«H καρδιά χτυπάει πιο καλά μόνο αν τη μοιραστείς»

«Η σχέση μητέρας και κόρης συχνά περνάει από σαράντα κύματα ειδικά στην εφηβεία. Ήθελα λοιπόν η κόρη μου, να θυμάται πως ό, τι κι αν γίνει, θα είμαι δίπλα της, ο φύλακας άγγελός της, ο μεγαλύτερος υποστηρικτής της».

«H καρδιά χτυπάει πιο καλά μόνο αν τη μοιραστείς»

Έτσι λοιπόν η συγγραφέας Μαρίνα Γιώτη, σκέφτηκε να γράψει ένα γράμμα με αρχικό αποδέκτη την κόρη της... Το γράμμα όμως εξελίχθηκε σε ένα τρυφερό, αληθινό και γεμάτο μηνύματα βιβλίο, με τον χαρακτηριστικό τίτλο «Μια καρδιά» (εκδόσεις Διόπτρα).

Όπως είπε η συγγραφέας στην παρουσίαση του βιβλίου της που έγινε χθες, ανήμερα της Ημέρας της Μητέρας, στον πολυχώρο Υoleni’s, γράφοντας το βιβλίο συνειδητοποίησε ότι δεν αφορούσε μόνο τη δική της σχέση με την κόρη της αλλά και τη σχέση με τη μαμά της «που ήταν πάντα δίπλα μου στις χαρές, τις λύπες και τις αγωνίες μου».

picture

« Η λέξη «Μαμά», είναι μόνο δύο συλλαβές και όμως κατορθώνει να περικλύσει τόσα πολλά και διαφορετικά πράγματα, που αλλάζουν στην πορεία. Όπως ακριβώς και η σχέση μας με τη μητέρα μας, η οποία περνάει άπειρες φάσεις. Στην ουσία μόνο όταν γινόμαστε κι εμείς μανάδες κατανοούμε τη δική μας μαμά και είναι η στιγμή που αναφωνούμε “Α, ρε μάνα”...».

Αυτό λοιπόν το βιβλίο με την εκπληκτική εικονογράφηση της Μαρίνας Γιώτη, είναι μια υπενθύμιση σε όλους μας, να μην ξεχνάμε να λέμε στη μαμά μας ( στα αγαπημένα μας πρόσωπα) λέξεις που καμιά φορά δυσκολεύονται να ειπωθούν, τις ξεχνάμε, τις θεωρούμε δεδομένες αλλά δεν είναι.

picture2

Λέξεις όπως «σ’ αγαπώ», « σ’ ευχαριστώ», «συγγνώμη»...

Το βιβλίο, λοιπόν, όπως εύγλωττα είπε η συγγραφέας, είναι «ένα μήνυμα αγάπης προς την κόρη μας ( προς τα παιδιά μας γενικότερα). Είναι όλα όσα θα θέλαμε να πούμε στις κόρες και τις μητέρες μας, αλλά συχνά το αφήνουμε για μια άλλη στιγμή, που δεν έρχεται ποτέ. Και μην ξεχνάτε ότι μια καρδιά, χτυπάει πιο καλά μόνο αν τη μοιραστείς.»

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα

gioti

Η Μαρίνα Γιώτη γεννήθηκε στην Αθήνα το 1975. Σπούδασε Marketing και Καλές Τέχνες στο Georgetown University της Washington, DC όπου αποφοίτησε το 1997. Μέχρι το 1999 φοίτησε στο Pratt Institute στη Ν. Υόρκη σχεδιασμό οπτικής επικοινωνίας και εικονογράφηση από το οποίο αποφοίτησε με τιμητικές διακρίσεις.
Από το 2003 είναι βραβευμένη δημιουργική διευθύντρια σε εταιρία οπτικής επικοινωνίας και πρόεδρος στο αθλητικό κέντρο Sunny Sports Club. Έχει τιμηθεί με το John Peter’s Publication Award από το Art Di¬rectors Club της Ν. Υόρκης και τα Διεθνή βραβεία Pentawards για τη δουλειά της.

Το 2014 εκδόθηκε το πρώτο της βιβλίο με τίτλο «Η Στιγμούλα» και ακολούθησε «Η Στιγμούλα είναι δυνατή!» το 2015, «Σκουφοκοκκινίτσα» το 2016 και «Δυο φορές κι έναν καιρό ήταν η Σταχτοπούτα» τον Νοέμβριο του 2016 από τις εκδόσεις Διόπτρα. Είναι μέλος του Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου.
Έχει μια κόρη 9 ετών.

*Το βιβλίο " Μια καρδιά" κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Διόπτρα.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved