«Δεν κάνει κακό να ρίχνετε και μια σφαλιάρα στα παιδιά σας», θα σας ξαφνιάσει ο άνθρωπος που το είπε!

Σίγουρα αυτό ήταν κάτι που δεν περίμενε κανείς να ακούσει από έναν άνθρωπο όπως αυτός. Ποτέ δεν έχει δώσει «τροφή» για σχόλια και πάντα ήταν προσεκτικός στα λεγόμενά του. Μετά το διάγγελμα που έδωσε όμως την Παρασκευή, άναψε το «πράσινο φως» στους γονείς όλου του κόσμου να ρίχνουν πού και πού και καμία σφαλιάρα στα παιδιά τους.

«Δεν κάνει κακό να ρίχνετε και μια σφαλιάρα στα παιδιά σας», θα σας ξαφνιάσει ο άνθρωπος που το είπε!

Ο Πάπας Φραγκίσκος, προσπαθώντας να εξηγήσει τις βασικές αρετές που θα πρέπει να έχει ένας καλός γονιός, είπε ότι θα πρέπει να συγχωρεί αλλά θα πρέπει και να «διορθώνει με αυστηρότητα χωρίς, την ίδια ώρα, να αποθαρρύνει το παιδί του», ζητώντας από τους γονείς να δίνουν πού και πού καμιά σφαλιάρα στα παιδιά τους, αρκεί να διατηρείται ταυτόχρονα και η αξιοπρέπειά των παιδιών.

-09876 3

«Κάποτε άκουσα έναν πατέρα να λέει "ορισμένες φορές ρίχνω και μια σφαλιάρα στο παιδί μου αλλά ποτέ στο πρόσωπο για να μην το ντροπιάσω". Πόσο όμορφα, γνωρίζει την έννοια της αξιοπρέπειας. Έπρεπε να το τιμωρήσει αλλά το έκανε δικαία και προχώρησε» ανέφερε ο Ποντίφικας.

-09876 1

Μετά από αυτές τις δηλώσεις του προκαθήμενου της Ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας, ο αιδεσιμώτατος Τόμας Ροσίτσα, θέλοντας να δώσει τέλος στα αρνητικά σχόλια, διευκρίνισε ότι ο Πάπας προφανώς δεν μιλούσε για πράξεις βίας ή αγριότητας κατά παιδιών. «Ποιος δεν έχει πειθαρχήσει τα παιδιά του ή δεν έχει τιμωρηθεί από τους γονείς του όταν μεγάλωνε; Παρακολουθήστε τον Πάπα Φραγκίσκο όταν βρίσκεται μαζί με παιδιά και αφήστε τις εικόνες να μιλήσουν μόνες τους. Να διαστρεβλώνονται όλα τα άλλα... αποκαλύπτει ένα μεγαλύτερο πρόβλημα για όλους όσοι δεν καταλαβαίνουν έναν Πάπα ο οποίος εφαρμόζει την επανάσταση της κανονικότητας και του απλού λόγου».

-09876 2
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved