν περισσότερες αναπνοές από τους ενήλικες

αναπνοη μωρου


Η αναπνοή ενός νεογέννητου μωρού είναι ταχύτερη από ό, τι σε έναν ενήλικα. Ο φυσιολογικός ρυθμός αναπνοής τους είναι περίπου 40 φορές το λεπτό, ενώ ένας ενήλικας αναπνέει μεταξύ 12 και 20 φορές το λεπτό.

Τα περισσότερα μωρά γεννιούνται με μπλε μάτια

gegonota gia mora 9


Το χρώμα του ματιού προέρχεται από τα σωματίδια χρώματος πίσω από την ίριδα και στον κύριο ιστό της ίριδας. Η μελανίνη μια χρωστική ουσία, στις περισσότερες περιπτώσεις δεν αναπτύσσεται κατά τη γέννηση και γι’ αυτό τα περισσότερα μωρά, γεννιούνται με μπλε μάτια. Από 6 μήνες έως 12 μήνες, η μελανίνη ενεργοποιείται και δίνει στο μωρό το ανάλογο χρώμα (μπλε, καφέ, φουντουκιά, κλπ).

Ένα σε κάθε 3 βρέφη έχει σημάδι γέννησης

gegonota gia mora 10


Αυτό είναι ένα γεγονός που σίγουρα θα σας εκπλήξει. Ένα στα τρία βρέφη έχει ένα σημάδι γέννησης και δύο φορές περισσότερο στα κορίτσια από ότι στα αγόρια.

Τα νεογνά είναι μυωπικά

gegonota gia mora 1


Τα νεογέννητα είναι λίγο μύωπες και για να δουν ένα αντικείμενο ή ένα πρόσωπο καθαρά, αυτό το πρόσωπο θα πρέπει να βρίσκεται σε απόσταση 20 με 30 εκατοστά.

Τα μωρά διπλασιάζουν το βάρος κατά τη διάρκεια των 5 μηνών

gegonota gia mora 2


Τα μωρά θα διπλασιάσουν το βάρος κατά τη γέννησή τους μέχρι την ηλικία των 5 μηνών.

Αυτά ήταν μερικά από τα μυστικά των πολύ μικρών φίλων μας. Εσείς τα ξέρατε;

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved