Το μωρό έχει τα πρώτα του γενέθλια. Πόσο σημαντικός είναι ο εορτασμός τους;

Για τους γονείς τα πρώτα γενέθλια του παιδιού τους είναι ένα ξεχωριστό γεγονός.

Το μωρό έχει τα πρώτα του γενέθλια. Πόσο σημαντικός είναι ο εορτασμός τους;

Ακόμα και αν το μωρό δεν μπορεί αντιληφθεί πλήρως τη σημασία αυτής της γιορτής, καθώς δεν έχει ακόμη την αίσθηση του χρόνου, αντιλαμβάνεται τη χαρούμενη ατμόσφαιρα και κυρίως ότι είναι ο πρωταγωνιστής της ημέρας!

Τα πρώτα γενέθλια είναι ένας τρόπος να μπει το παιδί στον κόσμο των μεγάλων. Από εκείνη την ημέρα, δε μετράμε πια την ηλικία του σε μήνες, αλλά σε έτη. Είναι άλλωστε και ένας συμβολικός εορτασμός για όλες τις «πρώτες φορές» σε μία σειρά από πράγματα που έχει καταφέρει να πραγματοποιήσει το μωρό σε αυτούς τους 12 μήνες.

Παράλληλα, ο εορτασμός των γενεθλίων είναι ένας τρόπος να βρει τη θέση του σε σχέση με τους άλλους και να χτίσει την κοινωνική του ταυτότητα. Αντιλαμβάνεται έστω και αμυδρά, ότι αποτελεί μέλος μίας οικογένειας , ειδικά αν σε αυτή υπάρχουν θετά αδέλφια.

Η επιλογή του δώρου σε αυτή την ηλικία είναι περισσότερο συμβολική καθώς την προσοχή του παιδιού κεντρίζει περισσότερο το περιτύλιγμα και όχι το περιεχόμενο. Του αρέσει να ανοίγει τα δώρα και να περιεργάζεται οτιδήποτε έχει περίεργους θορύβους!

Για τα πρώτα και τα δεύτερα γενέθλια συνιστάται πολύ περιορισμένος αριθμός καλεσμένων παιδιών, δύο έως πέντε. Επίσης, επιλέξτε στα πρώτα γενέθλιά του να είναι μαζί σας άνθρωποι που εκτιμάτε και αγαπάτε και όχι από υποχρέωση.

Οσο για την τούρτα, που θα είναι προφανώς της αρεσκείας σας, φροντίστε να έχει χαμηλό ύψος, χωρίς σιρόπια και χωρίς πολλά...πυροτεχνήματα που ενδεχομένως τρομάξουν το μωρό.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved