Πιο ασφαλή τα νοσοκομεία απ' ό,τι τα σπίτια για τις γεννήσεις

Μια νέα έρευνα δείχνει ότι ο τοκετός σε ένα νοσοκομείο είναι πολύ πιο ασφαλής από ό,τι ο τοκετός στο σπίτι.

Πιο ασφαλή τα νοσοκομεία απ' ό,τι τα σπίτια για τις γεννήσεις

Τα αποτελέσματά της έρευνας δημοσιεύθηκαν στην ηλεκτρονική έκδοση του «The American Journal of Obstetrics & Gynecology» και αναφέρει πως οι ερευνητές ανέλυσαν δεδομένα που συλλέχθηκαν από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων για την περίοδο 2006–2009 με σχεδόν 14 εκατομμύρια γεννήσεις, συμπεριλαμβανομένων 130.000 παραδόσεων να μην έχουν λάβει νοσοκομειακή περίθαλψη.

Βάσει των δεδομένων που συλλέχτηκαν, τα μωρά που γεννήθηκαν σε άλλους χώρους πέρα από τα νοσοκομεία, είχαν υψηλότερα ποσοστά θανάτου εν συγκρίσει με τα παιδιά που γεννήθηκαν σε κάποια γυναικολογική-μαιευτική κλινική. Εξέτασαν τόσο τους πρόωρους θανάτους σε διάστημα επτά ημερών από τη γέννηση όσο και τους θανάτους των νεογνών εντός 28 ημερών.

Στην ίδια έρευνα αναφέρθηκε ότι τα μωρά που γεννιούνται από τις μαίες στο σπίτι είχαν σχεδόν τετραπλάσιο κίνδυνο θανάτου σε σύγκριση με εκείνα που γεννιούνται από τις μαίες εντός νοσοκομείου, με τον κίνδυνο να είναι υψηλότερος εάν η γέννα για την γυναίκα ήταν η πρώτη.

Ο επικεφαλής της έρευνας και συγγραφέας δρ Amos Grunebaum, καθηγητής μαιευτικής και γυναικολογίας στο Ιατρικό Κολλέγιο Weill Cornell, αποθαρρύνει έντονα τον τοκετό στο σπίτι και αναφέρει, «Πρέπει να κάνουμε τα νοσοκομεία να παρέχουν μερικές από τις ανέσεις που έχει κανείς στο σπίτι. Πρέπει να κάνουμε τα νοσοκομεία να μοιάζουν όπως τα σπίτια, αντί να κάνουμε τα σπίτια όπως είναι τα νοσοκομεία!».

Τέλος αξίζει να αναφερθεί ότι τα αποτελέσματα αυτά υποτιμούν τα πραγματικά ποσοστά θανάτου των νεογνών που γεννιούνται στο σπίτι και τα ανεξάρτητα μαιευτικά κέντρα, καθώς τα βρέφη με επιπλοκές μεταφέρονται συχνά σε νοσοκομεία και το C.D.C. μετρά κάθε μεταγενέστερο θάνατο ως αποτέλεσμα του νοσοκομείου.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved