Έτσι θα μάθετε στο παιδί σας να κολυμπάει!

Το κολύμπι είναι η καλύτερη γυμναστική για όλους μας. Τόσο για τους μικρούς μας φίλους όσο και για εμάς τους μεγαλύτερους.

Έτσι θα μάθετε στο παιδί σας να κολυμπάει!

Είστε μανούλα και δεν ξέρετε ποιος είναι ο σωστός τρόπος για να μάθετε στο αγγελούδι σας να κολυμπάει; Εμείς είμαστε εδώ, όπως άλλωστε κάθε φορά, για να σας βοηθήσουμε. Ακολουθήστε τις παρακάτω συμβουλές βήμα βήμα και το παιδί σας θα γίνει ξεφτέρι στην κολύμβηση!

Μπείτε μαζί στη θάλασσα και μείνετε συνέχεια δίπλα του, για να του εξασφαλίσετε την ασφάλεια.
Αφήστε του λίγο χρόνο να συνηθίσει το νερό.
Μην απομακρυνθείτε από τα ρηχά νερά. Παίξτε μαζί του για να ξεχαστεί και να μην το έχει στο μυαλό του.
Πείτε στο παιδί να πάρει με τα χεράκια του λίγο νερό και να κάνει μπουρμουλήθρες με το στόμα του. Στο επόμενο βήμα ζητήστε του, να προσπαθεί να κάνει μπουρμπουλήθρες απευθείας στο νερό και σιγά σιγά να κάνει στην άσκηση με κλειστά μάτια και σιγά σιγά να προσπαθήσει να βάζει όλο και περισσότερο το κεφάλι του μέσα κλείνοντας και την μύτη με το χέρι ενώ ταυτόχρονα κάνει μπουρμπουλήθρες μέσα στο νερό.
Αν φοράει φοράει σωσίβιο ή μπρατσάκια στην αρχή κρατήστε το και βοηθήστε το παιδί να κολυμπήσει. Κρατήστε το παιδί πάνω στην επιφάνεια και πείτε του να κάνει ξανά την άσκηση με τις μπουρμπουλήθρες και το κεφάλι μέσα στο νερό. Σταδιακά το αφήνετε μόνο του να το κάνει, σιγά σιγά δεν χρειάζεται καν να το κρατάτε μέχρι που θα φτάσει η στιγμή που θα του αφαιρέσετε το σωσίβιο.
Πρώτα πρέπει να μάθει τις κινήσεις των ποδιών. Θα είναι πιο εύκολο να χρησιμοποιήσει μια σανίδα και να δουλεύει μόνο τα πόδια ασταμάτητα. Κάντε το εσείς αρχικά και πείτε του στην συνέχεια να το κάνει κι εκείνο.
Τώρα πρέπει να μάθει πως να χρησιμοποιεί τα χέρια. Κρατώντας μια σανίδα με το ένα χέρι ή ένα αφρολέξ - μακαρόνι, κάνει τις κινήσεις κολύμβησης πρώτα με το ένα χέρι και μετά με το άλλο. Βάλτε του μετά το μακαρόνι αφρολέξ και βοηθήστε το να ξεκινήσει να κολυμπάει κάνοντας τις κινήσεις των χεριών και τον ποδιών μαζί.

Διαβάστε επίσης:

Βρεφική κολύμβηση: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τις πρώτες βουτιές του μωρού σας!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved