Μπρόκολο (και) για να βλέπουμε καλύτερα!

Το μπρόκολο είναι ένα λαχανικό, πλούσιο σε φολικό οξύ, μία υδατοδιαλυτή βιταμίνη Β που βοηθά στην παραγωγή και τη διατήρηση νέων κυττάρων. Οι θαυματουργές του ιδιότητες είναι πολλές, ιδιαίτερα στην εγκυμοσύνη, αλλά πρόσφατα ανακαλύφθηκε και η συμβολή του στην όραση!

Μπρόκολο (και) για να βλέπουμε καλύτερα!

Το μπρόκολο μπορεί να σώσει την όρασή μας και το συστατικο του να αντιμετωπίσει τη βασική αιτία της τύφλωσης.

Τα μπρόκολα περιέχουν το συστατικό I3C, το οποίο σε υψηλές ποσότητες, ενεργοποιεί τον υποδοχέα AhR που αποτοξινώνει τον αμφιβληστροειδή, ο οποίος με τη σειρά του έχει την τάση να αδρανεί όσο περνάνε τα χρόνια, και έτσι μπορούν να προκληθούν προβλήματα όρασης.

Από ό,τι φαίνεται βέβαια, χρειάζονται αρκετά μεγάλες ποσότητες από το εν λόγω λαχανικό, και γι’ αυτό οι επιστήμονες ελπίζουν ότι θα μπορέσουν βασιζόμενοι σε αυτό το συστατικό και στη νέα τους γνώση, να φτιάξουν μία πιθανή θεραπεία ή έστω μία προληπτική φόρμουλα για τα προβλήματα όρασης που σχετίζονται με τον αμφιβληστροειδή.

Σε κάθε περίπτωση το μπρόκολο έχει βρεθεί ότι προσφέρει προστασία και από άλλα προβλήματα και ασθένειες, όπως για παράδειγμα ο καρκίνος, του προστάτη και του μαστού κυρίως, και είναι πολύ ευεργετικό για την υγεία μας γι’ αυτό και είναι σκόπιμο να το απολαμβάνουμε σε κάθε ευκαιρία.

Πρόκειται έτσι κι αλλιώς για ένα θαυματουργό λαχανικό, πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά όπως οι βιταμίνες A, B1, C και η β-καροτίνη, καθώς και σε σίδηρο, μαγνήσιο, κάλιο και ασβέστιο. Το μπρόκολο έχει μελετηθεί μάλλον περισσότερο από κάθε άλλο λαχανικό, λόγω των εντυπωσιακών αντικαρκινικών, και όχι μόνο, ιδιοτήτων του. Μην το αποφεύγετε, κάνει μόνο καλό!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved