PAO BC ACADEMY: Δημιουργούμε το μέλλον

Πέντε τηλεοπτικά κανάλια και περίπου 40 εκπρόσωποι των ΜΜΕ έδωσαν «παρών» στην εκδήλωση και με την ισχυρή αυτή παρουσία πιστοποιείται ότι άπαντες αντιλήφθηκαν το μέγεθος του εγχειρήματος αλλά και πόσο σημαντικό είναι σ' αυτές τις δύσκολες ημέρες να μην επικρατεί τρομοκρατία αλλά αποφασιστικότητα, να παίρνουμε το μέλλον στα χέρια μας και να το δημιουργούμε.

PAO BC ACADEMY: Δημιουργούμε το μέλλον

Συνέντευξη Τύπου μέσω της οποίας αναλύθηκε η φιλοσοφία, ο σχεδιασμός και οι στόχοι των Ακαδημιών της ΚΑΕ Παναθηναϊκός έλαβε χώρα το μεσημέρι της Τρίτης (30/6) στην αίθουσα Τύπου του ΟΑΚΑ. Παράλληλα, παρουσιάστηκαν οι χορηγοί-υποστηρικτές του εγχειρήματος καθώς και όλοι οι συντελεστές της προσπάθειας, που έχει ως μπροστάρη τον Φραγκίσκο Αλβέρτη.

Στο πάνελ βρέθηκαν o Διευθύνων Σύμβουλος της ΚΑΕ Παναθηναϊκός Παναγιώτης Τριαντόπουλος, ο Διευθυντής της PAO BC ACADEMY Φραγκίσκος Αλβέρτης, ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού Ηλίας Μιχαλαριάς, ο διευθυντής ξενοδοχειακών υπηρεσιών πλοίων και εξυπηρέτησης πελατών της Hellenic Seaways Άρης Κατσαΐτης, ο εκπρόσωπος της APC Sports Consulting Λάζαρος Ιωάννου, ενώ τη συνέντευξη Τύπου προλόγισε ο υπεύθυνος επικοινωνίας της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, Νίκος Μπουρλάκης.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------098

Τριαντόπουλος: «Ένα όνειρο που γίνεται πραγματικότητα»
Πρώτος το λόγο πήρε ο εκτελεστικός διευθυντής της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, Παναγιώτης Τριαντόπουλος, τονίζοντας: «Μαζευτήκαμε εδώ εν μέσω δύσκολων συνθηκών στη χώρα. Ο Παναθηναϊκός, όμως, είναι ο μεγαλύτερος πρεσβευτής του αθλητισμού σε συλλογικό επίπεδο και δεν επηρεάζεται από το κλίμα τρομοκρατίας που κάποιοι επιβάλλουν. Η Ελλάδα έχει παρελθόν, παρόν και μέλλον και πάνω σε αυτό το μέλλον θα επενδύσουμε. Στο δρόμο που χάραξε ο κύριος Γιαννακόπουλος από πέρσι. Δίπλα μας θα έχουμε και τον Ερασιτέχνη Παναθηναϊκό. Η Ακαδημία θα βρίσκεται εδώ, στο ΟΑΚΑ, στις αίθουσες της All Stars Arena, δίπλα στην ομάδα και η ομάδα δίπλα στις ακαδημίες για να καλλιεργήσουμε το ταλέντο των νέων αθλητών έτσι ώστε να γίνουν Πρωταθλητές στα γήπεδα και στη ζωή. Επικεφαλής δεν θα μπορούσε να είναι άλλος από τον Φραγκίσκο Αλβέρτη. Η ένδοξη πορεία του και η αφοσίωσή του στην ομάδα είναι γνωστή. Θα πλαισιώνεται από έμπειρους και καταξιωμένους προπονητές και από έμπειρη ομάδα γιατρών και ψυχολόγων που θα υποστηρίζουν τους αθλητές μας.

Πέραν της αθλητικής εκπαίδευσης θα παρέχονται και επιμορφωτικά σενάρια πάνω σε νέες τεχνολογίες από τη Microsoft και την APC Sports Consulting. Επίσης, δίπλα μας θα είναι και ο όμιλος ΥΓΕΙΑ που θα παρέχει τις υπηρεσίες του στους αθλητές μας. Σε αυτό το σημείο θέλω να ευχαριστήσω όσους μας στήριξαν. Τη Microsoft, τη Hellenic Seaways, την Adidas, που χρόνια ντύνει την ομάδα, την APC Sports Consulting, τη DPG, το Leoforos.gr και την εφημερίδα ΠΡΑΣΙΝΗ που θα καλύπτουν την πορεία των Ακαδημιών. Ευχαριστώ επίσης τον κύριο Μιχαλαριά και τον Ερασιτέχνη και όλους τους συντελεστές που από την αρχή δούλεψαν για να ανακοινώσουμε σήμερα την ίδρυση των ακαδημιών του Παναθηναϊκού. Ένα όνειρο που γίνεται πραγματικότητα».
Αλβέρτης: «Ένας στόχος που έφτασε η ώρα να πάρει σάρκα και οστά»

Ακολούθως μίλησε ο διευθυντής της «πράσινης» Ακαδημίας, Φραγκίσκος Αλβέρτης, λέγοντας: «Με μεγάλη χαρά και τιμή ανακοινώνουμε την έναρξη των ακαδημιών της ΚΑΕ Παναθηναϊκός. Ένας στόχος που έφτασε η ώρα να πάρει σάρκα και οστά. Πέραν της παραγωγής νέων παικτών, στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε σωστούς ανθρώπους και σωστούς φιλάθλους, που θα βλέπουν τα πράγματα από ένα διαφορετικό μάτι.

Στο καθαρά αθλητικό κομμάτι, έφτασε η στιγμή να παρέχουμε στα νέα παιδιά τα απαραίτητα εργαλεία ώστε να αξιοποιήσουν πλήρως το ταλέντο τους. Οι παροχές οι οποίες ανέφερε ο κύριος Τριαντόπουλος δεν θα είναι απλά γραμμένες στο χαρτί, θα είναι δίπλα στα παιδιά καθημερινά, θα είναι έμπρακτα παρούσες. Σκοπός μας είναι να φτιάξουμε μια βάση παιδιών που θα επανδρώσει και τον Παναθηναϊκό και την Εθνική ομάδα και όποιες άλλες ομάδες θα θέλουν Ελληνόπουλα. Δεν χρειάζεται να πούμε πολλά. Ήρθε η ώρα όσα σκεφτόμασταν να τα κάνουμε πράξη. Ξεκινάμε στις 5 Σεπτεμβρίου και πρέπει να είμαστε έτοιμοι να κάνουμε τα όνειρά μας πραγματικότητα».

Μιχαλαριάς: «Είμαι σίγουρος πως θα πετύχουμε όλοι μαζί»
Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού, Ηλίας Μιχαλαριάς: «Με πολύ μεγάλη χαρά βρίσκομαι σε αυτή την εκδήλωση. Οι Ακαδημίες του Παναθηναϊκού αποτελούν το next level των ακαδημιών. Ο Παναθηναϊκός έχει πολύ μεγάλη παράδοση στις ακαδημίες του μπάσκετ, πήρε το Πρωτάθλημα στους Εφήβους, ήταν δεύτερος στο Under 22 της ΕΣΚΑΝ, ήταν Πρωταθλητής σε Κορασίδες και 2ος σε Νεανίδες και Παμπαίδες.

Τουλάχιστον στην Αθήνα μπάσκετ σημαίνει Παναθηναϊκός. Τα παιδιά θα αποκτήσουν άλλη κατάρτιση στο μπάσκετ με ένα προπονητικό επιτελείο που θα έχει όλα τα εχέγγυα να αναπτύξει αυτά τα παιδιά. Ο Ερασιτέχνης είναι δίπλα σε αυτήν την προσπάθεια 100%. Οι ακαδημίες στη Λεωφόρο συνεχίζουν να είναι σε ισχύ σε άμεση συνεργασία και θα το δείτε στην πορεία. Ωστόσο, οφείλουμε να πούμε ότι είναι ένα μεγάλο βήμα για όλη την οικογένεια του συλλόγου. Ο Φράγκι έχει παίξει στον Τάφο του Ινδού, έχει σηκώσει Πρωτάθλημα ΕΣΚΑ με την ομάδα του Παναθηναϊκού, έχει βιώσει τα πάντα από την αρχή μέχρι το τέλος. Από το Εφηβικό μέχρι το τέλος. Αποτελεί πρότυπο για νέους μπασκετμπολίστες. Είμαστε δίπλα στο εγχείρημα και θεωρητικά και πρακτικά. Κάνουμε το βήμα μαζί. Δεν θα ευχηθώ καλή επιτυχία, είμαι σίγουρος για την επιτυχία».

Κατσαΐτης: «Κοινές αξίες Hellenic Seaways και Παναθηναϊκού»
Ο διευθυντής ξενοδοχειακών υπηρεσιών πλοίων και εξυπηρέτησης πελατών της Hellenic Seaways Άρης Κατσαΐτης, σημείωσε: «Είναι ιδιαίτερη χαρά μας. Στηρίζουμε με τις δυνάμεις μας τον ελληνικό αθλητισμό. Με αυτή τη λογική είμαστε εδώ σε αυτή την εκδήλωση. Δεν θα μπορούσαμε να μην ανταποκριθούμε θετικά. Με τον Παναθηναϊκό άλλωστε μας ενώνουν κοινές αξίες με επίκεντρο τον άνθρωπο και την ελληνική νεολαία. Έχουμε αποδείξει όλα τα χρόνια σε όλη την Ελλάδα πως είμαστε αρωγός σε ενέργειες που προάγουν τον αθλητισμό. Στο πλαίσιο των δυνατοτήτων μας θα προσφέρουμε. Βάζουμε ένα λιθαράκι στο μπάσκετ που μας έχει χαρίσει αμέτρητες χαρές και είμαι σίγουρος ότι με ανάλογες πρωτοβουλίες θα κάνει το ίδιο».

Ιωάννου: «Να αποκτήσουν τα παιδιά χρηματοοικονομική γνώση»
Ο Λάζαρος Ιωάννου από την APC Sports Consulting, είπε: «Στόχος μας είναι να αποκτήσουν τα παιδιά κάποια χρηματοοικονομική γνώση, να διαχειρίζονται τα οικονομικά τους, να γνωρίζουν πως να ανταποκρίνονται στις οικονομικές τους υποχρεώσεις και σαν αθλητές και σαν άνθρωποι. Είναι χαρά που ο Παναθηναϊκός αγκάλιασε το όραμά μας».

Κατόπιν προβλήθηκε βίντεο μετά το τέλος του οποίου ο κ. Παναγιώτης Τριαντόπουλος πήρε εκ νέου το λόγο: «Ξεκινάμε πιλοτικά την πρώτη χρονιά, λίγο πιο μαζεμένα για να δούμε τα λάθη μας, να τα διορθώσουμε και στη συνέχεια να δούμε την επέκτασή μας και στην υπόλοιπη Ελλάδα και όπου αλλού. Ήδη συζητάμε με ακαδημίες στο εξωτερικό αλλά θέλει δουλειά».

{youtube}YvGuVvfF8CU{/youtube}

Στη συνέχεια ο Φραγκίσκος Αλβέρτης ξεκαθάρισε πως θα υπάρχει συνεχής επαφή της Ακαδημίας με την πρώτη ομάδα: «Θα υπάρχει συνδετικός κρίκος μεταξύ της ανδρικής ομάδας. Σκοπός είναι να επανδρώσουμε και την Εθνική ομάδα. Έναν λόγο παραπάνω αποτελεί το ότι το γήπεδο που διαλέξαμε απέχει ελάχιστα μέτρα από την ανδρική ομάδα του Παναθηναϊκού. Οι μικροί θα είναι δίπλα στους μεγάλους και θα υπάρχει κοινό πλάνο. Το όραμα και το όνειρό μας παίρνει σάρκα και οστά. Ο Παναθηναϊκός πρέπει να έχει φυτώρια που θα του εξασφαλίζουν παίκτες για όλα τα παιδιά της Ελλάδας και όχι μόνο. Αυτό το λέω και κρατήστε το. Πρέπει κάποια στιγμή τα παιδιά να μπουν σε μια πραγματική φιλοσοφία στο τι θα αντιμετωπίσουν, να γνωρίζουν πως να διαχειριστούν την επιτυχία και την αποτυχία. Είμαστε έτοιμοι να εφοδιάσουμε τα παιδιά με ισχυρά όπλα για το μέλλον, κοινωνικά και αθλητικά».

ΔΟΜΗ ΤΩΝ ΑΚΑΔΗΜΙΩΝ ΤΗΣ ΚΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
MANAGING DIRECTOR: ΤΡΙΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ (ΔΙΕΥΘΥΝΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΗΣ ΚΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ)
PROJECT MANAGER: ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ (ΔΣ ΚΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ )
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΩΝ: ΑΛΒΕΡΤΗΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ
STRATEGY DIRECTOR: ΝΕΤΣΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ:
HEAD COACH: ΤΣΙΚΛΗΡΑΣ ΑΓΓΕΛΟΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: ΚΑΛΑΪΤΖΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: ΡΑΧΩΒΙΤΣΑΣ ΜΙΧΑΗΛ ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΙΣ: ΤΣΑΡΤΣΑΡΗΣ ΚΩΣΤΑΣ
ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ ΑΓΩΝΣΤΙΚΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ:
ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΕΦΗΒΙΚΟΥ: ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥ: ΓΚΟΥΡΑΣ ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΠΑΜΠΑΙΔΙΚΟΥ: ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: ΣΙΟΥΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΓΥΜΝΑΣΤΗΣ: ΧΡΙΣΤΑΚΙΔΗΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΕΦΟΡΟΣ: ΡΟΔΙΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ:
ΓΙΑΤΡΟΣ: ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΦΥΣΙΟΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ: ΚΑΤΣΙΡΗΣ ΑΡΗΣ ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ: ΜΑΝΟΣ ΤΣΑΓΚΑΡΑΚΗΣ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΣ: ΡΕΝΤΖΙΑ ΑΡΕΤΗ ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟΣ: ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΑΝΝΑ

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved