Ο νεότερος φοιτητής ελβετικού πανεπιστημίου όλων των εποχών είναι μόλις 12 ετών!

Ο Maximilian Janisch είναι ένα παιδί- φαινόμενο και ιδιοφυία. Παρότι είναι μόλις 12 ετών σπουδάζει στο Πανεπιστήμιο του Περπινιάν στην κεντρική Γαλλία, ανώτερα μαθηματικά και πληροφορική για ένα εξάμηνο. Είναι όμως και λέκτορας Ανώτατων Μαθηματικών στο Diplomero, μιας διαδικτυακής πλατφόρμας που παρέχει μαθήματα κυρίως για τους φοιτητές.

Ο νεότερος φοιτητής ελβετικού πανεπιστημίου όλων των εποχών είναι μόλις 12 ετών!

Ο Μαξιμιλιάν Janisch, με IQ 149+, κατάγεται από την πόλη Λουκέρνη της Ελβετίας. Ο πατέρας του είναι συνταξιούχος καθηγητής μαθηματικών και η μητέρα του οικονομολόγος. Από πολύ νωρίς, σε ηλικία 9 ετών πήρε πτυχίο αντίστοιχο του απολυτηρίου λυκείου στα μαθηματικά, με τον καλύτερο και μεγαλύτερο βαθμό στην κλίμακα. Μάλιστα παρακολούθησε μαθήματα στο Πανεπιστήμιο της Ζυρίχης, από τον διάσημο στα μαθηματικά καθηγητή Camillo De Lellis. Μιλάει άπταιστα γαλλικά και γερμανικά.

Όπως έχει δηλώσει το 12χρονο αγόρι σε διεθνή μέσα, άρχισε να μαθαίνει μαθηματικά από την ηλικία των 7 ετών. Εχοντας ως δάσκαλο τον πατέρα του, από 20 λεπτά την ημέρα έφτασε σταδιακά στα 50 λεπτά. Ο ίδιος διαβεβαιώνει ότι έχει μια φυσιολογική ζωή , πλήρως εναρμονισμένη με την ηλικία του. Του αρέσει να παίζει ταμπούρλο και βιντεο-παιχνίδια ενώ παρακολουθεί μαθήματα τζούντο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι εκτός των άλλων, «πρόλαβε» και έγραψε σε ηλικία 10 ετών τη βιογραφία του με τίτλο «Εγώ, ένα φαινόμενο» , κάνοντας στη συνέχεια περιοδεία σε μεγάλες πόλεις για να τη διαφημίσει.

4417b61031ac47f5537b730a4107ce03e95a30ec b
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved