Μπανάνα: Δεν πάει ο νου σας πως αλλιώς μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε!

Η μπανάνα είναι ένα αγαπημένο φρούτο όλων και υπάρχουν σχεδόν σε κάθε σπίτι. Οι εναλλακτικές χρήσεις της θα σας αφήσουν άφωνους!

Μπανάνα: Δεν πάει ο νου σας πως αλλιώς μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε!

Η μπανάνα είναι ένα φρούτο, πηγή έμπνευσης για πολλές συνταγές. Εξίσου γευστική βέβαια είναι και σκέτη και ξετρελαίνει μικρούς και μεγάλους. Αφού λοιπόν φάτε την μπανάνας σας, μην πετάξετε τη φλούδα σας! Μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε με τρόπους που δε φαντάζεστε!

1. Λίπασμα για φυτά
Αποφύγετε τα χημικά λιπάσματα και χρησιμοποιήσετε τις μπανανόφλουδες σαν λίπασμα. Κόψτε τις φλούδες σε λωρίδες μήκους 2-3 εκατοστά και θάψτε τις μέσα στο χώμα κοντά στις ρίζες. Απελευθερώνουν μαγνήσιο, κάλιο και διάφορα μέταλλα που θα κάνουν πολύ καλό στα φυτά σας.

2. Διώχνει τα παράσιτα στα φυτά
Αν τα λουλούδια σας έχουν κολλήσει παράσιτα κάθε είδους, το μυστικό βρίσκεται και πάλι στις μπανανόφλουδες! Χρησιμοποιήστε τις με τον ίδιο τρόπο όπως και παραπάνω!

3. Γυαλίστε τα ασημικά σας
Πάρτε τις φλούδες, ένα πανί και λίγο νερό και τρίψτε καλά τα ασημικά σας! Το αποτέλεσμα θα σας εκπλήξει!

4. Κάντε τα δερμάτινα παπούτσια σας να φαίνονται σαν καινούρια
Πάρτε τις μπανανόφλουδες και τρίψτε με το εσωτερικό τους τα παπούτσια σας! Σε λίγη ώρα θα σας φαίνονται αγνώριστα!

5. Μαλακώστε το κρέας
Λίγο πριν βάλετε το κρέας σας στο φούρνο, βάλτε μερικές μπανανόφλουδες στις γωνίες του ταψιού. Το κρέας σας θα βγει απίστευτα μαλακό, ιδανικό αν έχετε μικρά παιδιά στο σπίτι!

6. Θεραπεύστε τους κάλους σας
Αν είστε από τα άτομα που αντιμετωπίζουν πρόβλημα με τους κάλους, η μαγική λύση βρίσκεται στις φλούδες της μπανάνας. Πάρτε ένα μικρό κομμάτι από τη φλούδα, βάλτε την πάνω στο κάλο σας και τυλίξτε το με ένα κομμάτι σελοφάν. Αφήστε το ένα βράδυ και το επόμενο πρωί ο κάλο σας θα έχει μαλακώσει αισθητά.

7. Χρησιμοποιείστε τις στη μαγειρική
Αφήστε το φαγητό σας να γίνει πάνω στις μπανανόφλουδες. Θα αποκτήσει και ένα πολύ ιδιαίτερο και όμορφο άρωμα που ταιριάζει πολύ σε ανατολίτικες συνταγές.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved