Τα πιο αγνά tips για την καθημερινή φροντίδα του μωρού

Η φροντίδα του μωρού είναι μια όμορφη αλλά δύσκολη υπόθεση για πολλές νέες μανούλες! Ναι, θέλουμε να βρούμε ό,τι καλύτερο για το μωράκι μας, γι’ αυτό καλούμαστε να εντοπίσουμε τα πιο αξιόπιστα προϊόντα, εκείνα που θα του προσφέρουν την προστασία που αξίζει και θα μας βοηθήσουν να μετατρέψουμε την καθημερινή φροντίδα του μικρού μας, σε στιγμές αγάπης και χαράς μαζί του!

Τα πιο αγνά tips για την καθημερινή φροντίδα του μωρού

Ευτυχώς, υπάρχουν κάποια αγνά προϊόντα και μερικές πολύτιμες συμβουλές, που μπορούν να βοηθήσουν κάθε μητέρα να κάνει το μωρό της ακόμη πιο χαρούμενο, προσφέροντάς του τη φροντίδα που χρειάζεται. Δύο είναι τα βασικά σημεία στα οποία αξίζει να εστιάσουμε: Η φροντίδα του δέρματός και η αλλαγή της πάνας!

Το ευαίσθητο δερματάκι του μωρού και η καθημερινή του υγιεινή
Η βρεφική επιδερμίδα δεν έχει αναπτυχθεί πλήρως και είναι πέντε φορές πιο λεπτή από εκείνη ενός ενήλικα. Έτσι, καθημερινές συνήθειες, όπως για παράδειγμα η χρήση πάνας και οι συχνοί καθαρισμοί, κάνουν το δέρμα του βρέφους ιδιαίτερα εύθραυστο.
Αυτό σημαίνει ότι πρέπει πάντα να θυμόμαστε ότι στόχος της σωστής καθημερινής υγιεινής του μωρού είναι ο αποτελεσματικός καθαρισμός από τους ρύπους, χωρίς όμως να «πληγώνεται» ο δερματικός φραγμός και να επηρεάζεται η φυσιολογική χλωρίδα του δέρματός του!
Επειδή, λοιπόν, το όμορφο «ταξίδι» της μητρότητας δεν χρειάζεται να ξεκινά με άγχος, εμείς αποφασίσαμε να μοιραστούμε μαζί σας μερικά σημαντικά tips που μάθαμε και μας βοήθησαν. Το σίγουρο είναι θα αποδειχθούν πολύτιμοι «σύμμαχοι» στη φροντίδα του μωρού σας!

FREZYDERM 1

Τα πιο ασφαλή και αγνά προϊόντα για το μωρό
Για να είμαστε σίγουρες ότι το μωράκι μας είναι ασφαλές και χαρούμενο, πρέπει να βρούμε τα πιο αγνά και ασφαλή προϊόντα για εκείνο. Το πρώτο βήμα είναι να φροντίσουμε να είναι δερματολογικά ελεγμένα και να μην περιέχουν χρωστικές ουσίες, οινόπνευμα και συντηρητικά Parabens.

Στην αναζήτηση των κατάλληλων βρεφικών προϊόντων, εμείς ανακαλύψαμε τη σειρά Baby Line της FREZYDERM η οποία έχει σχεδιαστεί με γνώμονα τις απαιτήσεις του βρεφικού δέρματος και αποτελείται από προϊόντα περιποίησης αποτελεσματικά, τα οποία σέβονται το δέρμα του μωρού.

Τι περιέχουν οι αγνές συνθέσεις των προϊόντων φροντίδας της Baby Line; Είναι στηριγμένες στο χαμομήλι, που συνδυάζει καταπραϋντική ικανότητα, μείωση φλεγμονής και ερυθρότητας και έχει αντιερεθιστική δράση, στις πρωτεΐνες σίτου που χαρίζουν ελαστικότητα στο δέρμα και πλούσια ενυδάτωση και στις πρώτες ύλες φαρμακευτικής καθαρότητας, που εγγυώνται την ασφάλεια και την υψηλή ποιότητα των προϊόντων.

FREZYDERM 6

Το μπάνιο του μωρού
Ένα βασικό κομμάτι της καθημερινής υγιεινής του μωρού είναι το μπάνιο το οποίο, ωστόσο, αποτελεί ένα θέμα που «στρεσάρει» στην αρχή αρκετές νέες μανούλες. Για τους λόγους αυτούς, αξίζει να δώσουμε μεγάλη προσοχή στα προϊόντα που χρησιμοποιούμε και φυσικά, στην επιλογή του χώρου. Το πρώτο σημαντικό βήμα είναι να φροντίσουμε να εξοπλιστούμε με μια άνετη και ασφαλή μπανιέρα για το μωρό και μην ξεχνάμε να έχουμε πάντα δίπλα μας ειδικό σαμπουάν, αφρόλουτρο, μια καθαρή πετσέτα και μπουρνούζι.

Προτού βάλουμε το μωρό στη μπανιέρα, πρέπει να ελέγξουμε τη θερμοκρασία (πρέπει να αγγίζει περίπου τους 37 βαθμούς Κελσίου) με ένα ειδικό θερμόμετρο ή βουτώντας την άκρη του αγκώνα μας στο νερό. Στη συνέχεια, καλούμαστε να τοποθετήσουμε προσεκτικά το μωρό στη μπανιέρα και να σαπουνίσουμε με πολύ απαλές κινήσεις ανάμεσα στα πόδια, κάτω από τις μασχάλες και πίσω από τα αυτάκια. Όταν τελειώσει το μπάνιο, φτάνει η ώρα να σκουπίσουμε απαλά το μωρό με μια πετσέτα.

Tips για την σωστή αλλαγή της πάνας
Ένα θέμα που αγχώνει τις περισσότερες νέες μανούλες είναι επίσης η αλλαγή της πάνας. Οι πρώτοι μήνες με το μωράκι μας στο σπίτι είναι συναρπαστικοί, αλλά την ίδια ώρα... εξουθενωτικοί. Η αλήθεια είναι, όμως, ότι το άλλαγμα της πάνας δεν θέλει κόπο, απλά... τον σωστό τρόπο!

FREZYDERM 5

1. Η επιλογή του χώρου
Είναι πολύ σημαντικό για το μωρό να βρούμε έναν συγκεκριμένο χώρο για την αλλαγή της πάνας. Μπορεί να είναι μια αλλαξιέρα ή ένα συγκεκριμένο τραπεζάκι. Όποιο μέρος ή έπιπλο κι αν επιλέξουμε, πρέπει να έχουμε κατά νου να τοποθετούμε πάντα σε αυτό μια καθαρή πετσέτα.

2. Η προετοιμασία
Τον κατάλληλο χώρο τον βρήκαμε, σειρά έχει τώρα η σωστή προετοιμασία. Πρώτο βήμα είναι το καλό πλύσιμο των χεριών. Στη συνέχεια πρέπει να φροντίσουμε να έχουμε δίπλα μας όλα τα απαραίτητα -δηλαδή μια καθαρή πετσέτα, πάνες, μία αλλαξιά ρούχων (γιατί συμβαίνουν και τα απρόοπτα...), σακουλάκια για τα απορρίμματα και τα βρώμικα ρουχαλάκια, ώστε να μην αφήσουμε ούτε δευτερόλεπτο το μωρό από τα μάτια μας.

FREZYDERM 4

3. Τα κατάλληλα προϊόντα
Φυσικά, κοντά μας πρέπει να υπάρχουν και τα κατάλληλα προϊόντα περιποίησης, δηλαδή αφρός τοπικού καθαρισμού, χαρτομάντιλα και προστατευτική κρέμα.

4. Ο σωστός καθαρισμός
Αφού βγάλουμε την πάνα από το μωρό, έρχεται η ώρα του καθαρισμού. Πώς θα το κάνουμε σωστά; Πλένουμε το μωρό στη βρύση από τη μέση και κάτω με χλιαρό νερό και το κατάλληλο προϊόν καθαρισμού. Φροντίζουμε ακόμη να καθαρίζουμε σχολαστικά τη μηρογεννητική περιοχή, πάντα με φορά από μπροστά προς τα πίσω με το νερό να κυλάει προς την ίδια κατεύθυνση. Στη συνέχεια, ξεπλένουμε καλά και σκουπίζουμε ταμποναριστά. Εναλλακτικά, καθαρίζουμε την περιοχή με τον αφρό καθαρισμού που δεν θέλει ξέβγαλμα και αφαιρείται εύκολα με χαρτομάντιλο.

FREZYDERM 2

5. Η στιγμή της αλλαγής

Σειρά έχει η αλλαγή της πάνας. Ξεκινάμε τοποθετώντας το μωράκι πάνω σε μία ανοιχτή καθαρή πάνα. Στη συνέχεια, απλώνουμε σχολαστικά στη μηρογεννητική περιοχή την προστατευτική κρέμα για την αποφυγή συγκαμάτων και την περιποίηση του τυχόν ερεθισμένου δέρματος. Τέλος, ασφαλίζουμε την πάνα ώστε να είναι εφαρμοστή και άνετη για το μωρό.

Extra tip: Αν κατά την αλλαγή της πάνας το μωρό είναι ανήσυχο, μπορούμε να του αποσπάσουμε την προσοχή με ένα παιχνιδάκι.

FREZYDERM 3

Κερδίστε τα μοναδικά προϊόντα της Frezyderm!

Για να δοκιμάσετε κι εσείς την αγνή φροντίδα της Frezyderm, το Mothersblog.gr σας δίνει τώρα τη δυνατότητα να κερδίσετε τα μοναδικά προϊόντα της εταιρείας! Πέντε τυχερές, που θα λάβουν μέρος στον παρακάτω διαγωνισμό, θα αποκτήσουν από ένα σετ για την αλλαγή πάνας του μωρού, το οποίο περιλαμβάνει μία Baby Cream και ένα Baby Foam!

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα, λάβετε μέρος στον διαγωνισμό και κερδίστε προϊόντα της Frezyderm για το μωράκι σας.

FREZYDERM BABY LINE, για να γίνει η καθημερινή φροντίδα του μωρού, στιγμές αγάπης και χαράς μαζί του!

{iframe}https://apps.clickhouse.gr/index.php?option=com_competitions&view=apply&id=334|100%|700{/iframe}

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved