Γιος της Audrey Hepburn: «Θα γινόταν μια καταπληκτική γιαγιά, που θα έψηνε κέικ και θα έλεγε ιστορίες»

«Δεν είχε ζήσει μια ζωή απομονωμένη ή πίσω από τα κάγκελα. Περπατούσε στο δρόμο και όλοι τη γνώριζαν. Ήταν μέρος της πόλης. Η πλειοψηφία αυτών των φωτογραφιών είναι στους δρόμους», λέει ο γιος της Audrey Hepburn, Luca Dotti στο Vanity Fair και τη δημοσιογράφο Laura Jacobs σχετικά με το χρόνο που η μητέρα του πέρασε στη Ρώμη.

Γιος της Audrey Hepburn: «Θα γινόταν μια καταπληκτική γιαγιά, που θα έψηνε κέικ και θα έλεγε ιστορίες»

Τη συνέντευξη στο Vanity Fair, ο Luca την έδωσε με αφορμή το βιβλίο του το 2013 «Η Audrey στη Ρώμη». Ο Dotti συγκέντρωσε περίπου 2.500 φωτογραφίες της μητέρας του στην Αιώνια Πόλη, από τα αρχεία των Δημοσιογράφων Associati.

audrey 1

«Λοιπόν, δεν είχε τη σχέση που είχε η Imelda Marcos με τα παπούτσια», λέει και συνεχίζει εξηγώντας το γιατί η μητέρα του λάτρευε τα φουλάρια, τα μαντήλια και τα κασκόλ, «Είχε, όπως κάθε γυναίκα, ίσως 30 ή 40. Ήταν ένας καλός τρόπος για να μεταμφιέζεται, μεγάλα γυαλιά ηλίου και ένα μαντήλι στο κεφάλι. Μερικές φορές ήταν σε θέση να κάνει τα ψώνια της, χωρίς να να την ακολουθούν τα πλήθη από πίσω!».

audrey 2

Σύμφωνα με το γιο της, η Audrey πίστευε ότι είχε αρκετά ελαττώματα. «Πίστευε ότι είχε μια μεγάλη μύτη και μεγάλα πόδια, ήταν πάρα πολύ αδύνατη και είχε μικρό στήθος. Κοιτούσε τον εαυτό της στον καθρέφτη και έλεγε: "Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί οι άνθρωποι με βλέπουν τόσο όμορφη!"».

audrey 8

Θυμάται επίσης ότι η Hepburn δεν φοβήθηκε ποτέ τα γηρατειά. «Ήταν πάντα λίγο έκπληκτη από τις προσπάθειες των γυναικών που ήθελαν να δείχνουν νεότερες. Ήταν πραγματικά πολύ χαρούμενη που μεγάλωνε, επειδή αυτό σήμαινε περισσότερο χρόνο για τον εαυτό της, περισσότερο χρόνο για την οικογένειά της και τον διαχωρισμό από τη μανία της νιότης και της ομορφιάς που είχε Χόλιγουντ. Ήταν πολύ αυστηρή για το χρόνο του καθενός στη ζωή. Για το μόνο που λυπάμαι είναι που δεν πρόλαβε να γνωρίσει τα εγγόνια της. Επειδή θα ήταν μια φανταστική γιαγιά, που θα τους έφτιαχνε κέικ, θα κρατούσε τα εγγόνια της σε κάθε περίσταση και θα τους έλεγε ιστορίες.»

audrey 3

Ο Dotti στη συνέντευξή του μίλησε και για τις δυσκολίες που είχε ο γάμος των γονιών του. «Η μητέρα μου ήταν 40 ετών όταν παντρεύτηκε, αλλά την ίδια στιγμή ήταν τόσο πολύ μεγαλύτερη από το 40, λόγω της όλης επιτυχίας και της ιστορίας πίσω της. Και ο πατέρας μου ήταν 10 χρόνια νεότερος. Το να είσαι παντρεμένος με ένα είδωλο, ενώ εσύ είσαι ένας νεαρός γιατρός, για τον άνδρα έχει μεγάλη διαφορά. Αν αυτή η εξίσωση είχε αντιστραφεί, αν ο πατέρας μου ήταν 10 χρόνια μεγαλύτερος και λίγο πιο ασφαλής, ίσως να είχαν μια καλύτερη ζωή μαζί!».

audrey 5

Όταν ρωτήθηκε με ποιο τρόπο νιώθει "ζωντανή" την παρουσία της μητέρας του κοντά του, ο ίδιος απάντησε: «Μέσα από τη μυρωδιά. Όχι κάποιο άρωμα, αλλά την απαλή αίσθηση της μυρωδιάς της. Πάντα αστειευόμασταν για το γεγονός ότι οι δυο μας, εγώ και εκείνη, είχαμε μια πολύ καλή αίσθηση της όσφρησης. Έτσι, υπάρχουν ορισμένες μυρωδιές, ξέρετε, κάποια κέικ, ή ένα λουλούδι, τέτοια πράγματα που μου τη θυμίζουν. Και κάθε άνοιξη, ειδικά εδώ στη Ρώμη, αυτή η μυρωδιά των ανθών πορτοκαλιάς στον αέρα μου τη θυμίζει πολύ. Η άνοιξη ήταν αγαπημένη της εποχή. Με κάνει να τη σκέφτομαι. Μαμά μου σε αγαπώ και μου λείπεις πολύ!»

audrey 6

Για την ιστορία

Η Audrey Hepburn είχε δύο αποβολές, μία τον Μάιο 1955 και μία το 1959, μετά από πτώση που είχε από άλογο κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας «The Unforgiven (1960)». Έπειτα έμεινε έγκυος για τρίτη φορά και για ένα χρόνο έκανε ένα διάλειμμα από τις επαγγελματικές της υποχρεώσεις, καθώς φοβόταν και μια τρίτη αποβολή. Τελικά τον Ιούλιο του 1960 γεννήθηκε ο πρώτος της γιος, Hepburn Ferrer από τον πρώτο της γάμο. Έπειτα είχε ακόμη δύο αποβολές το 1965 και το 1967.

audrey 4

Μετά από 14 χρόνια γάμου με τον ηθοποιό Mel Ferrer, πήρε διαζύγιο τον Δεκέμβριο του 1968. Την ίδια χρονιά γνώρισε τον δεύτερο άνδρα της, τον παιδίατρο Andrea Dotti. Παντρεύτηκαν τον Ιανουάριο του 1969 και τον Φεβρουάριο του 1970 γεννήθηκε ο δεύτερος γιος της, Luca Dotti. Κατά τη διάρκεια αυτής της εγκυμοσύνης η Audrey, ήταν αρκετά προσεκτική και ξεκουραζόταν για μήνες πριν γεννήσει με καισαρική τομή. Ήθελε και τρίτο παιδί, αλλά δυστυχώς είχε και μια πέμπτη αποβολή το 1974.

audrey 7
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved