Πόσα χρήματα θα διαθέσουν φέτος οι Ελληνες για τα δώρα των εορτών

Ο φετινός χριστουγεννιάτικος προϋπολογισμός των Ελλήνων καταναλωτών ανέρχεται σε 402 ευρώ και μοιράζεται κυρίως στα δώρα και το φαγητό (38% και 42% του συνολικού προϋπολογισμού αντίστοιχα), ενώ ένα 20% θα διατεθεί για κοινωνικές δραστηριότητες.

Πόσα χρήματα θα διαθέσουν φέτος οι Ελληνες για τα δώρα των εορτών

Αυτό προκύπτει από έρευνα που πραγματοποίησε και φέτος, για έκτη συνεχή χρονιά, η Deloitte σε 14 χώρες σχετικά με την αγοραστική πρόθεση των Ευρωπαίων καταναλωτών κατά την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων του 2015.

Το 60% του Χριστουγεννιάτικου προϋπολογισμού για δώρα θα το διαθέσουν οι Έλληνες καταναλωτές για την οικογένειά τους, ενώ το υπόλοιπο 40% θα διατεθεί σε δώρα για άλλους ενήλικες και άλλα παιδιά.

Τα βιβλία είναι τα δώρα που θα προσφερθούν περισσότερο φέτος από τους Έλληνες καταναλωτές, ενώ τα προϊόντα υψηλής τεχνολογίας κερδίζουν συνεχώς έδαφος.

Οι εκπτώσεις και τα προγράμματα ανταμοιβής συνεχίζουν να θεωρούνται ιδιαιτέρως σημαντικά από τους Έλληνες καταναλωτές.

Χρόνο με το χρόνο αυξάνονται οι καταναλωτές που κάνουν αγορές μέσω smartphones. Το 2013 μόνο το 20% δήλωσαν ότι έχουν χρησιμοποιήσει smartphones για αγορές, το 2014 το αντίστοιχο ποσοστό αυξήθηκε σε 34% και το 2015 άγγιξε το 40%.

Ανάμεσα στους ερωτηθέντες απάντησαν περισσότεροι από 500 Έλληνες καταναλωτές σε θέματα όπως είναι ο τρόπος με τον οποίο θα κατανείμουν το χριστουγεννιάτικο προϋπολογισμό τους, η αξιοποίηση των διαφορετικών καναλιών αγορών, καθώς και τα βασικά σημεία που πρέπει να προσέξουν οι λιανέμποροι προκειμένου να βελτιώσουν την αγοραστική εμπειρία.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved