Η αντίστροφη μέτρηση ομορφιάς για την ημέρα των ονείρων σας

Του Ευάγγ. Ακτσαλή, Πλαστικού Χειρουργού, διπλ. EBOPRAS

 

Ο γάμος αποτελεί το σημαντικό ορόσημο στη ζωή ενός ζευγαριού. Είναι απολύτως λογικό όλοι οι εμπλεκόμενοι, προσκεκλημένοι, συγγενείς και κυρίως μελλόνυμφοι, να επιθυμούν αυτή τη σημαδιακή ημέρα να δείχνουν στα καλύτερά τους.

Η Πλαστική Χειρουργική μπορεί να σας τείνει χρήσιμη χείρα βοηθείας, αρκεί να κάνετε τον σωστό προγραμματισμό.


Ας δούμε αναλυτικά ποιός είναι αυτός:

12 μήνες πριν το γάμο:
Ένα χρόνο πριν το γάμο πρακτικά μπορούν να γίνουν όλες οι επεμβάσεις, αφού ο χρόνος ανάρρωσής τους είναι πολύ μικρότερος. Συγκεκριμένα, ενδεχόμενο οίδημα ή μώλωπες σπάνια διαρκούν πάνω από έναν μήνα, ενώ το τελικό αποτέλεσμα επιτυγχάνεται το πολύ σε 3-4 μήνες. Ενδεικτικά αναφέρεται η αφαίρεση σπίλων (ελιών), η οποία καλό είναι να γίνεται αρκετά νωρίτερα από τον γάμο για να μην φαίνεται κανένα σημάδι.

9-6 μήνες πριν το γάμο:
Οι επεμβάσεις με τον μεγαλύτερο χρόνο ανάρρωσης είναι η λιπομεταφορά, το face-lift και η βλεφαροπλαστική.
To face- lift αντιμετωπίζει τη χαλάρωση του κάτω ημίσεως του προσώπου και του λαιμού αποκαθιστώντας τους χαλαρωμένους ιστούς στην αρχική τους θέση προκειμένου ν’ ανακτήσει το σαγόνι το αρχικό του περίγραμμα.
Τα βλέφαρα είναι από τα πρώτα τμήματα του προσώπου που δείχνουν σημάδια γήρανσης, λόγω της χαλαρότητας και λεπτότητας του δέρματος στην συγκεκριμένη περιοχή. Η Βλεφαροπλαστική αντιμετωπίζει αυτά τα σημάδια.

Κατά την λιπομεταφορά αναρροφάται λίπος απ’ όπου πλεονάζει, φιλτράρεται και επαναχορηγείται στις περιοχές του προσώπου όπου επιθυμούμε να προσδώσουμε όγκο (ζυγωματικά, ρινοπαρειακές, πιγούνι). Το πλεονέκτημα της τεχνικής είναι ότι χρησιμοποιώντας αυτόλογο λίπος το αποτέλεσμα είναι μόνιμο.

6-3 μήνες πριν το γάμο:
Οι επεμβάσεις μαστού (αυξητική, μειωτική μαστού) μπορούν να διεξαχθούν άνετα ακόμα και 3 μήνες πριν το μυστήριο, αφού η ανάρρωσή τους σπανίως υπερβαίνει αυτό το διάστημα.
Η αυξητική μαστού είναι η πιο διαδεδομένη αισθητική επέμβαση παγκοσμίως. Σήμερα χρησιμοποιούνται τελευταίας γενιάς ενθέματα σιλικόνης που δεν επηρεάζουν τη λειτουργικότητα του μαστού (αισθητικότητα-θηλασμό). Οι τομές αφήνουν μεσο-μακροπρόθεσμα ανεπαίσθητες ουλές.

Η υπερτροφία μαστού ή γιγαντομαστία συχνά οδηγεί τόσο σε προσωπικά προβλήματα, όπως αμηχανία και χαμηλή αυτοεκτίμηση, όσο και σε πρακτικές δυσκολίες, όπως πόνος στην πλάτη, δερματίτιδα υπομαστικά και αδυναμία άθλησης.
Η μειωτική μαστού δίνει οριστική λύση σε αυτά τα προβλήματα και συνίσταται στην εκτομή της περίσσειας μαστού ώστε αυτός ν’ ανακτήσει το φυσιολογικό σχήμα και μέγεθος.

3-1 μήνα πριν το γάμο:
Οι μη-επεμβατικές θεραπείες έχουν κατά τεκμήριο μικρή περίοδο ανάρρωσης και μπορούν να γίνουν εώς και έναν μήνα πριν το γάμο.
Tο botox xρησιμοποιείται επί το πλείστον στο άνω τριτημόριο του προσώπου για να απαλύνει εκφραστικές ρυτίδες (π.χ. στο μέτωπο και στο ‘πόδι χήνας’). Σε ειδικές περιπτώσεις μπορεί επίσης να βελτιώσει το περίγραμμα του σαγονιού και την περιστοματική περιοχή. Είναι ανώδυνο και το αποτέλεσμα διαρκεί 4- 6 μήνες.

Το υαλουρονικό βοηθά ν’ ανακτήσουμε το χαμένο όγκο στα ζυγωματικά, να προσδώσουμε περισσότερο όγκο στα χείλη και να ανορθώσουμε τις γωνίες του στόματος (μαριονέτες). Τα αποτελέσματα είναι άμεσα ορατά, η περίοδος ανάρρωσης μηδαμινή και η διάρκεια δράσης ένα έτος.

Μετά το γάμο
Συνήθως του γάμου έπονται η κύηση και ο θηλασμός, στη διάρκεια των οποίων η κοιλιά και το στήθος υπόκεινται σε πολλές αλλαγές. Δυστυχώς, ορισμένες εξ αυτών βελτιώνονται μόνο χειρουργικά.

Η ανόρθωση μαστού συνίσταται στην εκτομή της περίσσειας δέρματος, την ανακατανομή του μαστού ώστε η θηλή να βρεθεί στη φυσιολογική, μη- πτωτική της θέση και ο μαστός ν’ ανακτήσει το σφρίγος του. Όταν η πτώση συνοδεύεται από σημαντική απώλεια όγκου η ανόρθωση συνδυάζεται με αυξητική μαστού (με ενθέματα σιλικόνης), ενώ σε περιπτώσεις περίσσειας μαστού παράλληλα με την ανόρθωση διενεργείται και μειωτική μαστού.

Η συχνότερη, όμως, επέμβαση μετά τον τοκετό είναι η κοιλιοπλαστική , κατά την οποία αφαιρείται η περίσσεια δέρματος που αδυνατεί να επανέλθει με δίαιτα και άσκηση. Η επέμβαση μπορεί να συνδυαστεί με λιποαναρρόφηση, που αντιμετωπίζει οριστικά την τοπική συσσώρευση λίπους.

Τα τελευταία χρόνια η Πλαστική Χειρουργική έχει γνωρίσει αλματώδη πρόοδο και έχει καταφέρει να βελτιώσει ριζικά τη ζωή και την εικόνα εκατομμύρια γυναικών παγκοσμίως.

Σήμερα, μια πληθώρα νέων, λιγότερο επεμβατικών, ανώδυνων και αποτελεσματικών τεχνικών που βασίζονται στις δικές σας ιδιαίτερες ανάγκες και επιθυμίες μπορούν να αναδείξουν τον καλύτερό σας εαυτό με τον φυσικότερο δυνατό τρόπο για μια τόσο εκλεκτή περίσταση όπως ένας σημαντικός γάμος!

Ενημερωθείτε υπεύθυνα στο www.aktsalis.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved