Επιστρέφει στα σχολεία η ενισχυτική διδασκαλία

Μεγάλη ανακούφιση προκαλεί στις ελληνικές οικογένειες η απόφαση του υπουργείου Παιδείας να επαναφέρει την ενισχυτική διδασκαλία στα στα Γυμνάσια και τα Λύκεια της χώρας, ώστε να βοηθηθούν περισσότερο οι μαθητές.

Επιστρέφει στα σχολεία η ενισχυτική διδασκαλία

Η σχετική τροπολογία κατατέθηκε την περασμένη Παρασκευή και πλέον οι γονείς μπορούν να ελπίζουν στην έναρξη του προγράμματος το συντομότερο δυνατό.

Η ενισχυτική διδασκαλία έχει ως σκοπό την επανένταξη των μαθητών στην διαδικασία μάθησης και την βελτίωση της απόδοσής τους ώστε να ολοκληρώσουν την υποχρεωτική εκπαίδευση, να μειωθεί η μαθητική διαρροή και η πρόωρη εγκατάλειψη του σχολείου, και να αυξηθούν τα ποσοστά πρόσβασης στην δεύτερη βαθμίδα της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Στην ίδια τροπολογία καθορίζεται εκ νέου ο τρόπος επιλογής και τοποθέτησης διευθυντών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, με τη διαδικασία μοριοδότησης να προβλέπει και συνέντευξη των υποψηφίων, εκτός τη μυστικής ψηφοφορίας. Ακόμη, με την εν λόγω τροπολογία, ρυθμίζονται και θέματα που αφορούν συγχρηματοδοτούμενα έργα εποπτευόμενων φορέων του υπουργείου.

Όλο αυτό το πλαίσιο, επονομαζόμενο από το υπουργείο «αντισταθμιστική εκπαίδευση», στοχεύει στην κάλυψη γνωστικών κενών και εμβάθυνση στη διδασκόμενη ύλη, ώστε οι μαθητές μπορούν να ολοκληρώσουν απρόσκοπτα την υποχρεωτική εκπαίδευση, ή να βοηθηθούν στον αγώνα τους για πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, αλλά και ώστε να υπάρξει μείωση της μαθητικής διαρροής.

Όπως αναφέρεται στην τροπολογία, οι εκπαιδευτικοί που θα εργαστούν στην αντισταθμιστική εκπαίδευση θα είναι από το μόνιμο εκπαιδευτικό προσωπικό ή αναπληρωτές πλήρους ωραρίου, που δεν συμπληρώνουν το υποχρεωτικό ωράριο διδασκαλίας, αλλά και προσωρινοί αναπληρωτές και ωρομίσθιοι που θα προσληφθούν με συμβάσεις εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου.

Επίσης, όπως τονίζει το υπουργείο, οι δαπάνες που θα προκύψουν, θα καλυφθούν μέσω ΕΣΠΑ.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved