Δωρεάν δεκατιανό στο σχολείο για 11.000 μαθητές δημοτικού στην Αθήνα

Ξεκινά το πρόγραμμα χορήγησης δωρεάν δεκατιανού σε 64 δημοτικά σχολεία της πρωτεύουσας.

Δωρεάν δεκατιανό στο σχολείο για 11.000 μαθητές δημοτικού στην Αθήνα

Το πρόγραμμα που γίνεται με την συνεργασία δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, τρέχει πιλοτικά ήδη από τις 18 Νοεμβρίου και στόχος είναι να καλύψει όλη τη σχολική χρονιά.

Πιο συγκεκριμένα, το πρόγραμμα αφορά περίπου 11.000 μαθητές σε 64 δημοτικά σχολεία του κέντρου της Αθήνας, της Κυψέλης, στα Άνω και Κάτω Πατήσια, καθώς και σε Ειδικά Σχολεία στο Περιστέρι και στο Ίλιον.

Ακόμα σχεδιάζεται η διανομή γάλακτος σε 25 σχολεία της Θεσσαλονίκης, ενώ για τον Σεπτέμβριο του 2016 υπολογίζεται ότι θα παρέχεται ζεστό γεύμα στο 30% των δημοτικών σχολείων.

Ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης τόνισε ότι το πρόγραμμα εκτός από την αντιμετώπιση φαινομένων υποσιτισμού στα σχολεία και λιποθυμιών παιδιών μέσα στις τάξεις, φιλοδοξεί να δημιουργήσει μια κουλτούρα υγιεινής διατροφής στα παιδιά και στην αντιμετώπιση της παιδικής παχυσαρκίας, στην οποία η Ελλάδα κατέχει την πρώτη θέση στην Ευρώπη.

Σύμφωνα με τον υπουργό οι δράσεις θα πολλαπλασιαστούν με τη δημιουργία δικτύων διανομής φρούτων. «Δίνουμε δικαίωμα στην κοινωνική αλληλεγγύη, κανείς μόνος μπροστά στην κρίση», τόνισε.

Ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος από την πλευρά του είπε ότι το «Δεκατιανό στο Σχολείο» δεν είναι φιλανθρωπία, αλλά μια προσπάθεια «να ανταποκριθούμε στην κοινωνική ασφάλεια» και είναι ένα από τα ελάχιστα σημεία του παράλληλου προγράμματος της κυβέρνησης.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved