Επανέρχεται η ενισχυτική διδασκαλία στα σχολεία από τον Ιανουάριο

Μέχρι τις 22 Δεκεμβρίου πρέπει να καταθέσουν τις δηλώσεις τους στον διευθυντή του σχολείου τους οι μαθητές Γυμνασίων που θέλουν να παρακολουθήσουν για φέτος τα προγράμματα ενισχυτικής διδασκαλίας σε βασικά μαθήματα όπως Μαθητικά, Αρχαία, Νεοελληνική Γλώσσα, Φυσική και Χημεία.

Επανέρχεται η ενισχυτική διδασκαλία στα σχολεία από τον Ιανουάριο

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά που προέρχονται από λιγότερο ευνοημένες οικονομικά κοινωνικές ομάδες, προκειμένου να καλύψουν τις τυχόν μαθησιακές αδυναμίες τους και θα χρηματοδοτηθεί από το ΕΣΠΑ με πιστώσεις ύψους 7.723.000 ευρώ.

Η έναρξη των μαθημάτων υπολογίζεται να ξεκινήσει στο δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιανουαρίου του 2016, σε 515 Σχολικά Κέντρα Ενισχυτικής Διδασκαλίας ανά τη χώρα (ένα από αυτά θα λειτουργήσει στο Σωφρονιστικό Κατάστημα Ανηλίκων στην Αυλώνα), που θα απασχολήσουν 1.023 αναπληρωτές καθηγητές και θα προσληφθούν με βάση τη σειρά τους στον Πίνακα Αναπληρωτών.

Οπως δήλωσε ο υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης, «μέσα σε συνθήκες δημοσιονομικής κρίσης η κυβέρνηση -συγκρατώντας την πτώση των δημοσίων δαπανών για την Παιδεία στο 2,8% επί του ΑΕΠ- θα διαθέσει για την εκπαίδευση μέσα στο 2016 ποσό κατά 300 εκατ. ευρώ μεγαλύτερο από ό,τι προβλεπόταν στο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα της κυβέρνησης Σαμαρά. Βάζουμε τέλος στο παράδειγμα του νεοφιλελεύθερου σχολείου που αμφισβήτησε τα τελευταία πέντε χρόνια το καθολικό δικαίωμα για μόρφωση, δίνοντας προνομιακή μόρφωση στους δήθεν άξιους».

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved