ΚΑΝΕ ΤΟ ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΡΙΞ’ ΤΟ ΣΤΟ ... ΜΕΤΡΟ

Στο Μετρό Συντάγματος το Χριστουγεννιάτικο Πανηγύρι της Αγάπης από τους Νέους με Νοητική Υστέρηση του Συλλόγου Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων ΑμεΑ "Το Εργαστήρι"

ΚΑΝΕ ΤΟ ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΡΙΞ’ ΤΟ ΣΤΟ ... ΜΕΤΡΟ

Το Kέντρο Απασχόλησης ΑμεΑ "Το Εργαστήρι- Λίλιαν Βουδούρη" και οι 100 νέες και νέοι με νοητική υστέρηση, ηλικίας 17 ετών και άνω που απασχολούνται καθημερινά στους χώρους του μας προσκαλούν στην κορύφωση των ετήσιων δράσεών τους, «ΤΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ» το Σάββατο και την Κυριακή 22 & 23 Δεκεμβρίου 2012 στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων στο ΜΕΤΡΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ με το γνωστό σύνθημα «Κάνε το καλό και ριξ' το... στο Μετρό!».

Ο Σύλλογος Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων ΑμεΑ «Το Εργαστήρι» που οργανώνει για 16η συνεχή χρονιά το «Πανηγύρι της Αγάπης», μας καλεί αυτές τις γιορτινές μέρες περισσότερο από κάθε άλλη φορά, να ενώσουμε τις δυνάμεις και να υποστηρίξουμε με αγάπη και ανθρωπιά τους ενήλικες με νοητική υστέρηση που μένουν πάντα παιδιά - με σεβασμό πάντα στην ιδιαιτερότητα κάθε ανθρώπου.

Για 2 ημέρες από τις 9 το πρωί, έως τις 9 το βράδυ, οι επισκέπτες της εκδήλωσης θα έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν, αλλά και να αποκτήσουν τις Χριστουγεννιάτικες χειροποίητες δημιουργίες που με μεράκι και αγάπη ετοιμάζουν όλη τη χρονιά οι απασχολούμενοι στο Κέντρο "Το Εργαστήρι-Λίλιαν Βουδούρη", υπό την επίβλεψη και καθοδήγηση ειδικών υπεύθυνων. Χειροποίητα γούρια για τη νέα χρονιά & Χριστουγεννιάτικα στολίδια από τα Τμήματα Κεραμικής και Μπατίκ που λειτουργούν στο Κέντρο, όπως και άλλες ξεχωριστές προτάσεις για Χριστουγεννιάτικες αγορές, κεραμικά, υφαντά χαλιά, μαξιλάρια και ριχτάρια, πεντανόστιμα μελομακάρονα και κουραμπιέδες, σοκολατάκια, ζυμαρικά και κουλουράκια.

Πέρα από την έκθεση και διάθεση των ξεχωριστών δημιουργιών των νέων του Κέντρου, οι επισκέπτες μας θα μπορούν επίσης να βρουν προϊόντα προσφορά μεγάλων εταιριών, καταστημάτων, ιδιωτών και μη κερδοσκοπικών οργανώσεων, όπως όμορφες Χριστουγεννιάτικες συνθέσεις με ποτά σε καλάθια, ολοκαίνουρια παιδικά, και επώνυμα γυναικεία ρούχα, όπως Benetton, Sisley, είδη για το σπίτι, παντόφλες και παπούτσια ευγενική δωρεά των αντίστοιχων εμπορικών εταιριών και αντιπροσωπειών για τους επισκέπτες της εκδήλωσης.

Στο «ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ» μοιραζόμαστε γνώσεις και εμπειρίες με τους φίλους μας, ανοίγουμε την αγκαλιά μας σε όλο τον κόσμο και προβάλλουμε την αναγκαιότητα ύπαρξης δομών Υποστηριζόμενης Διαβίωσης για τους νέους μας με Νοητική Υστέρηση. Παράλληλα δίνουμε τον αγώνα μας εξασφαλίζοντας μέρος των οικονομικών πόρων για την ανέγερση μιας ακόμη κατοικίας που θα στεγάσει με ασφάλεια και αξιοπρέπεια 9 συνανθρώπους μας με διαφορετικότητα, ευαισθησία και τεράστια αποθέματα ψυχικής δύναμης.

Το «Πανηγύρι της Αγάπης» στηρίζουν αυτοδιοικητικοί οργανισμοί, μη κυβερνητικές οργανώσεις, εταιρίες, σωματεία, εκπαιδευτήρια και πλήθος κόσμου, όπως και τα ΜΜΕ που και φέτος βρίσκονται κοντά στο Κέντρο "Το Εργαστήρι" προβάλλοντας δυναμικά την εκδήλωση και δίνοντας το κάλεσμα στον κόσμο να συμμετάσχει ενεργά.

Μια μόνο κίνηση είναι αρκετή για να κρατήσει τα χαμόγελα και τα όνειρα ζωντανά, για να χτίσουμε ένα σπίτι. Σας περιμένουμε όλους 22-23 Δεκεμβρίου στο Μετρό Συντάγματος για να κάνετε τις αγορές σας ή απλώς για να δώσετε με την παρουσία σας μήνυμα αποδοχής και ενίσχυσης της προσπάθειας των νέων μας να βρουν τη δική τους θέση στην ελληνική κοινωνία.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ "ΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ"

Με έτος ίδρυσης το 1978, ο φιλανθρωπικός Σύλλογος Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες "Το Εργαστήρι", αποτελεί ένα από τους παλαιότερους φορείς στην Ελλάδα που διεκδικεί και φροντίζει για την ένταξη στην ελληνική κοινωνία και τη διασφάλιση μιας ανθρώπινης ζωής για τα ενήλικα άτομα με ελαφρά και μέση νοητική υστέρηση.

Βασικός άξονας δραστηριοποίησης για «Το Εργαστήρι» αποτελεί η διά βίου μάθηση και επαγγελματική κατάρτιση των νέων με νοητική υστέρηση ή η επαγγελματική απασχόληση των μη εντάξιμων ατόμων, στα πλαίσια των έντεκα (11) μονάδων προστατευμένης εργασίας, εντός των κτιριακών εγκαταστάσεων του Κέντρου, υπό την καθοδήγηση ειδικού προσωπικού. Η διεπιστημονική ομάδα του Κέντρου «Το Εργαστήρι/ Λίλιαν Βουδούρη», έχοντας πλήρη επίγνωση του δύσκολου έργου της, αντιμετωπίζει την κοινωνική ένταξη των ατόμων με νοητική υστέρηση στην ελληνική κοινωνία ως μια πολυδιάστατη και δυναμική διαδικασία. Έτσι, παράλληλα, εφαρμόζεται μια ολιστική προσέγγιση υποστηρικτικών υπηρεσιών κοινωνικής φροντίδας που αφορά σε όλους τους τομείς ανάπτυξης (σωματική υγεία, ψυχική ευεξία, αυτοεξυπηρέτηση, λόγος και επικοινωνία, παιδαγώγηση, κοινωνικοποίηση, ψυχαγωγία) με σκοπό πέρα από την επαγγελματική ένταξή των ατόμων, την εξοικείωσή τους με τις επιταγές της σύγχρονης ζωής και την προετοιμασία για την κοινωνική ένταξη τους.

Μέσα από τη δραστηριότητά μας προσπαθούμε εμπράκτως να δείξουμε στην ελληνική κοινωνία ότι οι νέοι με νοητική υστέρηση, υπό το κατάλληλο πλαίσιο στήριξης, καθοδήγησης, εμπιστοσύνης και πολλής αγάπης έχουν τη δυνατότητα να αναπτυχθούν, να δημιουργήσουν και να συμμετέχουν σε - ό,τι συνθέτει στο μυαλό μας - μια "ανθρώπινη ζωή".

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved