Τα λάθη που κάνουν οι γυναίκες πριν μπουν στο χειρουργείο

Η εισαγωγή στο νοσοκομείο για μία προγραμματισμένη επέμβαση δημιουργεί άγχος στον ασθενή. Οι γυναίκες όμως, εκτός από το άγχος, έχουν να διαχειριστούν και το φόβο.

Τα λάθη που κάνουν οι γυναίκες πριν μπουν στο χειρουργείο

Ίσως γι΄αυτό δεν λαμβάνουν σοβαρά υπόψιν τους ορισμένες οδηγίες των γιατρών που πρέπει να ακολουθήσουν πριν κάνουν την επέμβαση θεωρώντας τες επουσιώδεις. Μάλιστα στη Βρετανία, αναβάλλονται κάθε χρόνο περίπου 60.000 επεμβάσεις λόγω της άρνησης των ασθενών να συμμορφωθούν με τις υποδείξεις των γιατρών.

Ποιες είναι αυτές οι οδηγίες που αφορούν στις γυναίκες;

-Μην ξυρίζετε τα πόδια σας
Ναι, καλά διαβάσατε. Όμως οι γιατροί έχουν την εξήγηση. Πολλές φορές, ένα βιαστικό ξύρισμα μπορεί να προκαλέσει κόψιμο στο δέρμα το οποίο διαταράσσει την άμυνα της επιδερμίδας κατά την εγχείρηση.

-Μην κάνετε αυστηρές δίαιτες που οδηγούν σε γρήγορη απώλεια πολλών κιλών
Το πρόβλημα δεν είναι στην απώλεια βάρους, αλλά στα πολλά κιλά και στις επιπτώσεις που ενδεχομένως να υπάρξουν στον οργανισμό ( εξασθένηση). Το ιδανικό είναι μία ισορροπημένη διατροφή, ει δυνατόν από επαγγελματίες διαιτολόγους , ώστε να μην διαταραχθεί η εύρυθμη λειτουργία του οργανισμού λίγο πριν την εγχείρηση.

- Μην κάνετε μανικιούρ-πεντικιούρ
Οι γιατροί τονίζουν ότι οι γυναίκες πρέπει να αποφεύγουν να έχου βαμμένα τα νύχια των χεριών ή των ποδιών τους κατά την χειρουργική επέμβαση. Κι αυτό γιατί, χρησιμοποιούνται ανιχνευτές για τη μέτρηση του επιπέδου του οξυγόνου στο αίμα των ασθενών. Αυτοί συνδέονται με το δάκτυλο και το βερνίκι νυχιών ενδεχομένως να επηρεάσει τις μετρήσεις.

-Αν είστε καπνίστριες, κόψτε το κάπνισμα για τουλάχιστον 24 ώρες
Το να σταματήσετε το τσιγάρο τουλάχιστον 24 ώρες πριν την επέμβαση, βοηθά στην ανάρρωση και κυρίως στο πως θα νιώθετε όταν ξυπνήσετε από την αναισθησία.

-Αποφύγετε το φαγητό αρκετές ώρες πριν την επέμβαση
Προτιμήστε τα υγρά και κυρίως νερό.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved