Με απέλαση από την Αυστραλία κινδυνεύουν δύο κοριτσάκια από την Ελλάδα αν ο πατέρας τους δεν πληρώσει τα δίδακτρα

Έφυγαν από την Ελλάδα με τα δύο τους παιδιά για μία καλύτερη ζωή και τώρα κινδυνεύουν να απελαθούν από την Αυστραλία.

Με απέλαση  από την Αυστραλία κινδυνεύουν δύο κοριτσάκια από την Ελλάδα αν ο πατέρας τους δεν πληρώσει τα δίδακτρα

Για το λόγο αυτό, ο Αλέξανδρος Αλεξίου, πατέρας των μαθητριών Καλλιόπης-Μαρίας και Θεοδώρας, ζητά τη βοήθεια της ελληνικής παροικίας προκειμένου να εξασφαλίσουν την παραμονή τους στην Αυστραλία.

Οι δύο μαθήτριες, ηλικίας 10 και 7 ετών, που φοιτούν στο Oakleigh Primary School, ίσως αναγκαστούν να εγκαταλείψουν το σχολείο τους, αφού η άσχημη οικονομική κατάσταση της οικογενείας τους δεν τους επιτρέπει να πληρώσουν τα απαραίτητα δίδακτρα για να ολοκληρώσουν την σχολική τους χρονιά. Στην περίπτωση που δεν καταβληθούν τα χρήματα, οι κοπέλες θα αποβληθούν και η βίζα παραμονής της οικογένειάς τους θα ακυρωθεί, με αποτέλεσμα να ξεκινήσει η διαδικασία απέλασής τους από τη χώρα και επιστροφή τους στην Ελλάδα.

paGirls

Η 10χρονη Καλλιόπη-Μαρία και η 7χρονη Θεοδώρα Αλεξίου

Ο κ. Αλεξίου έφτασε στη Μελβούρνη τον Ιανουάριο του 2013, με την σύζυγό του, Αθανασία Μαζαρακίδου και τις δυο τους κόρες. Η μητέρα "έφυγε" από τη ζωή δύο χρόνια αργότερα χτυπημένη από την επάρατη νόσο. Τότε ο "Νέος Κόσμος" έβαλε σε εφαρμογή τα ευαίσθητα αντανακλαστικά της παροικίας και συγκεντρώθηκαν πάνω από $40.000 προκειμένου να καλυφθούν τα έξοδα της κηδείας της αδικοχαμένης Αθανασίας, αλλά και μέρος των μαθητικών εξόδων των μαθητριών.

"Έχω κάνει κάθε είδους εργασία τα τελευταία χρόνια, προκειμένου να καλύψω όσο μπορώ τα έξοδα των κοριτσιών και του σπιτιού. Τον Δεκέμβριο ολοκληρώνω τις σπουδές μου στον τομέα της εστίασης και θα προσπαθήσω να αποκτήσω κανονική εργασία. Αλλά μέχρι τότε, προσπαθώ να κερδίσω χρόνο για μένα και τα κορίτσια μου" λέει στον "Ν.Κ." ο 50χρονος πατέρας.

Πριν λίγο καιρό, αιτήθηκε στο υπουργείο Παιδείας να εξαιρεθεί προσωρινά από την καταβολή των πληρωμών προς το δημόσιο σχολείο, αλλά το υπουργείο απέρριψε το αίτημά του. Η οικογένεια Αλεξίου χρειάζεται να καταβάλει συνολικά $14,000 για τα φετινά δίδακτρα. Η οικογένεια δεν δικαιούται μέριμνας από το αυστραλιανό κράτος ενώ ο κ. Αλεξίου έχει κάνει έκκληση για βοήθεια και στην Ελληνική Κοινότητα Μελβούρνης.
Να τονίσουμε ότι το Oakleigh Primary School δεν φέρει καμία ευθύνη για το θέμα, αφού την απόφαση για την πορεία των μαθητριών λαμβάνεται από άλλο όργανο που δεν σχετίζεται άμεσα με την διοίκηση του σχολείου.

* Αν επιθυμείτε να ενισχύσετε οικονομικά την προσπάθεια του κ. Αλεξίου να κρατήσει τις κόρες του στο Oakleigh Primary, υπάρχουν δύο τρόποι: για κατάθεση σε ειδικό λογαριασμό του Υπουργείο Παιδείας της Βικτώριας, μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον κ. Αλεξίου μέσω της ηλεκτρονικής διεύθυνσης: segrk@yahoo.gr. Μπορείτε να κάνετε κατάθεση στον προσωπικό λογαριασμό των μαθητριών στην τράπεζα Commonwealth Bank of Australia: Account Name: Kaliopi Alexiou and Theodora Alexiou, BSB: 06 3159, Account Number: 1062 1072, BIC/SWIFT CODE: CTBAAU2S


Πηγή: http://neoskosmos.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved