Στις συνειδήσεις των παιδιών ορισμένα επαγγέλματα είναι «ανδρική υπόθεση». Το βίντεο που κάνει το γύρο του διαδικτύου

Μία φιλανθρωπική εταιρία, που εδρεύει στο Ηνωμένο Βασίλειο, δημιούργησε ένα αποκαλυπτικό βίντεο που δείχνει πώς τα παιδιά έχουν προκαταλήψεις σχετικά με τη μελλοντική τους εξέλιξη και τη σταδιοδρομία τους.

Στις συνειδήσεις των παιδιών ορισμένα επαγγέλματα είναι «ανδρική υπόθεση». Το βίντεο που κάνει το γύρο του διαδικτύου

Το βίντεο αυτό, αποτελεί μέρος της πρωτοβουλίας της οργάνωσης, #redrawthebalance, η οποία επιδιώκει να αναδείξει σε ποια ηλικία σχηματίζονται ή έχουν ήδη σχηματιστεί τα στερεότυπα των φύλων.

Παρακάτω θα δείτε μια ομάδα παιδιών, όπου τους ζητείται να ζωγραφίσουν έναν πιλότο, έναν χειρουργό και ένα πυροσβέστη. 61 από τα παιδιά, αγόρια-κορίτσια, φαντάζονται σε αυτά τα επαγγέλματα άνδρες ενώ μόλις 5 γυναίκες. Έπειτα ρωτούν τα παιδιά αν θα ήθελαν να γνωρίσουν από κοντά τους ανθρώπους που ζωγράφισαν. Όλα απαντούν «ναι» και τότε εμφανίζονται μπροστά τους τρεις γυναίκες.

Η ομάδα που δημιούργησε το βίντεο που θα δείτε παρακάτω, ελπίζει να καταργηθούν τα κοινωνικά στερεότυπα, βοηθώντας τα παιδιά να διευρύνουν τις προσδοκίες τους και τα ενδιαφέροντά τους όσον αφορά τις θέσεις εργασίας και την επαγγελματική τους σταδιοδρομία.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved