Capital Controls: Τι αλλάζει σε εμβάσματα, δάνεια και αγορές μέσω internet

Όσα πρέπει να γνωρίζετε - 34 επικαιροποιημένες ερωτήσεις για τη λειτουργία των τραπεζών
Capital Controls: Τι αλλάζει σε εμβάσματα, δάνεια και αγορές μέσω internet

Νέες διευκρινίσεις για τους περιορισμούς στην ανάληψη μετρητών, τη μεταφορά κεφαλαίων αλλά και τις επιταγές παρέχει με 34 ερωταπαντήσεις η Ελληνική Ένωση Τραπεζών.



Σε ό,τι αφορά τις επιταγές τονίζει πως αν έχει βεβαιωθεί από την πληρώτρια τράπεζα αδυναμία πληρωμής με ημερομηνία από την 20η Ιουλίου 2015 μέχρι την 31η Αυγούστου 2015, όπως και γραμμάτια εις διαταγήν και συναλλαγματικές με ημερομηνία λήξης εντός του ανωτέρω χρονικού διαστήματος, που δεν εξοφλήθηκαν, δεν εμφανίζονται στον Τειρεσία, εάν αποδεδειγμένα εξοφληθούν το αργότερο μέχρι την 30η Σεπτεμβρίου 2015

Ειδικότερα:

1. Τι αλλάζει με την νέα Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου;

Από τη Δευτέρα, 20 Ιουλίου 2015, καταργήθηκε η τραπεζική αργία και όλα τα καταστήματα των τραπεζών είναι ανοιχτά για το συναλλακτικό κοινό. Επιπλέον, με τη νέα Πράξη όλες οι τραπεζικές εργασίες επιτρέπονται με εξαίρεση εκείνες οι οποίες ρητά απαγορεύονται σύμφωνα με την εν λόγω Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.

2. Τι ισχύει με τις αναλήψεις μετρητών;

Η ανάληψη μετρητών από τους συναλλασσόμενους από τραπεζικό κατάστημα ή ΑΤΜ δεν μπορεί να υπερβαίνει ημερησίως το ποσό των 60 ευρώ ανά καταθέτη, ανά τράπεζα. Ωστόσο, παρέχεται η δυνατότητα μεταφοράς του ημερήσιου ορίου των 60 ευρώ σε επόμενη ημέρα ή ημέρες και πάντως το αργότερο στο τέλος της εβδομάδας (κάθε Παρασκευή). Δηλαδή, κάθε εβδομάδα ο δικαιούχος μπορεί να κάνει ανάληψη έως του ποσού των τετρακοσίων είκοσι (420) ευρώ κατ' ανώτατο όριο.

3. Επιτρέπεται η ανάληψη μετρητών σε ξένο νόμισμα από τραπεζικό κατάστημα;

ΝΑΙ, μέχρι του ημερήσιου ορίου του ισόποσου (με βάση την ισχύουσα ημερήσια συναλλαγματική ισοτιμία) των 60 ευρώ στο ξένο νόμισμα. Και στην περίπτωση αυτή ισχύει η δυνατότητα μεταφοράς του ημερήσιου ορίου σε επόμενη ημέρα και πάντως το αργότερο στο τέλος της εβδομάδας.


Read more: http://www.newsbomb.gr/oikonomia/trapezes/story/612856/capital-controls-ti-allazei-se-emvasmata-daneia-kai-agores-meso-internet#ixzz3hpSxDNJm

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved