Αυτοί είναι οι διάσημοι που έχουν παραδεχτεί δημόσια ότι έχουν πέσει θύματα σχολικού εκφοβισμού

Σε όλες τις χώρες τα ποσοστά σχολικού εκφοβισμού ανεβαίνουν με ταχύτατους ρυθμούς, χρόνο με το χρόνο.

Αυτοί είναι οι διάσημοι που έχουν παραδεχτεί δημόσια ότι έχουν πέσει θύματα σχολικού εκφοβισμού

Υπάρχουν παιδιά που έχουν πέσει θύματα ενδοσχολικής βίας και δεν το έχουν πει σε κανέναν. Ούτε και στην οικογένειά τους. Υπάρχουν όμως και παιδιά που μεγαλώνοντας ασχολήθηκαν με το χώρο της σόου μπιζ, τόσο της ελληνικής όσο και της ξένης και μέσα από τις συνεντεύξεις τους παραδέχτηκαν ότι όταν πήγαιναν σχολείο, υπήρξαν κι αυτά θύματα του bullying.

Η πρώτη Ελληνίδα που παραδέχθηκε δημόσια ότι ήταν μεταξύ των θυμάτων, ήταν η Μαίρη Συνατσάκη. Η όμορφη μελαχρινή παρουσιάστρια, είχε μιλήσει για το bullying που δέχθηκε στα εφηβικά της χρόνια από μία ομάδα συμμαθητριών της οι οποίες την κορόιδευαν όπου την έβρισκαν.
Η Ντορέττα Παπαδημητρίου με το υπέροχο γυμνασμένο κορμί, είχε πέσει θύμα σχολικού εκφοβισμού επειδή οι συμμαθητές της την αποκαλούσαν «Σαραβάκο». Η ίδια μιλώντας για αυτήν την εμπειρία, είπε ότι λόγω αυτού του συμβάντος στα σχολικά της χρόνια, απέφευγε μεγαλώνοντας να φοράει φούστες καθώς ένιωθε άσχημα για τα πόδια της που ήταν γυμνασμένα από τον στίβο.

Η Καλομοίρα που τόσο πολύ αγαπήθηκε από το ελληνικό κοινό μετά την συμμετοχή της στο fame story, είχε εξομολογηθεί παλαιότερα τη δική της άσχημη εμπειρία και παρότρυνε τα νέα παιδιά να αγνοήσουν όλους εκείνους που προσπαθούν να τους μειώσουν. «Όσοι από εσάς βρίσκεστε σε ευάλωτη ηλικία και πιστεύετε τις αρνητικές ηλιθιότητες που σας λένε οι άλλοι, ακούστε με σας παρακαλώ: αγνοήστε όλους αυτούς τους ηλίθιους που σας κοροϊδεύουν. Να είστε ο εαυτός σας. Εγώ ως παιδί υπήρξα θύμα bullying στο σχολείο όλη την ώρα. Οι συμμαθητές μου με κορόιδευαν επειδή τραγουδούσα παντού, λόγω του τρόπου που μιλούσα, και επίσης επειδή οι γονείς μου ήταν φτωχοί και με πήγαιναν στο σχολείο με παλιό αυτοκίνητο».

Θύματα bullying όμως έχουν πέσει και ξένοι σταρ. Χαρακτηριστική περίπτωση είναι αυτή της Κέιτ Γουίνσλετ η οποία φημίζεται για το κορμί της. Τα πράγματα όμως δεν ήταν ίδια όταν ήταν στην εφηβεία καθώς όπως εξομολογήθηκε ήταν υπέρβαρη. «Με εκφόβιζαν όταν ήμουν παχουλή. Πού είναι όμως αυτοί τώρα», αναρωτήθηκε η διάσημη ηθοποιός θέλοντας να στείλει το δικό της μήνυμα σε όλους εκείνους που την τραμπούκιζαν όσο διένυε την φάση της εφηβείας της.

Η Τζέσικα Άλμπα είναι μία ακόμη περίπτωση που δέχθηκε έντονα σχολικό εκφοβισμό καθώς ήταν μιγάς και οι γονείς της δεν είχαν χρήματα. «Έτρωγα το γεύμα μου στο γραφείο του ιατρείου έτσι ώστε να κάθομαι μαζί με τα άλλα κορίτσια. Εκτός από το ότι ήμουν μιγάς, οι γονείς μου δεν είχαν χρήματα. Έτσι δεν είχα ποτέ τα καλά ρούχα ή την ωραία σχολική τσάντα», είχε πει σε παλαιότερη συνέντευξή της. Μάλιστα είχε δηλώσει ότι δεν ήταν λίγες οι φορές που ο πατέρας της την πήγαινε στο σχολείο για να μην της επιτεθούν.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved