Δείτε ποιες είναι οι δέκα γυναίκες με τη μεγαλύτερη επιρροή στον κόσμο (εικόνες)

Σε δημοσκόπηση που διενήργησε η εταιρεία Opinium για λογαριασμό του ομίλου ασφαλειών ζωής Scottish Widows, η Μάργκαρετ Θάτσερ αναδείχθηκε η γυναίκα με τη μεγαλύτερη επιρροή στον πολιτικό και δημόσιο βίο τα τελευταία 200 χρόνια!

Δείτε ποιες είναι οι δέκα γυναίκες με τη μεγαλύτερη επιρροή στον κόσμο (εικόνες)

Το 28% των Βρετανών ερωτηθέντων ψήφισε την Μάργκαρετ Θάτσερ στην πρώτη θέση μπροστά από την Μαρί Κιουρί (που κέρδισε το Νόμπελ Ειρήνης δύο φορές), που ήρθε δεύτερη, την Έμιλι Πανκχέρστ (που έδωσε στις γυναίκες το δικαίωμα της ψήφου) και βρίσκεται στην 5η θέση, την Φλόρενς Νάιτινγκεϊλ (την πρωτοπόρο της σύγχρονης νοσηλευτικής), στην 7η θέση, την Ρόζα Παρκς (την επονομαζόμενη Πρώτη Κυρία των πολιτικών δικαιωμάτων) στην 9η θέση και την Μητέρα Τερέζα στην 6η θέση.

curi

Μαρί Κιουρί

Από την πρώτη δεκάδα δεν λείπει η βασίλισσα της Αγγλίας Ελισάβετ Β, στην 3η θέση, η πριγκίπισσα Νταϊάνα, στην 4η θέση , η βασίλισσα Βικτόρια στην 8η θέση και η φιλάνθρωπος και πλουσιότερη μαύρη Αμερικανίδα στον κόσμο, Όπρα Γουίνιφρι στη 10η θέση.

seira

Στην κατηγορία της διανοούμενης με την μεγαλύτερη επιρροή στο δημόσιο βίο οι ερωτηθέντες επέλεξαν την Σιμόν Ντε Μπουβουάρ , ενώ το βρετανικό κοινό ξεχώρισε την ιδρύτρια των καταστημάτων καλλυντικών Body Shop Ανίτα Ρόντικ για τον κόσμο των επιχειρήσεων.

emeli

Έμιλι Πανκχέρστ

Florence

Φλόρενς Νάιτινγκεϊλ

victoria222

Βασίλισσα Βικτώρια

rosa parks

Ρόζα Πάρκς

tereza

Μητέρα Τερέζα

Lizzie

Βασίλισσα Ελισάβετ Β'

Di

Πριγκίπισσα Νταϊάνα

opra

Οπρα Γουίνφρι

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved