Αυτός είναι ο λόγος που δεν πρέπει να χρησιμοποιείτε μεταχειρισμένες βρεφικές κούνιες!

Οι ειδικοί προειδοποιούν πώς οι γονείς απαγορεύεται να χρησιμοποιούν μεταχειρισμένες παιδικές κούνιες για να κοιμίζουν τα μωρά τους.

Αυτός είναι ο λόγος που δεν πρέπει να χρησιμοποιείτε μεταχειρισμένες βρεφικές κούνιες!

Περισσότερα από 50 παιδιά στη Δυτική Αυστραλία τραυματίστηκαν σοβαρά στην κούνια την οποία κοιμόντουσαν, με αποτέλεσμα να ξεκινήσει με αφορμή «τις βρεφικές κούνιες από δεύτερο χέρι», μια νέα εκπαιδευτική εκστρατεία!

Ο υπουργός Εμπορίου Michael Mischin, είπε ότι η εκστρατεία θα μπορούσε να εμποδίσει την πώληση, το εμπόριο ή την ανταλλαγή των βρεφικών κρεβατιών κούνιες που δεν συμμορφώνονται με τα πρότυπα ασφαλείας.

«Είναι σημαντικό οι βρεφικές κούνιες να εξετάζονται προσεκτικά και διενεργούνται έλεγχοι για να αποφύγουμε τυχόν τραυματισμούς ή θανάτους», είπε σε μια δήλωσή του.

520x350 seorange baby cot

Ο διευθύνων σύμβουλος του KidSafe δήλωσε ότι βρεφικές κούνιες, μπορεί να παρουσιάσουν κίνδυνο πνιγμού ή ασφυξίας στα μωρά, ενώ τα μικρά παιδιά μπορεί να βλάψουν τον εαυτό τους. Για παράδειγμα όπως ανέφερε μία παλιά κούνια μπορεί να μην είναι σταθερή, μπορεί τα ξύλα της να βγαίνουν εύκολα και μπορεί ένα μωρό ή ένα παιδί να τραυματιστεί.

«Κατά μέσο όρο 27 παιδιά το χρόνο πεθαίνουν στην Αυστραλία από κάποιο τυχαίο τραυματισμό, που προήλθε από την κούνια τους!», είπε και συνέχισε, «Είναι σημαντικό οι άνθρωποι να γνωρίζουν ότι υπάρχουν προσιτές επιλογές εκεί έξω ώστε να αποφύγουν την "τζάμπα" λύση, που μπορεί να επιφέρει ακόμη και τον θάνατο ενός παιδιού. Σίγουρα, κανείς δεν θέλει το θάνατο ενός παιδιού και ούτε μπορεί να τον καθορίσει, πρέπει όμως, οι γονείς να σκέφτονται την ασφάλειά του!».

Με την εκστρατεία αυτή, θα προσπαθήσουν να ενημερώσουν τους γονείς για τους κινδύνους που κρύβει μία μεταχειρισμένη βρεφική κούνια και να παροτρύνουν τους φίλους και τους συγγενείς να μην χαρίζουν ή πουλούν σε χαμηλή τιμή μία μεταχειρισμένη κούνια που δεν πληρεί όλες τις προδιαγραφές για την ασφάλεια ενός παιδιού!

Λόγοι για τους οποίους να μην επιλέξετε μια μεταχειρισμένη κούνια για το μωρό σας

  • Οι μεταχειρισμένες κούνιες ενδέχεται να μην έχουν σταθερά κάγκελα.
  • Το στρώμα πρέπει να είναι καινούριο, καθαρό και αχρησιμοποίητο.
  • Οι μηχανισμοί συγκράτησης των κάγκελων, μπορεί να έχουν χαλαρώσει κάτι που το κάνει ακόμα πιο επικίνδυνο.

Ως γονείς να θυμάστε πώς τα παιδιά περνούν τα πρώτα χρόνια της ζωής τους σε κρεβάτια - κούνιες, με τα προστατευτικά κάγκελα!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved