Εφησυχασμός από κατασκηνώσεις για τροφοδοσία και παραμονή παιδιών

Μία δύσκολη Δευτέρα ξημέρωσε. Μία Δευτέρα όμως, που παρά τον εκφοβισμό των Ελλήνων, από κάποια μέσα, τους βρίσκει να κάνουν όσα έκαναν και πριν συμβεί αυτό.

Εφησυχασμός από κατασκηνώσεις για τροφοδοσία και παραμονή παιδιών

Ενόψει δημοψηφίσματος, εμείς, η ομάδα του mothersblog.gr κάναμε πολλά ρεπορτάζ που αφορούν στη μέση οικογένεια. Ένα από αυτά είναι κι αυτό που θα σας παρουσιάσουμε παρακάτω.

Από τη Μαρκέλλα Σαράιχα

Αρκετοί γονείς με το που έκλεισαν τα σχολεία έστειλαν τα παιδιά τους στην κατασκήνωση. Τι συμβαίνει εκεί; Υπάρχει πρόβλημα στην τροφοδοσία των παιδιών; Έχουν ακυρώσεις για τις επόμενες μέρες οι υπεύθυνοι; Επικοινωνήσαμε με δύο από τις μεγαλύτερες κατασκηνώσεις στην Ελλάδα. Η μία είναι η «Αναγέννηση» στην Αθήνα κι η άλλη ο «Σκούρας» στη Θεσσαλονίκη. Όπως μας διαβεβαίωσαν οι υπεύθυνοι δεν επικρατεί πανικός. Ίσα ίσα που κανένας γονιός δεν επικοινώνησε μαζί τους, προκειμένου να πάρει το παιδί του από εκεί. Παράλληλα όταν τους ρωτήσαμε αν είχαν περισσότερα τηλεφωνήματα ανησυχίας, εκείνοι μας απάντησαν ότι κανείς μέχρι στιγμής δεν έχει ανησυχήσει καθώς όσοι γονείς τηλεφωνούν το κάνουν για να μιλήσουν με το αγγελούδι της. Παρά τις διαβεβαιώσεις τους, εμείς συνεχίζαμε τις ερωτήσεις σα να έχουμε εκεί το δικό μας παιδί. «Είχατε ακυρώσεις για τις επόμενες μέρες; Υπήρξε γονιός που θέλησε να πάρει το παιδί του»; Η απάντησή τους, η οποία συνοδευόταν με απόλυτη ηρεμία στη φωνή τους ήταν όχι. Δεν είχαν ούτε μία ακύρωση, ενώ κανείς γονιός δε θέλησε να πάρει το παιδί του από εκεί.

Όσον αφορά στην τροφοδοσία, διεξάγεται ομαλά χωρίς να λείψει το παραμικρό στους μικρούς κατασκηνωτές. «Όλα είναι τακτοποιημένα ενώ χρήματα υπάρχουν προκειμένου να καλυφθούν ακόμη κι έκτακτες ανάγκες», μας επεσήμαναν. Έτσι λοιπόν, όσοι από εσάς έχετε παιδί σε κατασκήνωση, να είστε ήρεμοι καθώς σε δύο από τις μεγαλύτερες κατασκηνώσεις της χώρας μας δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα. Τις επόμενες μέρες θα έχουμε εκτενή ρεπορτάζ για όλους τους τομείς υγείας που αφορούν στα παιδιά.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved