Συνάντηση Φίλη - Ιερώνυμου μετά το «μπάχαλο» με τα Θρησκευτικά

Τη «ρήξη» στις σχέσεις της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας με την Εκκλησία επιχειρεί να αποφύγει η κυβέρνηση, η οποία φοβούμενη από τη λαϊκή οργή, φαίνεται να αποτραβιέται σχετικά με το θέμα τρόπου απαλλαγής των μαθητών από τα Θρησκευτικά.

Δέσποινα Καμπούρη
Συνάντηση Φίλη - Ιερώνυμου μετά το «μπάχαλο» με τα Θρησκευτικά

Μετά τις έντονες αντιδράσεις που προκλήθηκαν και παρά την προσπάθεια της αναπληρώτριας υπουργού Σίας Αναγνωστοπούλου, να υποβαθμίσει τις δηλώσεις της, την Τρίτη ο υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης θα έχει συνάντηση με τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο.

Την ίδια στιγμή, αποστάσεις από το θέμα παίρνουν αρκετά μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, με τον υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Παναγιώτη Κουρουμπλή να δηλώνει σήμερα, Δευτέρα (28/09/2015) ότι η σχέση με την Εκκλησία πρέπει να μείνει σε ένα υγιές πεδίο.

Ο σάλος προκλήθηκε την Παρασκευή (25/09) όταν η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας Σία Αναγνωστοπούλου, θεώρησε σκόπιμο να προαναγγείλει την χωρίς αιτιολόγηση απαλλαγή από τη διδασκαλία των Θρησκευτικών όσων μαθητών το επιθυμούν.

Σε συνέντευξή της στο «Κόκκινο», η υπουργός της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ τόνισε ότι δεν είναι δυνατόν να οφείλει να δηλώνει ο μαθητής σε δημόσιο έγγραφο το θρήσκευμά του, ώστε να εξασφαλίσει την απαλλαγή.

Όπως είπε η υπουργός, θα πρέπει να δηλώνει ο γονέας ότι θα ήθελε το παιδί του να μην κάνει Θρησκευτικά, χωρίς καμία αναφορά θετική ή αρνητική στο θρήσκευμα.

Διαβάστε περισσότερα στο Newsbomb.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved