Αποκαλύπτει ότι είναι έγκυος μετά την αποβολή του πρώτου της παιδιού

Το γνωστό ζευγάρι ανακοίνωσε ότι περιμένει μωρό, διανύοντας την 11η εβδομάδα εγκυμοσύνης και μίλησε ανοιχτά και πρώτη φορά για την τραγωδία που χτύπησε την πόρτα τους και την απώλεια του πρώτους τους γιου, Jonathan, στον 4ο μήνα της εγκυμοσύνης.

Αποκαλύπτει ότι είναι έγκυος μετά την αποβολή του πρώτου της παιδιού

Έξι μήνες μετά, ανακάλυψαν ότι περιμένουν παιδί την ημέρα που υποτίθεται ήταν η ημερομηνία τοκετού του Jonathan.

Οι δύο τους μίλησαν αποκλειστικά στο People.com και εξήγησαν το λόγο που αποφάσισαν να προσπαθήσουν ξανά για ένα μωρό αμέσως μετά την αποβολή του πρώτου τους παιδιού.

«Αμέσως ένιωσα άδεια», είπε η γνωστή ηθοποιός και συνέχισε, «Ήταν απλά περίεργο. Ένα πρωί ξύπνησα και το μωρό δεν ήταν εκεί. Για εμένα, το ήθελα αμέσως πίσω. Έτσι αρχίσαμε ξανά τις προσπάθειες!».

otis hehner family 2000

Το κενό ήταν ένα συναίσθημα που ένιωσε η Jamie Otis όταν έχασε το μωρό που κυοφορούσε. «Νομίζω, τελικά, ότι ένιωσα πολύ μόνη», εξηγεί. «Και δεν θα έπρεπε γιατί έχω μια καταπληκτική οικογένεια και ο σύζυγός μου είναι τόσο υποστηρικτικός. Αλλά ένιωθα τόσο μόνη!».

Αυτά τα συναισθήματα ένιωθε και άρχισε να τα διοχετεύει μέσα στο blog της, όπου γρήγορα ανακάλυψε ότι τόσες πολλές άλλες μητέρες αγωνίζονται για το ίδιο πράγμα κρατώντας το μέσα τους.

«Δεν να μιλάς για αυτό», λέει η Otis, «Είναι τόσο άβολο να φέρνεις τις αναμνήσεις στο μυαλό σου, ακόμα κι αν μιλάς σε κάποιον φίλο σου. Είναι πολύ περίεργο - είναι μια τεταμένη στιγμή για να μιλήσεις για αυτό! Έτσι θα ήθελα να γράψω στο blog μου και οι γυναίκες απ 'όλο τον κόσμο να πουν, «Αχ ποτέ δεν είχα την ευκαιρία να μιλήσω για την απώλεια μου πριν γιατί ένιωθα τόσο άβολα! Γιατί πρέπει οι γυναίκες να το κρατούν για τον εαυτό τους και να μην μιλούν για αυτό;».

Και κάπως έτσι άρχισε να ενθαρρύνει και άλλες τόσες γυναίκες-μαμάδες να μιλήσουν για την εγκυμοσύνη τους από την πρώτη στιγμή που μαθαίνουν ότι είναι έγκυες, παρά να περιμένουν παραδοσιακά να περάσουν οι μήνες ασφαλείας.

«Σε όλες τις γυναίκες που περιμένουν να ανακοινώσουν την εγκυμοσύνη τους μέχρι τη 12η και 13η εβδομάδα, αν έχουν υποφέρει πιο πριν από μια απώλεια, είναι τόσο μοναχικό όλο αυτό. Έχω ακούσει από γυναίκες ότι έπρεπε να πάνε στη δουλειά, να βιαστούν και να κρύψουν τα δάκρυά τους επειδή κανείς δεν γνώριζε ότι ήταν έγκυες και έχασαν το μωρό τους. Το φαντάζεστε;».

Η περισσότερη αγάπη και υποστήριξη ήρθε από τον σύζυγό της Hehner, που παραδέχτηκε και ο ίδιος στη συνέντευξη που έδωσαν από κοινού στο People.com ότι ήταν πολύ δύσκολο και για εκείνον στην αρχή.

jamie otis1

«Δεν ήμουν προετοιμασμένος για αυτό που επρόκειτο να συμβεί, ακόμη και όταν πήγαμε στο νοσοκομείο, ξέροντας ότι πάμε να τερματίσουμε την εγκυμοσύνη. Δεν ξέρεις απλά πως να αντιδράσεις. Δεν ξέρεις απλά τι ακριβώς συμβαίνει!».

Η αγάπη και η υποστήριξη των οικογενειών τους ήταν εκείνη που τους έδωσε δύναμη να προσπαθήσουν ξανά.

«Πρέπει πάντα να θυμάσαι ότι η οικογένεια είναι τα πάντα και ότι δεν είσαι μόνος όταν περνάς κάτι τέτοιο. Είναι καλό να έχεις έναν ώμο να ακουμπήσεις και να γίνεσαι ένα με τους άλλους. Τα πνεύματα όλων μας ήταν ενωμένα και έτσι εγώ και η Jamie αρχίσαμε ξανά τις προσπάθειες!».

Και ενώ ο Hehner λέει ότι η απώλεια πάντα θα βρίσκεται στο πίσω μέρος του μυαλού του είναι «τρελά ευτυχισμένος» για τον ερχομό του νέου μωρού. «Δεν μπορείς να φανταστείς τα συναισθήματα», εξηγεί, «Είναι ευτυχία, είναι χαρά, είναι λύπη...».

Η σύζυγός του συμφωνεί μαζί του ωστόσο εξηγεί ότι όλα τα ζευγάρια μπορεί να μην είναι έτοιμα να αρχίσουν ξανά το ίδιο ταξίδι από την αρχή. «Νομίζω ότι κάποιες γυναίκες, χρειάζονται περισσότερο χρόνο. Ο καθένας το χειρίζεται διαφορετικά!».

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved